Yleinen
20.2.2015

KILPIKONNAPIHVIT

KILPIKONNAPIHVIT

Tiesithän, ettei ruoalla saa leikkiä? No, itse olen sitä mieltä että se koskee vain lapsia, eikö? Tämän kaltainen kuva levisi viikon sisällä facebookissa, kun monissa mammaryhmissä ja ruokaryhmissä ihmiset innostuivat näitä valmistamaan. Alkuperäinen tekijä jäi minulle ikävä kyllä tuntemattomaksi, mutta tämä idea on niin hauska, että halusin sen ehdottomasti jakaa teillekin. Meillä on harvemmin kuin kerran kolmessa kuukaudessa eineksiä missään muodossa, mutta tänään teki mieli jotain todella nopeaa. Pihvit tein sentään itse mutta nakit ja ranskalaiset on muiden äitien tekemää ruokaa. Meidän 1v8kk oli niin onnellinen kun pääsi ketsupin kanssa syömään dipattavaa ruokaa, se onnellisuus mikä pienen tytön kasvoilta paistoi oli kyllä jotain maailman ihaninta.
TARVITSET (4 annosta)
PIHVIT:
400g Jauhelihaa
1 pss Sipulikeittoa
1 Kananmuna
3/4dl Korppujauhoja
½ tl Pippuria
LISÄKSI:
500g Lankkuperunoita
1 pkt Kuorettomia Nakkeja
2 Siivua Cheddar juustoa
8kpl Kokonaisia mustapippureita
Sekoita jauhelihataikinan kaikki ainekset huolellisesti keskenään ja jaa taikina neljään yhtä suureen osaan. Paista 200C 15min tai kunnes pinta on kauniin ruskea. Leikkaa nakit puoliksi ja tee puukolla ristiviillot nakkien päihin, näistä nakeista tulee jalat. Päitä varten tarvitset kaksi nakkia, leikkaa ne siis keskeltä poikki ja tee yksi viilto päähän, näin saat kilppareille suut. Tee päihin pienen pienet viillot että saat upotettua mustapippurisilmät helpommin. ”Kaiva” pihveihin pienet kolot että saat raajat helpommin paikalleen. Leikkaa cheddar ohuiksi siivuiksi ja tee ristikkokuviot kilppareiden selkään. Paista uunissa 200C 5-7min, kunnes juusto on vähän sulanut ja varpaat ja suut erottuvat paremmin. 
Perunat kannattaa paistaa pihvien jälkeen, ennen kuin kilpikonnat menevät uuniin. Näin ruoka on yhtäaikaa valmis! 

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.