Yleinen
4.2.2015

MINI-LASKIAISPULLAT

MINI-LASKIAISPULLAT

Palataan taas miikkarikutsujen tarjoiltavien pariin. Mietin pitkään sitä että teen kaikki tarjottavani niin sanotusti mini-koossa. Että jokainen voi maistella mitä haluaa ja vaikka kaikkea! Toinen ajatus oli se että mikä olisi pienten lasten mieleinen välipala kahvittelun aikana ja siitä syntyikin sitten ajatus mini-laskiaispullista.

TARVITSET (n. 30kpl):

2,5dl Lämmintä vettä (42 C)

1 pss (11g) Kuivahiivaa
½dl Sokeria
1 tl Suolaa
½tl Kardemummaa
1 Kananmuna
75g Voita tai leivontamargariinia
7 dl Vehnäjauhoja
Voiteluun:
Kananmuna
Lisäksi:
Raesokeria/kookoshiutaleita
Mansikkahilloa
Vispikermaa
(Tomusokeria)
Jaa jauhot kahteen osaan ja sekoita toiseen puolikkaaseen kuivahiiva. Lisää kuivahiiva-jauhoseos lämpöiseen veteen ja vatkaa voimakkaasti sekaisin. Lisää muna, sokeri, suola ja kardemumma. Sekoita. Lisää loput jauhot ja voi. Vaivaa käsin kunnes taikina irtoaa kulhosta. Nostata taikina kaksinkertaiseksi (n. 30-40min). 

Ota kohonnut taikina jauhoitetulle pöydälle ja pyörittele pötköksi. Leikkaa n. 30 osaan. Pullista pitäisi tulla lihapullan kokoisia. Laita pyöritetyt pullat pellille ja liinan alle kohoamaan vielä 20min ajaksi. Voitele kananmunalla ja ripottele raesokeri päälle. Paista uunin keskiosassa 15-20min 200 C.

Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja laita pursotinpussiin. Halkaise pullat ylhäältä, niin että niihin jää pieni hattu. Voitele pulla sisältä mansikkahillolla ja pursota kerma. Tarjoile mahdollisimman pian! Päälle voit halutessasi ripotella vielä tomusokeria!

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.