Yleinen
7.4.2015

KEVYT PERSIKKAKAKKU

KEVYT PERSIKKAKAKKU

Pääsiäisen kunniaksi herkuteltiin kevyellä persikkakakulla. Ohje on helppo ja nopea, mutta silti erittäin maukas. Maut ja värit sopii lisäksi kevääseen. Makeus on korvattu raikkaudella ja tuorejuusto rasvattomalla rahkalla. Herkullinen kahvitteluherkku kertakaikkiaan! 
TARVITSET:

POHJA:


2 Kananmunaa
1 dl Sokeria
½ dl Vehnäjauhoja
½ dl Perunajauhoja
½ tl Leivinjauhetta
Lisäksi voita ja korppujauhoja vuokaan.
TÄYTE:
500 g Rasvatonta maitorahkaa
200 g Turkkilaista jogurttia
1 purkki Persikan puolikkaita mehussa HUOM! Tarvitset myös mehun!
1 rkl Vaniljasokeria (voit lisätä tarvittaessa enemmänkin, jos makeutta ei ole tarpeeksi)
4 kpl Liivatelehtiä
KIILLE:
½ Sitruunan kuori
1  Sitruunan mehu
½d l Lemon Curdia
1,5 dl Sitruuna limonadia
Keltaista elintarvikeväriä
6 kpl Liivatelehtiä
PINNALLE:

Sulatettua maitosuklaata

Syötäviä kukkia, esim. Orvokkeja
Voitele irtopohjainen uunivuoka voilla ja jauhota korppujauhoilla. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja laita ne siivilän läpi kulhoon. Nostele jauhoseos muna-sokeri-vaahdon joukkoon. Laita taikina jauhotettuun vuokaan ja paista uunissa 175C n. 12min, tai kunnes pohja on kauniin ruskea ja kypsä sisältä. Kumoa paistunut pohja leivinpaperille jäähtymään ja pese ja kuivaa vuoka hyvin, sillä tarvitset sitä vielä.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen viideksi minuutiksi. Vatkaa rahka ja jogurtti sähkövatkaimella notkeammaksi. Ota 3/4dl persikan mehua ja kuumenna kattilassa kiehuvaksi. Ota kattila pois liedeltä ja lisää puristetut liivatteet sekaan. Sekoita niin kauan että liivatteet ovat liuenneet joukkoon. Kaada liivateseos ohuena nauhana rahkaseoksen joukkoon koko ajan samalla sekoittaen. Pilko persikat pieniksi kuutioiksi ja lisää joukkoon. Maista tässä vaiheessa, onko massa riittävän makeaa. Itse en lisännyt lainkaan enää sokeria, mutta se on makuasia.
Ota kakkupohja ja laita se vuokan pohjalle. Kostuta hieman persikkamehulla pohjaa ja kaada massa päälle. Anna hyytyä jääkapissa reilu tunti.
Kun kakku on hyytynyt, laita 6kpl liivatelehtiä likoamaan kylmään veteen. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Sekoita limsa ja Lemon Curd keskenään tasaiseksi. Lisää keltainen väri ja sitruunankuoriraaste. Kiehauta sitruunanmehu kattilassa ja lisää puristetut liivatteet joukkoon. Sekoita niin kauan että liivatteet sulaa joukkoon. Valuta liivateseos limsaseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen. Anna kiilteen olla kulhossa hetken aikaa, että se hieman paksunee. Sekoittele koko ajan, ettei se hyydy kulhoon. Kun kiille on hieman paksuuntunut, valuta se lusikkaa apuna käyttäen kakun pinnalle. Anna hyytyä jääkaapissa useampi tunti tai mieluiten yön yli. Nautitaan hyvässä seurassa kahvin kera!

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.