Yleinen
22.6.2015

Prinsessajuhlien Kerroskakku!

Prinsessajuhlien Kerroskakku!

”..Herkkua on siinä monenlaista..” Juhlat on juhlittu viimeiseen kakunmuruseen ja nyt on aika postailla teille lisää ohjeita. Osan ohjeista julkaisen minä ja osa tulee Munakoisoni ja Minä -blogiin! Prinsessajuhlat olivat menestys. Sankarit olivat kauniita, ruoat maistuvia ja isien vetämä (sankareiden lempparibiisi) Hevisaurus-ralli ilmiömäinen. Kun katselen kuvia juhlista, olen vain onnellinen miten ihanat juhlat me saatiinkaan tehtyä! 
Tämä postaus on tehty yhteistyössä DrOetkerin kanssa. Saimme aivan ihanan paketin DrOetkrilta ennen juhlia ja se paketti kyllä pelasti koko juhlan. En aio enää koskaan edes yrittää kakun päällystämistä muilla massoilla (yritin kyllä ja se oli virhe!) ja koristeistakin tuli kauniita ja suhteellisen kestäviä. Heiltä saatiin myös Cupcakes-vuoat ja sokerikuorrutetta, joista tulossa lisää myöhemmin.
Tässä postauksessa siis ohjeet kerroskakun väsäämiseen. Pahoittelen jo etukäteen, että ohjeesta puuttuu välivaiheen kuvia. Juhlapäivän aamu oli niin kiireinen, etten millään ehtinyt kuvaushommiin, mutta koitan kirjoittaa ohjeet mahdollisimman selkeästi!
Tässä minun sankarini kakun maisteluhommissa!
Näiden gerbera -tyylisten kukkien tekoon käytin DrOetkerin pinkkiä sokerimassaa
ja kahta erikokoista kukkamuottia. Laitoin pienemmän kukan isomman päälle ja painoin
sormella pienen montun keskelle. Annoin kukkien kuivua pari päivää leivinpaperin päällä
ja lisäsin kukan keskelle muutamia helmiä. Helmet kiinnitin elintarvikeliimalla.
Yhdestä sokerimassapaketista sain n. 16 kpl kukkia.
Liljojen tekoon käytin DrOetkerin valkoista sokerimassaa ja isoa lilja-muottia.
Lisäksi apuna oli pinkki elintarviketussi, pronssin väristä elintarvike-hilettä, elintarvikeliimaa,
elintarvikkeille tarkoitettu pensseli sekä kukan ”heteitä”, joita saa ainakin kakku-kaupoista.
Tein foliosta pyörylöitä, jotka pistin lasin päälle. Näihin sain kukkaset
kuivumaan juuri oikeaan asentoon.
Painoin muotilla kukkasen ja tein massasta pienen pienen pallon, johon
kiinnitin heteet. Sitten sivelin aivan minimaalisen pienesti elintarvikeliimaa
massapallon pohjaan ja kiinnitin sen kukan keskelle. Pohjaan painoin lopuksi
hammastikun, jonka avulla kukan kiinnittäminen kakkuun oli helpompaa.
Nostin kukan juomalasin päälle, folion keskelle ja muotoilin lehdet haluamaani asentoon.
Sitten jätin kuivumaan noin viikoksi.
KAKKUPOHJAT:
Tein ison ja pienen kakkupohjan yhtäaikaa. Pienemmän vuoan halkaisija oli 24cm ja isomman 28cm. Käytin yhteensä 10 munan pohjaa. Pohjan ohje on saatu Facebookin Leivotaan! -ryhmästä.
10 Kananmunaa (496g)
Vehnäjauhoja ja sokeria munien paino x 0,7

Eli: Jauhoja ja sokeria 496 x 0,7 = 347g

Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. 
Vaahto on tarpeeksi kovaa, kun pintaan jää hetkeksi kahdeksikko taikinalla piirtäen.

Paistetaan 175 C n. 45min tai kunnes pohja on kypsä. Kypsyyttä voi kokeilla esim hammastikulla. Paina tikku keskelle kakkua, jos tikussa on taikinaa, on kakku vielä raaka. Jos tikku on puhdas, kakku on kypsä. Muistathan että kakkupohjan pitää saada jäähtyä kokonaan ennen kumoamista.
Voitele vuoat valmiiksi ja jauhota ne korppujauhoilla.
Lisää jauhot taikinaan vähän kerrallaan siivilöiden ja sekoita kevyesti
nuolialla tasaiseksi.

TÄYTE:

250g Maustamatonta maitorahkaa

4dl Vispikermaa
1 l Mansikoita (saa olla pakasteestakin)
½ dl Sokeria
Leikkasin kummatkin kakkupohjat kolmeen osaan. Kostutin pelkällä vedellä. Ensin sivelin mansikkahilloa ohuen kerroksen ja sen päälle mansikka-rahka-kermaseosta. Annoin kakkupohjien maustua jääkaapissa yön yli ja koristelin ne vasta ennen juhlia.

KORISTELU:

– 2 Annosta Kinuskikissan sokerikreemiä

Ohjeeseen pääset TÄSTÄ
( Jos linkki ei toimi, osoite on: http://www.kinuskikissa.fi/kreemit/)
– Kaksi pakettia DrOetkerin pinkkiä sokerimassaa
(Massat kaulitaan leivinpaperin päällä tomusokeria apuna käyttäen isommaksi kuin mitä kakku itse on ja mahdollisimman ohueksi. Loppu massa leikataan vaikka veistä apuna käyttäen tasoittamisen jälkeen pois)
– Itse tehtyjä pitsejä (Näistä tulossa postaus myöhemmin, mutta pitsit on tehty pitsijauheesta silikonimuoteilla Confettin ohjeen mukaisesti)
– Itse tehdyt sokerimassakukat
– Sokerimassahelmet (Pyöritä sormenpään kokoisia palloja sokerimassasta, anna kuivua parituntia ja tee helmet kaksinkertaisen ompelulangan ja neulan avulla)
– Silkkinauhaa alareunoihin.
Kakut ovat kerroskakkuja varten tehtyjen muovilautasten päällä ja alemmassa kakussa on muoviset putket tukemassa ettei kakku mene kasaan. Näitä molempia saa ostettua tätä tarkoitusta varten monista netin kakkutarvikekaupoista!

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.