Yleinen
13.4.2015

LIHAMUREKE TWISTILLÄ.

LIHAMUREKE TWISTILLÄ.

Tylsä lihamureke on kaikessa yksinkertaisuudessaan valtavaa herkkua. Sen voi tarjoilla lukuisten eri lisukkeiden kanssa ja täyttämällä siitä saa juhlavan ja se tuo myös tavalliselle ruoalle hurjasti vaihtelua. Jääkapissa sattui olemaan punajuurisuikaleita ja sinihomejuustoa ja siitä se ajatus sitten lähti…
TARVITSET:
400 g Jauhelihaa 
1 pss Sipulikeittoa (tai 1dl Raastettua sipulia ja 1tl Suolaa)
1 prk Kermaviiliä 
1 Kananmuna (Voi tehdä ilmankin)
1 dl Korppujauhoja tai puurohiutaleita
1 tl Pippuria
2 dl Valutettuja punajuurisuikaleita
½ pkt Sinihomejuustoa (Enemmänkin voi laittaa)
Sekoita kaikki jauhelihataikinaan tulevat ainekset keskenään tasaiseksi massaksi ja anna tekeentyä huoneenlämmössä vajaat puolituntia. Vaivaa taikinaa kulhossa niin että siitä tulee kiinteä ja ilmakuplat lähtevät pois. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja muotoile se murekkeen muotoon. Sitten paina käden syrjällä pötkön keskelle suurehko ura. Laita punajuurisuikaleet uran pohjalle ja ripottele sinihomejuusto päälle. Käännä murekkeen reunat päälle niin, että täyte jää kokonaan murekkeen sisälle. Sivele murekkeen pinta käsin vettä apuna käyttäen tasaiseksi. Paista 200C 20min tai kunnes pinta on ruskettunut. Sen jälkeen laita murekkeen päälle folio ja paista vielä 30min kunnes mureke on täysin kypsä.
Tarjoile peruna-porkkanamuusin ja raikkaan salaatin tai vaikka uunivihannesten kera! 

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.