Yleinen
2.6.2015

Snickers Pie – Snickerspiirakka

Snickers Pie – Snickerspiirakka

Näin jossain linkin videoon, miten tehdä snickerspiirakka. Paljon tämän jälkeen se palasi mieleeni ja oli aika kokeilla. Kuitenkaan en enää löytänyt piiraan ohjetta mistään. Googlettelin kauan ja löysin monen monta ohjetta kuinka valmistaa Snickerspiirakka, kuitenkaan mikään niistä ei muistuttanut lähellekään sitä, minkä olin alunperin nähnyt. Poimin monista resepteistä palasia ja kasasin aivan oman reseptin. Ja olen oikeastaan onnellinen ettei sitä löytynyt, sillä tämä resepti ylitti kaikki maku-unelmat. Suolaista, makeaa, rouskuvaa, pehmeää, silkkistä… Kaikkea sitä yhdessä! Nappasin Valion sivulta sokerikakkupohjan reseptin, pääset linkkiin TÄSTÄ. Käytin siis kolmen munan kakkupohjaa. Jos ei halua pohjaa kovin paksulti, voi pohjan leikata kahteen osaan ja käyttää vain puolikasta. Toisesta puolesta saa vaikka tehtyä jonkun marjaisan tortun lisäämällä marjoja ja kermavaahtoa.

TARVITSET:

3 Kananmunaa

1 dl Sokeria
1 dl Vehnäjauhoja
½ dl Perunajauhoja
1 tl Leivinjauhetta
Vuokaan vielä voita ja korppujauhoja
1 tlk Kondensoitua maitoa
2 dl Suolapähkinöitä
100g Maitosuklaata
Tee sokerikakkupohja ohjeen mukaan ja anna jäähtyä. Keitä kondensoitua maitoa tölkkeineen runsaassa vedessä 1,5-2h. Pidä huoli että purkki on kauttaaltaan veden peitossa koko keittämisen ajan, ettei se räjähdä. Anna maidon (kinuskin) jäähtyä hetki, ennen kuin avaat purkin. Kondensoitua maitoa voi ostaa myös valmiiksi keitettynä kinuskina, mutta omaan suuhun itse keitetty on silkkisempää. Pese kakkuvuoka ja kuivaa hyvin. Laita jäähtynyt sokerikakkupohja vuokan pohjalle. Jos et halua koko pohjaa käyttää, leikkaa siitä tässä vaiheessa puolet ja jätä toinen puoli johonkin muuhun käyttöön. Senhän voi myös pakastaa. Levitä kondensoidusta maidosta tehty kinuski kakkupohjan päälle. Ripottele suolapähkinät joko sellaisenaan tai kevyesti rouhittuna kinuskin päälle. Lisää päällimmäiseksi sulatettu suklaa ja anna hyytyä pari tuntia jääkaapissa. Nauti!

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.