Yleinen
10.6.2015

RAPARPERIPIIRAKKA

RAPARPERIPIIRAKKA

”Mummon kasvimaalla, raparperin alla…”. Niinpä niin, ennen en tiennyt että raparperia on muuallakin kun mummolan pihalla. Sieltä niitä pikkutyttönä kiikuttelin keittiöön ja saatiin sitten raparperipiirakkaa ja kiisseliä ja vaikka mitä. Nyt kuitenkin ensimmäistä kertaa elämässäni minulla on ihan oma piha ja sen pihan perällä erittäin tuottoisa raparperipuska. Pääsin tekemään piirakkaa omista raparpereista. Miten hieno tunne! Tästä innostuneena lupaankin että lähiaikoina on myös tulossa pari muutakin vinkkiä mihin raparperia voikaan käyttää!

TARVITSET:
150g Voita
1,1dl sokeria
1 Kananmuna
2,2dl Vehnäjauhoja
0,75dl Perunajauhoja
1 tl Leivinjauhetta
TÄYTE:

½ L Raparperia kuorittuna ja pieniksi pilkottuna
1 tlk Kermaviiliä
1 Kananmuna

1 dl Sokeria
2 rkl Vaniljasokeria
Vatkaa sokeri ja pehmeä voi vaahdoksi ja lisää kananmuna. Vatkaa seosta vielä hetki. Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita hyvin keskenään. Sekoita kuivat aineet sitten vatkaimella voin, sokerin ja kananmunan kanssa. Voitele piirakkavuoka ja levitä taikina siihen. 

Sekoita kermaviili, kananmuna ja sokerit keskenään. Lisää raparperin palaset ja pyörittele seokseen. Kaada seos piirakkapohjan päälle ja levitä tasaiseksi, Paista 200 C 25min tai kunnes täyte on hyytynyt ja reunat ottaneet väriä. Anna jäähtyä hieman ennen tarjoilua. 
VINKKI: Voit tarjoilla piirakkaa vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kera, näin pieninkin jäljelle jäänyt happamuus taittuu pois!

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.