Yleinen
29.6.2015

Uunilohta ja kesäistä perunasalaattia

Uunilohta ja kesäistä perunasalaattia

Tällä kertaa kevyempää ja raikkaampaa herkkua! Tämä ei kaipaa johdantoja, kokeilkaa ja maistakaa niin tiedätte miksi! 

TARVITSET (4 hlö):

n. 500g Tuoretta lohta
1 kg Keitettyä ja jäähdytettyä kiinteää perunaa (Keitä edellisenä päivänä kuorineen)
3 keskikokoista kevätsipulia
1 prk Kevyt kermaviiliä
1 dl Turkkilaista jogurttia
2 Kokonaista Suolakurkkua
1 Kirpeä omena
1 tl Etikkaa
Suolaa ja pippuria 
(Halutessasi voita)

Keitä perunat siis kuorineen edellisenä päivänä ja laita jääkaappiin. Kuori perunat ja pilko sopivan kokoisiksi kuutioiksi. Pilko suolakurkut ja omena pieniksi kuutioiksi ja leikkaa kevätsipuli renkaiksi. Laita kaikki kuutiot kulhoon ja kaada kermaviili ja turkin jogurtti sekaan. Mausta hyvin suolalla ja valkopippurilla sekä etikalla. Voit myös lisätä esimerkiksi kapriksia tähän salaattiin. Anna maustua muutama tunti jääkaapissa.
Paloittele lohi reilun sadan gramman annospaloiksi. Poista mahdolliset ruodot kalasta pinseteillä. Laita palat vuokaan ja mausta hyvin suolalla (ja pippurilla). Jos haluat rapean pinnan, lisää muutama nokare voita kalojen päälle. Paista uunissa 200 C niin kauan että pinta on ottanut hieman väriä. Tarjoile perunasalaatin kanssa! Tämän kanssa sopii myös hyvin raikas valkoviini!

PS. Kalan voi tietenkin myös grillata!

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.