Yleinen
19.12.2014

MANSIKKAMARMELADI NAMIT

MANSIKKAMARMELADI NAMIT

Tämän vuoden joululahjapurnukoihin lähtee myöskin Kinuskikissan reseptillä valmistetut superherkulliset marmeladikarkit. Selatessani reseptejä ajattelin etten _ikinä_ tule onnistumaan, mutta sitten löytyi Kinuskikissan idioottivarma resepti jolla minäkin onnistuin. Reseptistä valmistui useamman purnukan namit, mutta jos meinaat lahjoittaa useammalle ihmiselle näitä, niin suosittelen tuplaamaan annoksen.

MANSIKKAMARMELADI NAMIT

TARVITSET;

3,5dl Mansikkasosetta (pakastetuista tai tuoreista marjoista)
3dl Hyytelö- ja marmeladisokeria
½ dl Sitruunamehua
PINNALLE:

Sokeria

Itse keitin mansikat ihan pienen pienessä tilkassa vettä, että makua tulisi enemmän. Sitten soseutin marjat sauvasekoittimella. Sitten sokeri ja sitruunan mehu sekaan ja sekoitellaan miedolla lämmölla 25 min ajan. Sitten vuorasin neliskulmaisen lasivuoan (12 x 15cm) leivinpaperilla (kun leivinpaperin rutistaa mytyksi ja kastelee kylmässä vedessä, sen saa täydellisesti haluamaansa muotoon). Anna marmeladin jähmettyä muutama tunti jääkaapissa ja leikkaa paloiksi. Sokeroi palat hienolla sokerilla, Sitten vaan palaset purkkeihin tai sellofaanipusseihin. Mikä ihana jouluherkku ja niin helppo valmistaa! 

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.