Yleinen
18.8.2013

Viikonloppu

Viikonloppu

Lauantai aamuna meillä oli tenavauinti uimahallissa. Johnny etsi kotona uimahousujaan, mutta löysi jälleen jonkun muun uimahousut. Tämä on siis käynyt aiemminkin. Johnnylla on taipumusta ottaa uimahallista väärät uimahousut mukaansa. Tällä kertaa hän oli valinnut turkoosimustat pikku pikku uimahousut, joissa oli sivussa pieni kukallinen printti. Repesin niin nauramaan Johnnyn saatua uimahousut jalkaansa, liian tiukat ja vieläpä naiselliset. Tähän uimahousu sähläykseen Johnny tokaisikin rennosti omalla tyylillään, että taidan ottaa joka kerta eri uimahousut mukaani. Onneksi muistin, että hänen lahkeelliset Adidaksen uimahousut olivat säilössä minun vaatekaapissa, joten lopulta ei tarvinnut vaimon ja tyttären hävetä tätä toheloa.

Uinti ei sujunut ihan odotusten mukaisesti, sillä Amalia aristeli kovasti. Hän tuli altaaseen innoissaan ja leikki alkuleikit hienosti äidin sylissä. Sitten tapahtui jotakin mistä Amalia ei päässyt koko puolen tunnin uintiajan aikana ylitsi, ohjaaja sattui tuijottamaan Amaliaa ja mikä vielä pahempaa hän sattui puhumaan Amalialle. Onneksi ohjaaja ymmärsi ja antoi meidän uida perheen kesken tämän ensimmäisen uintikerran. Loppuleikkien aikana Amalialla paloi pinna kun hän olisi halunnut reunalle kerätyt lelut takaisin altaaseen.

Uinnin jälkeen kävimme mummoni luona kylässä. Siellä oli myös Amalian mummi eli minun äitini. Tehdessämme lähtöä mummoni sai hyvän mielen kun pyysin Amaliaa antamaan isomummolle halin. Amalia teki työtä käskettyä ja oikein juoksi isomummoa halaamaan. Amalia pitää kovasti isomummosta, koska isomummolta saa aina jotain hyvää vaikka saa sitä toki mummiltakin. Mutta mummilla ei olekaan niin hienoa kärryä, josta löytyy joka kerta kaikkea mielenkiintoista. Isomummon kärrystä on mukava ottaa Pectuspastilleja, joita löytyy suurimmalta osalta iäkkäistä ihmisistä. Tänään uusin löytö oli pehmuste, jota Amalian oli pakko haistaa. Nauroimme kaikki ääneen kun mummoni kertoi pehmusteen kuuluvan varpaiden väliin.

Pitkästä aikaa Amalia otti maraton päiväunet, sillä hän nukkui kaksi tuntia ja vielä kymmenen minuuttia päälle. Johnny nukkua röhnötti lähes saman ajan. Unien jälkeen lähdimme Johnnyn vanhemmille syömään. Mummi oli tehnyt spagettia ja jauhelihakastiketta, jota Amalia söi ison annoksen. Vietimme mummin ja vaarin luona aikaa iltaan asti ja Amalia sai syödä puuronkin isovanhemmillaan. Me tytöt olimme yhdessä kun taas miehet katselivat yleisurheilua.

Amalia on oppinut hirmuisesti uusia sanoja. Hän toistaa hienosti perässä eri sanoja. Amaliasta on muutenkin kasvanut iso tyttö. Uusia asioita opitaan joka päivä ja on ihanaa saada seurata hänen kasvua ja kehitystä ihan vierestä. Amalialla on alkanut ilmetä uudestaan vierastamista. Amalia alkoi vierastaa hyvin varhaisessa vaiheessa ja tätä kesti todella pitkään. Nyt hän ei ole aikoihin vierastanut ja se on tehnyt Amaliasta kovin reippaan ja rohkean. Nyt kuitenkin tuntuu, että vierastus alkaa palata ja melko pahasti.
Onko Teidän lukijoiden lapset alkaneet vierastaa vauva-ajan jälkeen uudestaan ja kauan vierastus mahtoi kestää?

Illalla Amalian nukahdettua yöunille meni tunti ja hän heräsi. Emme saaneet kumpikaan Amaliaa nukahtamaan vaan hän jatkoi vain itkuaan. Ei auttanut muu kuin ottaa hänet meidän sänkyyn ja isi joutui nukkumaan jo puoli kymmeneltä lauantai iltana.

Tänä aamuna kävimme Tanhuhovin markkinoilla, mummi lähti meidän mukaan. Kiertelimme ensin kirpputoripöydät, joita olisi voinut olla enemmänkin. Hyvää tavaraa löytyi niin äidille kuin tyttärellekin. Isi ei tunnetustikaan löytänyt mitään kun taas mummi teki ihanan löydön itselleen. Yhdestä pöydästä bongasin kaksi kaunista kynttilänjalkaa ja mietin ostavani ne jos ne muutamalla eurolla saa, kynttilänjalat taisivatkin olla antiikkia tai ainakin laadukasta tavaraa, sillä niiden hinta oli 50 euroa kipale.

Markkinalöytöjä

Markkinalöytöjä

Amalia sai perinteisen markkinailmapallon

Amalia sai perinteisen markkinailmapallon

Kottikärryt, Kirppis

Kottikärryt, Kirppis

IMG_1754

Mekko, Lego. Kirppis

Mekko, Lego. Kirppis

IMG_1764

Sadetakki, Reima. Kirppis

Sadetakki, Reima. Kirppis

IMG_1768

Toppatakki, Name it. Kirppis

Toppatakki, Name it. Kirppis

Lenkkarit, H&M. Kirppis

Lenkkarit, H&M. Kirppis

IMG_1773

Tämä oli minun löytö markkinakojusta

Tämä oli minun löytö markkinakojusta

Markkinoilta kotiin päästyämme vietimme hetken aikaa ulkona ja annoimme Nuuskunkin juoksennella vapaana ja uskokaa tai älkää Nuusku tosiaan juoksi.

Kotipihalla

Kotipihalla

Kato Nuusku mun vauvaa

Kato Nuusku mun vauvaa

Toks ja melkein vauva putosi Nuuskun päähän

Toks ja melkein vauva putosi Nuuskun päähän

Mä nostan vauvan ylös

Mä nostan vauvan ylös

Nuusku juoksee mamman luo

Nuusku juoksee mamman luo

Vauhtihirmu

Vauhtihirmu

Ohhoh, ei tälläistä vanhaherra enää taida jaksaa

Ohhoh, ei tälläistä vanhaherra enää taida jaksaa

Johan oli rankkaa

Johan oli rankkaa

Amalia yrittää laittaa vauvaa kottikärryn kyytiin

Amalia yrittää laittaa vauvaa kottikärryn kyytiin

Isi vähän auttaa

Isi vähän auttaa

Näin mä työntelen mun vauvaa

Näin mä työntelen mun vauvaa

IMG_1733

IMG_1734

IMG_1737

IMG_1739

IMG_1741

Nuusku lempipuuhissaan eli syömässä nurtsia

Nuusku lempipuuhissaan eli syömässä nurtsia

Kyllä voi ämpärin irronnut kahva olla kiva

Kyllä voi ämpärin irronnut kahva olla kiva

IMG_1745

IMG_1747

Mitäs täällä on?

Mitäs täällä on?

Heti piti kaataa vesi ämpäristä pois

Heti piti kaataa vesi ämpäristä pois

IMG_1751

Tuiman näköinen mies

Tuiman näköinen mies

IMG_1758

Ja taas se lähtee

Ja taas se lähtee

Mikä vauhti

Mikä vauhti

Ihanaa sunnuntain jatkoa!

Avainsanat

Kommentit

Meillä alettiin vierastaa viime viikolla uudestaan. Juuri eilen kaupassa H alkoi huutaa ihan palosireeninä, kun yksi mummo tuli 2 parin metrin päähän. Oli vähän harmi, kun se mummo meni niin hämilleen ja alkoi pyytelemään kauheesti anteeksi 🙁 Se edelllinen vauva-aikana ollut meni mielestäni kivuttomammin ohi 🙂 Me käytiin kanssa siellä avoimessa viime viikolla ja musta oli ihan mukava paitsi tuo juuri mainitsemani vierastus ja H huusi ihan lohduttomasti, kun vierasti sitä toista pitäjää 🙁 Joten en ole nyt päättänyt koska mennään uudelleen, etenkin kun ulkokelit on taas näin mainiot. Varmaan sadekeleilllä ennemmin! Mutta konseptina musta erittäin tervetullut vaikka meiltä kertyykin jonkun verran matkaa sinne. Ja ne piha-alueen leikkipaikat! H oli ihan taivaissa siellä 🙂

Eikä, Amalia ei ainakaan vielä noin pahasti reagoi. 🙁 Lähinnä vaan takertuu minuun tai ihan vähän meinaa alkaa nyhkyttää. Mennään joskus yhdessä sinne avoimeen päiväkotiin ja juu se piha oli mahtava! 🙂

Joo mennään ihmeessä 🙂 Kitos uudesta videopostauksesta! Sekin on ihan menestys 🙂

Hyvä, että videopostaukset kelpaavat myös pienille blogin seuraajille 😉

Amalia on aina niin tyylikäs <3

Voi kiitos! <3

Kiva kun kirjoitat niin usein, juttujasi on mukava lukea. Kirppiksistä tuli mieleen kannattaa joskus vierailla Salossa. Salossa löytyy kirppareita vaikka kuinka monta ja isoja. Eikä Salo ihan hirveän kaukana Lohjalta ole.

Ihanaa, kiitos kovasti! <3 Täytynee joskus poiketa Salon kirppareilla 🙂

Hei! Tosi suloinen tyttö kyllä tuo Amalia :)! Miulla itselläni ei lapsia ole, mutta muistan veljeni joskus pienenä alkamaan vierastamaan uudelleen, se tuli muistaakseni joskus 2-vee uhmaiän paikkeilla, lienee ihan normaalia 🙂 Muuten, kun puhut usein postauksissasi ”Saaren mummosta”, niin mahdatko Saarella tarkoittaa paikkakuntaa täällä Etelä-Karjalassa Parikkalan lähellä vai? Ajattelin vain kun itse asun tosiaan täällä E-K:lassa 🙂 Kivaa syksyä teille!!

Hei Janna! Kiitoksia kovasti <3 Ok, uskon kanssa että kuuluu asiaan tuo uudelleen vierastus 🙂 Saaremmummo asustelee Lohjansaaressa, meiltä Lohjalta sellaisen 20 minuutin ajoamatkan päässä.
Kivaa syksy sinnepäin myös!

Tykkään niin paljon lukea sun blogia! Oon lukenut blogiasi ihan alusta saakka ja on niin mahtavaa huomata miten olet kehittynyt kirjoittajana ja bloggaajana 🙂 jatkossa jatkan lukemista, toivottavasti jatkat bloggaamista!

Ihanaa kiitoksia hirmuisesti! <3 Pitäisi itsekin joskus lukea vanhoja postauksia, kiva jos huomaat kehitystä tapahtuneen ja aivan varmasti jatkan bloggaamista! 🙂

Ihania löytöjä! Ja täytyy kyllä sanoa, että Amalia on jo niin ison tytön oloinen. Tuleeko teillä paljon sanoja jo?

Kiitos! 🙂 Tulee paljon sanoja ja Amalia osaa hienosti toistaa ihan uusiakin sanoja. Mites sinun tyttösi, hän taitaa olla vielä liian pieni puhuakseen, vai?

Meillä tytöllä ikää on vasta 1v. Jossain vaiheessa tyttö huuteli Häpy ja Mamu sanoja, mutta ne on onneksi jääneet unholaan, kun tilalle on tullut Kääpä, Näätä, Täh, Häh, Mamma ja Ätä. Melko Ä painoiteisia sanoja, joten toivoa sopii, että äiti sana tulisi ennen isiä 🙂

Aika hauskoja sanoja 😉 Äiti sieltä varmasti ihan pian tulee <3

Oi ku ihania kuvia <3 Ihania löytöjä olet kyl löytänyt. 🙂

Kiitos 🙂 Löytyi tosiaan kaikkea ihanaa ja hyödyllistäkin.

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.