Yleinen
12.10.2014

HERNEKEITTO

HERNEKEITTO

Päätin aloittaa jostain helposta, eli ensimmäinen reseptini on:

 HERNEKEITTO

TARVITSET:

2l Vettä
(Liotusvaiheessa 2l, mutta lisäsin sitä kiehuessa tarpeen mukaan)
500g Kuivattuja herneitä
400g Jauhelihaa
4kpl Valkosipulin kynsiä
2 isoa sipulia
Mausteita:
Mustapippuri
Suola
Luomu Lihaliemikuutioita (2-3kpl)
Meirami
(sinappi)
En jaksanut liottaa herneitä yön yli, joten keitin vedenkeittimellä kuumaa vettä, ja kaadoin ne astiaan jossa oli 500g kuivatettuja herneitä. Annoin herneiden liota 2h, jonka jälkeen kaadoin ne kattilaan ja heitin luomu-lihaliemikuution perään. Ja kattila sitten miedolle lämmölle. 
Keitin herneitä 2h kunnes ne aloivat pehmetä. Paistoin sika-nautajauhelihaa 400g pannulla ihan kunnolla ruskeaksi. Kannattaa maustaa liha erittäin hyvin (esim. pippuri, suola, jauhelihamauste, chili) Raastoin raastinraudalla pari sipulia ja kuorin 4 valkosipulin kynttä. 
Kun herneistä alkoi pinta mennä rikki, kaadoin kattilaan sipulin, valkosipulin ja jauhelihan. 
Annoin niiden kiehua vielä puolisen tuntia jonka jälkeen maustoin keiton. Maustaa voit mielesi mukaan, itse laitoin suolaa, mustapippuria ja meiramia. 

Omalle lautaselle lisäsin vielä kunnon turauksen Turun Sinappia! 

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.