Yleinen
12.2.2014

Toivepostaus ystävänpäivä

Toivepostaus ystävänpäivä

Ystävänpäivä lähestyy ja eräs lukijani toivoi postausta, jossa jakaisin kanssanne ystävänpäiväleivos ohjeita sekä antaisin ystävänpäivä koristeluvinkkejä. Täytyy myöntää etten ole koskaan koristellut millään tapaa ystävänpäivänä. Jos kuitenkin koristelisin niin koristeet olisivat varmasti vaaleanpunaisia ja ehkä mintunvihreitä. Paljon sydämiä ja kukkia. Myös aitoja kukkia ostaisin ja tämän taidan tehdäkin.

Amalian syntymäpäivän kuvista varmasti jokainen huomasi etten ole kummoinen jauhopeukalo. Jaan kuitenkin kanssanne tämän ihastuttavan kauniin kakkuohjeeni, jonka täyte on omasta päästäni. Ulkonäkö ei ehkä hurmaa, mutta suussa sulavaa kakku oli. Äitini sanoi kakun maistuneen juuri sellaiselle kakulle kuin ennen vanhaan oli tapana tehdä.

Ystävänpäivän kinuskikakku

Valmis kakkupohja (mummoni vinkkasi tästä ja ehdotti jos en leipoisi kakkupohjaa itse ja uskon mummon vinkin olleen todella hyvä 😉 )

Kakkupohjan kostutukseen:

2 dl maitoa (en käyttänyt maitoa kostutukseen ihan näin paljoa)
2 tl vaniljasokeria

Kakun täyte:

1 rkl sokeria
8 dl kermaa
3 banaania
1 mangosose (pilttipurkki)
1 1/2 dl fariinisokeria
1 tl voita (tämä unohtui häsellyksessä multa)
vaikka nomparelleja kakun päälle koristeiksi tai sitten ei mitään.

Kakkupohja oli kolmessa osassa. Kostutin jokaisen kerroksen maidolla, johon olin sekoittanut 2 tl vaniljasokeria. Muussasin haarukalla banaanit ja laitoin ne ensimmäiseen kerrokseen. Banaanin päälle lisäsin kermavaahtoa. Seuraavaan kerrokseen laitoin purkillisen mangososetta ja taas seoksen päälle kermavaahtoa. Tämän kerroksen kermavaahtoon lisäsin hieman alle ruokalusikallisen sokeria. En tiedä miksi näin tein, jotenkin ajattelin, että niin kuuluu vain tehdä. Kerrosten väleihin tarvitsin kermaa 2 dl. Pääli kerrokseen tuli kinuski ja kermavaahto reunoille. Kinuskin tekoon kermaa kului 2 dl ja koristeluun 4 dl.

Kinuskin ohje:

Laita 2 dl kermaa ja 1 1/2 dl fariinisokeria kattilaan. Keitä noin 10-15 minuuttia eli sen aikaa kunnes seos sakenee. (Kokeile sakeutta tiputtamalla tippa kakun pinnalle, jos se ei imeydy kakun sisään vaan pysyy hyvin pinnalla, voit lopettaa keittämisen). Tämä on muuten taitolaji enkä aivan onnistunut, sillä kinuskista tuli liian kovaa. Syytän tästä kuitenkin ihan vähän Johnnya, sillä hän käski keittää seosta vielä vaikka itse olisin jo ottanut sen levyltä pois.

Lisää voi seokseen ja kaada se kakun pinnalle ja reunoille. ( Ja tämän tämä leipuri unohti). Anna jäähtyä ja jähmettyä.

Koristele reunat kermapursotuksin vähän ennen tarjoilua.
( Muista pystysuunnassa 😉 )

IMG_7105

Älkää säikähtäkö kakun ulkonäköä, sillä Teidän kakkunne tulevat varmasti näyttämään enemmänkin tältä.

kakku

Kuva lainattu täältä.

Ihanaa pian saapuvaa ystävänpäivää ja oikein makoisia herkutteluhetkiä!

Mitä leivosherkkuja Te suosittelette ystävänpäiväksi tai ihan muuten vain?

Avainsanat

Kommentit

Minulla myös samanlainen koristelutyyli ja on kelvannut 🙂

johanna

Hihi, onneksi kelpaa meidänkin tyylimme 😉

Kovin muistuttaa tekemäsi kakku minun koristelu taitoja.:D En vain osaa koristella.mutta täyte onnistuu yleensä aina. 🙂 ihanaa huomata etten ole yksin taitojeni kanssa. 😀

johanna

Et tosiaan ole yksin ja kiva huomata etten mäkään ole 😉

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.