Yleinen
16.6.2013

Viikonlopun viettoa

Viikonlopun viettoa

Perjantaina Amalia vaati päästä viereemme nukkumaan jo kymmenen yhdentoista välillä alkuyöstä. Amalia nukkui pitkästä aikaa aamukahdeksaan asti ja oli ihana herätä koko perhe yhdessä samasta sängystä. Johnnykin on jälleen tottunut nukkumaan Amalian kanssa eikä enää kovinkaan usein karkaa sohvalle.

Nykyisin en laita Amaliaa samantien ruokapöydän ääreen aamupuurolle vaan annan hänen touhuta alakerrassa sen aikaa kun häntä huvittaa. Amalia on sen verran kova tyttö ruuan perään, että touhuttuaan muutaman minuutin hän käppäilee keittiöön, siirtää syöttötuolinsa ja kiipeää melkein istumaan siihen. Näin hän näyttää, että nyt on aika saada murkinaa pöytään. Isi syötti Amalialle aamupuuron, jonka jälkeen laitoin pöytään leipää, leivänpäällisiä, kahvia ja teetä. Amalia halusi jäädä meidän kanssa pöytään mutustelemaan vielä leipää.

Johnny halusi käydä Motonetissä ostamassa kalavehkeitä, joten suuntasimme sinne. Nappasimme äitini mukaan ja me tytöt menimmekin Motonetin sijaan Kodin tavarataloon ja Tarjoustaloon. Kodin tavaratalosta löysin söpöjä magneetteja jääkaapinoveen ja Tarjoustalosta ostin kaksi pelargoniaa, multaa ja Amalialle lierihatun. Äitini osti mummolleni t-paidan ja kassalla hän oli nappaamassa Amalialle karkkiaskia, mutta en sallinut sitä. Johnny löysi etsimänsä kalavehkeet, joten suuntasimme kotiin syömään.

Jääkaappimagneetit

Jääkaappimagneetit

Amalian ruuan jälkeen menin hänen kanssaan ulkoilemaan Johnnyn jäädessä sisälle kokoamaan uutta tv-tasoa. Istutimme Amalian kanssa uudet kukkaset ja siistimme takapihaa. Pelargonia ei ole mikään erikoisen kaunis kukka vaan mielestäni vähän mummomainen ehkä siitä syystä että mummollani on joka kesä pelargonioita verannan ikkunalaudalle miljoona. Pelargonia on kuitenkin kukkana melko helppohoitoinen, joten siksi päädyin siihen. Kukkani eivät ole voineet kovinkaan hyvin ja näyttävät toisinaan olevan melko heikossa hapessa.

Ja suoraan puskaan

Ja suoraan puskaan

Amalia jäi asfaltille hiekkalelujensa kanssa

Amalia jäi asfaltille hiekkalelujensa kanssa

IMG_0455

Tässä kuvaa uudesta lierihatusta, jonka ostin Tarjoustalosta

Tässä kuvaa uudesta lierihatusta, jonka ostin Tarjoustalosta

IMG_0037

Johnnylta pääsi muutama ärräpää meidän tullessa sisälle, koska tv-taso ei ollut vielä valmis. Kootessaan hän kuulemma joutui väkisin vääntämään osat oikeille paikoille ja näin kuulemma aina käy kun ostaa jotain näin halpaa. Lisäksi hän jatkoi nalkutusta sanoen ettei minun hermoillani tv-tasoa olisi ikinä saatu kasaan. Tokaisinkin takaisin, että juuri siksi en kokoakaan ikinä mitään. Kasaan mies tv-tason kuitenkin sai ja olin aivan rakastunut siihen.

Amalia työntää ostoskärryjä

Amalia työntää ostoskärryjä

IMG_0438

IMG_0440

Nuusku kerjää kaapistaan herkkuja

Nuusku kerjää kaapistaan herkkuja

Uusi tv-taso

Uusi tv-taso

Iltapäivällä kävimme Johnnyn vanhemmilla syömässä lettuja. Amalia ei välittänyt letuista ollenkaan ja huomasinkin jo viimeksi tehtyäni pannukakkua ettei hän välittänyt siitäkään. Johnnyn vanhempien tien toiselle puolelle on rakennettu uusi päiväkoti ja päiväkodin pihalle oli saatu nyt valmiiksi pienten lasten leikkipaikka. Amalia tykkäsi kovasti laivasta, jossa hän heilui innoissaan ruorin takana. Johnny ja hänen isänsä kokeilivat myös hienoa isoa keinua ja pyörivää keltaista vekotinta. Pakkohan minunkin oli käydä kokeilemassa ja Johnny antoi minulle niin kovat vauhdit keinussa, että tuntui kuin olisin ollut huvipuiston laitteessa niin kovasti keinuminen tuntui vatsanpohjassa.

Johnnyn äiti tarjosi meille vielä kahvia, teetä, kinkkupiirakkaa, pullaa ja keksejä. Mummi oli ostanut Amalialle lasten smoothieta, josta Amalia tykkäsi kovasti.

IMG_0031Johnnyn äiti oli löytänyt Amalialle ensi talveksi kengät kirpputorilta

Johnnyn äiti oli löytänyt Amalialle ensi talveksi kengät kirpputorilta

Kotikulmilla ihmettelin kun edellämme ajoi aivan pikkuveljeni auton näköinen auto. Auto ajoi meidän taloyhtiön vieraspaikoille ja äiti ja Sakuhan sieltä autosta ulos pomppasivat. He tulivat yllätysvierailulle meidän luokse. Tein Amalialle aika pian iltapesut ja Johnnyn syöttäessä Amalialle iltapuuroa menimme äitini kanssa juomaan vaniliakahvit takapihalle. Olen tykästynyt vanilijakahviin. Pussi sekoitetaan kuumaan veteen ja joukkoon lisään vähän sokeria ja maitoa. Kahvi on hirmuisen kallista, mutta kupin jos päivässä juon niin suon sen itselleni vaikka sillä vähän hintaa onkin.

IMG_0041

Illalla Amalian nukkuessa katselimme Johnnyn kanssa Tabu sarjan ja hetken aikaa Nolot vartalot sarjaa. Nukahdin sohvalle, josta heräsin Amalian itkuun kahden aikaan. Siirryin sänkyyn ja Johnny toi hetken päästä Amalian viereeni.

Tänä aamuna heräsin ennen kahdeksaa. Amalia heräsi vasta lähempänä puolta yhdeksää. Harmi kun huomenna joudumme herättämään hänet jo kukonlaulun aikaan, sillä Amalialla on Silmälääkäri. Johnny kuskaa meitä Helsinkiin ja takaisin ja aikoo mennä vielä sen jälkeen töihin.

Sunnuntai aamu alkoi siivouksella. Johnny ihmetteli jälleen ehkä miljoonannen kerran kuinka voin alkaa heti herättyäni siivoamaan. Toisinaan minulla syyhyää kädet jo edellisenä iltana kun tiedän siivouspäivän olevan tuloillaan. Minä todella nautin siivoamisesta ja kotitöistä.

Jätin imuroinnin ja lattianpesun myöhemmäksi, sillä äitini odotti meitä mummoni luona. Kävelimme mummoni luokse ja Nuusku sai samalla aamulenkin. Ihailin mummoni tavaroita ja teimmekin perinnönjakoa jo etukäteen. Mummoni aina heltyy antamaan tavaroitaan sille joka niitä himoitsee. Tällä kertaa sain häneltä Arabian vanhan astiasarjan, johon kuuluu leipälautaset, matalat- ja syvätlautaset, mehukannu ja maitokannu. Lisäksi hän antoi minulle poikansa tekemän arkun, mutta jos serkkuni haluaa sen itselleen niin annan sen hänelle. Melkein unohdin, mutta vein mummoni ikkunalaudalta vielä valkoisen kukkaruukun, jossa aion säilyttää sipuleita ja valkosipuleita.

Matkalla isomummolle

Matkalla isomummolle

IMG_0006

Amalia rakentaa äidin vanhoista palikoista tornia

Amalia rakentaa äidin vanhoista palikoista tornia

Arkku löysi paikkansa yläkerran eteisestä

Arkku löysi paikkansa yläkerran eteisestä

IMG_0030

Astiasarjaa

Astiasarjaa

Sipuleille uusi kulho

Sipuleille uusi kulho

Äitini kinui pientä simpukkakoristetta mummoni vitriinikaapista, mutta tähän mummo sanoi jyrkästi ettei anna sitä. Lähtöä tehdessämme muiden odottaessa jo ulkona mummoni sanoi minulle, että anna tuo simpukka äidillesi jottei hän ole pahana kun minä vein kaiken. Nauroimme kaikki kuorossa antaessani simpukkaa äidilleni. Mummoni on antelias ihminen ja samoin itsekin annan tavaraa pois jos en niillä mitään tee. Juuri viimeksi tavatessamme kaasoni vei minulta yhden ison taulun ja jakkutakin kun en niitä tarvitse enää.

Amalia nukkui kahden tunnin päiväunet eikä herännyt unien aikana kertaakaan. Ilma oli synkkä ja sateinen, joten päätimme lähteä uimahalliin. Amalia oli kuin kala vedessä ja hänen riemuaan oli mahtava katsella. Vauvauinnissa emme pääse kuin yhteen altaaseen uimaan, joten nyt oli mukavaa kun saimme käydä kaikissa lämpimissä altaissa. Amalia pääsi kahteen lastenaltaaseen, poreammeeseen ja syvään terapia-altaaseen. Lisäksi laskin hänen kanssaan isosta vesiliukumäestä ja sehän oli Amaliasta kivaa. Amalialla pääsi itku kun piti lähteä uimasta pois niin kovasti hän tykkäsi. Kävimme vielä pikaisesti yhdessä suihkussa ja menimme sitten lämmittelemään saunaan. Pukuhuoneessa Amalia mennä viipotti joka paikkaan pukiessani itseäni ja ei ollut kovinkaan mukavaa juoksennella hänen perässään puoli alasti. Laitoin hänet peikkonurkkaukseen, jossa on reunat, mutta Amalia alkoi heti kiipeämään pois. Päästettyäni Amalian jälleen vapaaksi hän näki oitis kun pikkupoika sai äidiltään eväsrasiasta pullan. Ei mennyt montaa sekuntia kun Amalian pikkukätöset olivat lähes kiinni rasiaan jääneessä toisessa pullassa. Onneksi olin tällä kertaa itse nopeampi kuin hän. Hieman kateellisena katselin kun muut äidit rasvailivat itseään hyväntuoksuisilla rasvoilla, kampasivat ja kuivasivat hiuksiaan. Minä sain hädin tuskin vaatteet päälle itselleni ja lapselleni ja lähtiessämme vilkaisu peiliin kertoi sen, että näytin aivan tarhapöllöltä.

Uimisen jälkeen teki mieli herkutella. Kahvila oli kiinni ja Johnny ehdotti hampurilaista. Äitini ja pikkuveljeni olivat tulossa kylään, joten ostimme heillekin syötävää. Lisäksi ostimme karkkia videovuokraamosta.

Mun pussi

Mun pussi

Mummi loruilee

Mummi loruilee

Jännittää lorun loppu

Jännittää lorun loppu

IMG_0013

Aika huisia

Aika huisia

Lisää harakkahuttua

Lisää harakkahuttua

Amalia loruileekin mummille

Amalia loruileekin mummille

Äiti tee sä!

Äiti tee sä!

Napa on täällä!

Napa on täällä!

Luisin kanssa leikkiä

Luisin kanssa leikkiä

Nuuskulla ihan omat puuhat

Nuuskulla ihan omat puuhat

Pikkuveli

Pikkuveli

Illalla kävin vielä suihkussa, sillä uimahallissa kummempiin pesuihin ei ollut mahdollisuutta yhdessä riiviön kanssa. Nyt Amalia on nukkunut jo lähes kahden tunnin ajan ja meidän vanhempienkin olisi syytä käydä ajoissa nukkumaan, sillä herätyskello soi puoli kuusi.

Nuuskua jo väsyttää

Nuuskua jo väsyttää

Kauniita unia kaikille<3

Avainsanat

Kommentit

Moi! Kirjoitat kivoista jutuista mutta kauhean pitkästi ja yksityiskohtaisesti. Tiivistä ja jätä leipäpalojen voitelut kertomatta, jaksaa lukea paremmin! 🙂

Moi!
Täytyy vähän kuulostella muidenkin lukijoiden mielipiteitä tästä asiasta. Ja tää on mun tyyli ja tykkään kirjoitella yksityiskohtaisesti 🙂
Toisinaan voisin yrittää tehdä myös vähän lyhyempiä postauksia ja videopostaus mun on pakko toteuttaa mitä pikimmiten! 🙂

Hei, ihana tuo ’Lisää harakkahuttua’ -kuva 😀
Minkäkokoiset nuo talvikengät on ja onko niissä mitään merkkiä tms? Kivannäköiset. Minulla on Amalian kanssa samanikäinen tyttö ja nuo olisivat ensi talven piharientoihin varsin soppelin näköiset ja helposti jalkaan vedettävät. Meidän tytöllämme on pieni jalka ja kaikki Vikingit yms lasten talvikengät tuntuvat olevan tosi suuria ja jäykkiä :O Tuollaiset sattaisi saada mieskin vedettyä lapsen jalkaan 😉

En löytänyt kengistä mitään merkkiä, mutta ovat kokoa 22/23. Kengät on kieltämättä aika söpöt ja varmasti helpot laittaa jalkaan. 🙂

Meillä kumpikaan ei varsinaisesti juo kahvia. Mä juon joskus harvoin, mies ei koskaan. Kahvinkeitin ostettiin, jotta voidaan keittää, jos tulee paljon vieraita. Joskus, kun itsellä tekee kahvia mieli, on musta kuitenkin turha keittää koko pannullista kahvia, joten tästä syystä meilläkin tuota pussi kahvia. Makuina meillä on vanilja, caramel ja daim. Ehkä jotain muitakin. Mut hyviä on. Ja tosi nopeita. Vieraille tehdään joskus niitäkin, etenkin, jos joku yks käy kylässä.
Mies halusi ostaa pari kk sitten Dolce Customin, sen kapseli keittimen siis. Olin kauan sitä vastaan, mutta nyt sekin löytyy jo kaapista. Paljoa sitä ei ole käytetty, mutta kyllä sillä saa melko namit kahvit ja kaakaot, sekä jääteet.

Ja tuosta tv-tasosta. Meillä on samanlainen, mutta tuossa keskellä on maitolasilliset ovat ja noissa päädyissä on kahdet vetolaatikot. Muuten samannäköinen. Ostettiin se Sotkasta. Hintaan nähden oli mun mielestä huono ostos (ikeasta ois saanut samanlaisia halvemmalla), mutta mies halus sen, kun niihin laatikoihin mahtu dvd:t just sopivasti. Kokoaminen oli aivan tuskaa, kun palat ei tuntuneet menevän yhteen, sekä osa paloista puuttui kokonaan. Onneksi haettiin se sen verran aikaisin, että kauppa oli vielä iltapäivästä auki, kun todettiin tuo osien puuttuminen.
Jalat meillä on tuossa TV-tasossa jotain hopeita muovipalikoita. Ei näy alta, mutta epäilin pitkään, että kuinkahan kestävä se loppupeleissä on.
Hengissä se on vielä 1 vuoden jälkeen.

Täytyy itekin kokeilla muita makuja myös. Meilläkin on kapselikeitin, Johnny sai sen syntymäpäivälahjaksi. Keitän sillä kaakaota, joka on tosi hyvää, erikoiskahvit ovat tällä koneella makuuni aivan liian vahvoja. Toivotaan, että tv-tasonne kestää vielä useampiakin vuosia:)

Nätti on tyttö, tosi ihanat silmät pikkusella 🙂 Niin veikeenä kuvissa että 😀

Kiitoksia! Amalia on aikamoisen ilmeikäs pikku neiti 🙂

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.