Yleinen
7.7.2015

Mansikka-jogurttikakku

Mansikka-jogurttikakku

Tämä kakku on nopea ja helppo valmistaa ja väittäisin että on kevyempikin, kuin tavalliset juustokakut. Valmistamiseen meni kaikkiaan 20min ja hyytymiseen 3h. Itse kuitenkin tekisin edellisenä iltana valmiiksi, niin on varmasti hyytynyt aamuun mennessä. Alun perin minun piti tehdä juustokakku, mutta unohdin kaupassa koko jutun, joten väsäsin kakun niistä aineista mitä sattui kaapeista löytymään. Hyvä niin, sillä tämä hakkaa juustokakut mennentullen!

TARVITSET:
Irtopohjavuoan
200g Digestivekeksejä
75g Voita
n. 1 l Tuoreita mansikoita
Dr Oetkerin Mansikanmakuinen Kakkumousse
2,5 dl Rasvatonta maitoa
250g Turkkilaista jogurttia
1tl Vaniljauutetta tai 3 tl Vaniljasokeria
3 dl Mansikkamehukeittoa
4+5 Liivattetta

2+2 rkl Vettä
(Sokeria maun mukaan)

KORISTELUUN:
Muutama tuore mansikka
muutama pala suklaata
Orvokkeja
Murskaa keksit ihan pieneksi ja sekoita sulatetun voin kanssa. Painele muruseos irtopohjavuoan pohjalle ja siirrä odottamaan jääkaappiin. Laita liivatteet likoamaan. 

Valmista kakkumousse ohjeen mukaisesti: vatkaa 2,5dl maitoa moussejauheen kanssa. Ota vuoka jääkaapista ja täytä tuoreilla mansikoilla pohja. 

Lavitä mousse mansikoiden päälle
ja siirrä hyytymään hetkeksi jääkaappiin. 

Sulata neljä liivatetta kattilassa 2 rkl vettä kanssa. Sekoita vatkaimella turkkilainen jogurtti ja vaniljasokeri tai uute. Maista jogurttia, lisää tavallista sokeria, jos mielestäsi sitä kaipaat. Valuta hieman jäähtynyt liivatevesi ohuena nauhana jogurtin sekaan ja sekoita huolellisesti. Kaada seos vuokaan moussen päälle ja siirrä jälleen odottamaan jääkaappiin.
Kun kakun pinta tuntuu hieman jämäköityneen, ota ruokalusikallinen vettä ja kuumenna se kattilassa. Purista viidestä liivatteesta vesi ja sulata ne kattilassa. Kaada liivatteet ohuena nauhana mehukeiton sekaan. Sekoittele vähän väliä, kunnes keitto alkaa paksuuntua. Kaada mehukeitto _VAROVASTI_ lusikkaa apuna käyttäen kakun päälle ja siirrä taas hyytymään jääkaappiin.

Sulata muutama palanen suklaata mikrossa 20sek kerrallaan joka välissä sekoittaen kunnes se on ihan sulaa. Dippaa muutama mansikka suklaassa ja laita leivinpaperin päälle lautaselle ja jääkaappiin hyytymään. Koristele kakku suklaamansikoilla ja orvokeilla.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.