Yleinen
7.12.2014

KAALIKEITTO

KAALIKEITTO

 Näin ennen joulua tekee mieli syödä kevyempää ruokaa, kun tietää että jouluna se ei onnistu kuitenkaan. Kylmät päivät oikein kannustaa tekemään tulisia keittoja joita herkutella ulkoilureissujen jälkeen. Tänään valmistui pehmeän tulinen kaalikeitto joka maistui ruisleivän kanssa koko perheelle.

TARVITSET:
500g Valkokaalia

400g Naudan tai hirven jauhelihaa

2dl Riisiä
1 Iso porkkana
2 Sipulia
2 Kasvisliemikuutiota
4 Murskattua valkosipulin kynttä
1 Punainen chili
10 Kokonaista mustaa pippuria
1 tl Tabascoa
Laita jauheliha pannulle ja ala ruskistamaan. Kun osa jauhelihasta on paistunut hieman, lisää valkosipulimurska ja chili pieninä palasina pannulle. Pyörittele hetki ja lisää sipulit kuutioina ja porkkana raastettuna joukkoon ja paista kypsäksi. Mausta mielesi mukaan, 
Laita pieneksi silputtu valkokaali kattilaan ja heitä jauheliha-sipuli-porkkanasekoitus perään. Laita vettä niin paljon että kaikki peittyy. Lisää kypsentämätön riisi kattilaan ja heitä kasvisliemikuutiot, pippurit ja tabasco perään. Anna kiehua miedolla lämmöllä niin kauan että kaali on kypsää, mutta siinä on puruvara (n. 30min). Maista suola ja lisää tarvittaessa.
Tarjoile ruisleivän kanssa!

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.