Yleinen
8.6.2015

DIY KEBAB

DIY KEBAB

On se aika vuodesta kun kaikki grillaa. Ihan kaikki. Kaikki paitsi me, sillä meidän grillimme on anoppilan varastossa. Koitettiin yhtenä päivänä päästä grillilihojen ja vartaiden makuun paistamalla ne uunissa, mutta ei se vaan ole sama asia. Niinpä sitten päätin tehdä ruokaa, mitä meillä yleensä syödään vain talvella kun on liikaa pakkasta poistua kotoa. Tein siis kebabia. Kebab on uskomattoman yksinkertainen tehdä itse. Valmistamiseen ei sinällään mene aikaa, jossei pitkää paistoaikaa lasketa ja itse kebab on vielä tuhat kertaa parempaa kun se saa levätä jääkapissa yön yli. Suosittelen kaikkia kokeilemaan!
TARVITSET:
1kg Vähärasvaista jauhelihaa (Esim. Lammas, hirvi tai nauta)

1 tl Jeeraa
1 tl Mustapippuria
1,5 tl Suolaa
1 tl Juustokuminaa
1 tl Kuivattua Chiliä
½tl Oreganoa
1/4dl Öljyä
Sekoita kaikki mausteet keskenään ja tee niistä öljyn kanssa tahna. Hiero tahna huolellisesti jauhelihaan ja vaivaa taikinaa ainakin 10 minuuttia. Anna taikinan maustua 15minuuttia. Sen jälkeen vaivaa taikinasta pötkö ja painele vielä kunnolla että kaikki ilmakuplat lähtee pois. Kääri taikina kaksin- tai kolminkertaisesti folion sisään ja laita leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 100C uunissa 4h. Jos lämpötilaa nostaa, muuttuu kebab helposti lihamurekkeeksi, joten ei kannata yrittää nopeuttaa paistoaikaa sillä, nimim. kokemusta on! Anna valmiin kebabin levätä huoneenlämmössä ainakin 30min folion sisällä, itse olen huomannut että kun kebabin antaa olla jääkapissa yön yli, siitä saa vuoltua hyvin suikaleita juustohöylällä ja makukin on seuraavana päivänä parempi. Jos haluat kebabiin rapeutta, kannattaa suikaleet paistaa pannulla ennen tarjoilua.
LANKKUPERUNAT:
800g Ruokaperunaa

2 tl Suolaa
Loraus öljyä
Kuori ja pilko perunat isohkoiksi lohkoiksi. Laita astiaan ja pyörittele kauttaaltaan suolassa ja öljyssä. Paista 200 C n. 30-45min, kunnes pinta saa kauniisti väriä.

TOMAATTIKASTIKE:
1 tlk Tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia

1 tl Rouhittua mustapippuria
1 tl Suolaa
1 tl Chiliä
2 Murskattua valkosipulin kynttä
1 tl Oreganoa
1 tl Basilikaa
1 rkl Hunajaa
Keitä tomaattimurska tai paseerattu tomaatti kattilassa mausteiden kanssa ja anna jäähtyä.
JOGURTTIKASTIKE:
2-3 dl Turkin Jogurttia
2 Murskattua valkosipulin kynttä
1 tl Suolaa
1 tl Valkopippuria
2 tl Hunajaa
1 tl Basilikaa
Sotke jogurtti ja mausteet keskenään ja anna tekeytyä jääkaapissa muutama tunti.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.