Yleinen
15.11.2014

NACHOVUOKA

NACHOVUOKA

Mieheni on jo pidemmän aikaa toivonut että valmistan tätä herkkua. Tämä nimenomainen resepti syntyi siis kerran vahingossa, kun olin tekemässä nacho-lautasta leffailtaan. Nachovuoka sinänsä on vanha keksintö, mutta tämä versio on oma ja meille aivan uusi tuttavuus. Tämä ruoka on jotain niin taivallisen herkullista. Usein tätä ei kyllä nautita, kun on aika raskas herkku, mutta voisin kuvitella että illanistuijaisissa tämän herkun menestys on taattu!


TARVITSET:
1 Iso pussi Tortilla Chipsejä
400g Sika-nauta jauhelihaa
1 prk Pippuriruokakermaa
1 prk Cheddar-jalapeno juustodippiä
1 Isohko sipuli (kuutioina)
2 Pientä valkosipulia (murskattuna)
1 Chili (silputtuna)
Oliiviöljyä
1 pss TEXMEX juustoraastetta
1 ISO prk Salsaa (oman maun mukaan tulisuus)
1 prk Valkoisia papuja tomaattikastikkeessa

Laita uuni lämpeämään n. 200 C (Kiertoilma n. 185 C)
Kuumenna kasaarissa/Wokkipannussa pieni määrä oliiviöljyä ja heitä valkosipulimurska, sipulisilppu ja chilisilppu pannulle ja kuumenna minuutti-pari minuutti, kunnes sipuli on muuttunut osittain läpikuultavaksi. Lisää jauheliha pannuun ja paista kypsäksi. Mausta pippurilla, suolalla ja tabascolla. Lisää jauhelihan sekaan pippuriruokakerma ja keitä hieman kokoon.
Kaada pavut sekaan ja kuumenna.
Voitele uunivuoka tilkalla oliiviöljyä. Pullasuti on hyvä apu tässä. Kaada chipsit vuokaan. Alussa voi vaikuttaa että chipsejä on liikaa, mutta ne menevät uunissa kuitenkin kasaan ja painuvat tiiviiksi.
Kaada jauheliha kastike tasaisesti joka puolelle niin, että kaikki chipsit peittyy. Seuraavana lisää cheddar-dippi myöskin niin että sitä on tasaisesti joka puolella. Sitten salsan kanssa sama juttu, huolehdi että sitä on kaikkialla. Lopuksi ripottele Tex-Mex juustoraaste pinnalle.
 Paista uunissa niin että pinta on kauniin ruskea (n. 20min). Anna vetäytyä 5-10min huoneenlämmössä folion alla ja nauti raikkaan salaatin kera. 

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.