Yleinen
26.10.2013

Viikon kuulumiset

Viikon kuulumiset

Tämä viikko on mennyt hurjaa vauhtia. Maanantaiksi meillä ei ollut mitään suunnitelmia, joten lähdimme Amalian kanssa uimahalliin. Olimme toki olleet tenavauinnista lauantaina, mutta mitäpä siitä kun neiti uinnista tykkää. Pulikoimme kaikissa lämpimissä altaissa ja itse asiassa Amalia olisi halunnut pulahtaa myös kylmään altaaseen, mutta äiti ei vilukissana tohtinut.

Iltapäivällä oli tiedossa mummin luona pullaa. Pullalle pääsivät myös Amalian serkut Eemi ja Iida sekä täti töistä vapauduttuaan. Amalia ei juurikaan pullasta piitannut, mutta mummin luokse on aina mukava päästä kyläilemään. Isi tuli töistä lähes ajallaan, joten teimme koko perhe yhdessä viikottaisen kauppareissun. Ruokarahaa on purkissa vielä riittävästi jäljellä vaikka kahtena viikkona onkin kauppalasku ollut laskettua suurempi. Meidän perheen säästämisestä pääset lukemaan aikaisemmasta postauksesta, johon pääset painamalla tästä.

Tiistaina vietimme aamupäivän ystäviemme kanssa Mäntynummen avoimessa päiväkodissa. Iltapäivällä meillä oli kahden viikon tauon jälkeen muskari. Osa lapsista oli hieman levottomia mukaan lukien Amalia, liekkö syynä parin viikon tauko.

Isillä oli tänään pidempi päivä töissä, joten menimme vielä päivällisen syötyämme siskoni perheen luokse kylään. Siskoni tarjosi vuoden ensimmäiset glögilasilliset ja kylläpä se maistuikin vuoden tauon jälkeen taas hyvältä.

IMG_3806

Amalia on äidin apulaisena ruuanlaitossa

IMG_3807

Siskoni on lopettanut tupakoinnin ja olen tavattoman ylpeä hänestä. Lopettamiseen vaikutti suurelta osin hänen työnsä, mutta myös kirja, jonka hän luki. Kirjan nimi on Stumppaa Tähän. Kirjan avulla tupakoinnin lopetti myös siskoni mies. Hieno suoritus molemmilta. Kirjaan pääset tutustumaan painamalla tästä.

Keskiviikkona oli jälleen uintipäivä, sillä olimme sopineet lähtevämme uimaan ystäväni ja hänen tyttärensä kanssa. Uinnin jälkeen tytöt pääsivät syömään pilttipurkit uimahallin kahvioon ja jälkiruuaksi he saivat pikkuisen pullaa. Itselleni iski niin kova pullanhimo, että hain vielä toisen kreemimunkin syötyäni jo yhden Amalian avustamana.

Illalla väki täytti kotimme, sillä järjestin me&i vaatekutsut. Kutsuista pääset lukemaan painamalla tästä.

Vieraiden poistuttua seitsemän jälkeen tartuin vielä imurin varteen ja imuroin koko kodin.

Torstaina meillä oli kerhopäivä. Kerhoon tuli myös lapsuudenystäväni kahden nuorimman lapsensa kanssa. Amalia ei ollut parhaalla mahdollisella kerhotuulella, mutta jaksoi kuitenkin kerhoilla kerhon päättymiseen saakka. Amalia on alkanut pitää askartelusta ja nyt jääkaapin ovi alkaa jo pursuta hänen kauniita taideteoksiaan. Kun Amalia haluaa askarrella hän sanoo: ASKA ASKA, joka tarkoittaa siis askarrella. Kotona olemme askarrelleet vain yhden kerran, mutta piirtämistä värikynillä ja liiduilla harjoitamme useasti.

IMG_3800

Mä äiti vähän myös maistoin liitua

Päivällisen syötyämme kävimme kylässä siskoni perheen luona ja palasimme kotiin isin soittaessa, että hän on kotona. Isi kyllä sanoi puhelimeen ettei mikään kiire ja sai tällä kommentilla siskonikin repeämään nauruun. Miehet ovat niin ihania, Johnny selvästi olisi halunnut omaa pelirauhaa.

Amalia on aina hyvin iloinen isin tullessa töistä. Jos olemme kotona isin tullessa kotiin niinkuin useimmiten olemme niin Amalia alkaa hihkua ilosta ja juoksennella ympäri kotiamme aivan päättömästi. Lähes samalla tavalla toimii myös koiramme Nuusku, hihkumisen sijaan Nuusku vain haukkuu.

Kotiin päästyämme kävimme koko perhe yhdessä iltalenkillä. Puolessa välissä lenkkiä Amalia alkoi parkua rattaista pois enkä jaksanut kuunnella parkua, joten otin hänet syliin. Yrittäessäni antaa Amaliaa välillä isin syliin kannettavaksi alkoi parku jota säesti ÄITIIII ÄITIIII. Amalia ei myöskään suostunut itse kävellä kuin vasta aivan kotimme nurkilla.

Kotimme nurkilla totesin ääneen käyväni naapurimme ovella ja sanoessani naapurin nimen alkoi Amalia jankuttaa naapurintädin nimeä. Amalian uusin juttu on sanojen jankuttaminen eikä se meinaa loppua välillä millään. Hän voi jankuttaa vaikka ja kuinka kauan jotain asiaa ja useimmiten se naurattaa, mutta toisinaan se on ärsyttävää. Luulen tämän jankuttamisen olevan jokin ohimenevä vaihe ja hyvin ”innolla” odotammekin kyselyikää, joka on varmasti tätä jankuttamisvaihetta tuhansia kertoja pahempaa.

Koen kuitenkin Amalian olevan nyt 1 vuoden ja 8 kuukauden ikäisenä aivan mahtavassa iässä. Hän osaa sanoa mielettömän määrän sanoja ja ymmärtää valtavasti. Amalia on oikea touhutäti ja häntä on ilo seurata.

Perjantaina tapahtui jotain kummallista, sillä heräsin yhdeksältä aamulla ja Amalia heräsi vasta puoli kymmeneltä. Herätessään Amalia nousi sängystä ja tuli yläkerran eteisessä minua vastaan järkyttävät silmäpussit silmien alla nunnu kainalossa. Uninen lapsi on niin hellyyttävä ja otinkin lapseni isoon syleilyyn.

Siskoni oli menossa iltavuoroon ja tuli meille kylään ennen töihin menoa. Hän toi mukanaan glögia ja vaniljaviinerit. Amalia vaikutti tylsistyneeltä kun serkut eivät olleet tädin mukana.

Mietin Amalian päiväunien onnistumista, mutta yritin kuitenkin hänet unille laittaa, koska hän haukotteli ja vaikutti väsyneeltä. Nukahtaminen ei kuitenkaan onnistunut ja Amalia jankuttikin sängyssä POIS POIS. Amalia oli siis nukkumatta päiväunia, mutta jaksoi silti hienosti koko päivän. Illalla väsy alkoi iskeä kuuden pintaan ja aloitimmekin iltatoimet puolta tuntia aikaisemmin eli jo puoli seitsemältä.

IMG_3869

Amalia aikoo ottaa sukan jalasta

IMG_3870

Kovin hän sitä vetää

IMG_3871

No lähtihän se

IMG_3872

Ja sitten naurattaa

Yöunille nukahtamisesta on tullut jälleen haastellisempaa ja nukuttaminen voi viedä jopa tunnin. Kuitenkin Amalia oli sikeässä unessa ennen kahdeksaa ja ajattelin yön menevän loistavasti.

Amalia on nukkunut öisin todella hyvin koko viikon. Hän on vaatinut päästä meidän vanhempien väliin, mutta nukkunut siinä hyvin eikä ole heräillyt alkuillasta juuri ollenkaan. Nyt kun yöt ovat olleet näin hyviä niin pitihän se huonokin yö vaihteeksi saada.

Eli viime yö meni huonosti ja Amalia oli meidän sängyssä peitto-ja tyynyviritysten keskellä jo kahdeksalta illalla. Itse menin nukkumaan kymmeneltä ja aika pian tämän jälkeen Amalian levottomuus jatkui. Läpi yön hän itki todella kovin ja mietin jo korvatulehduksen mahdollisuutta. Huomaa taas, että alan jälleen pelätä korvatulehdusta heti kun Amalialla alkaa nenä edes hieman vuotaa ja yöt ovat levottomia. Putkista huolimatta kun Amalia on jälleen sairastanut yhden kipeän korvatulehduksen.

Amaliallahan on toinen putki vänkyrässä, jonka takia putket pitää uusia jo kolmannen kerran. Olenkin soitellut josko putkitus onnistuisi joulukuussa laserhoidon yhteyteen, mutta asia ei ole vielä selvinnyt. Nyt Amalia sai kutsun Helsinkiin Korvapolille, koska Korvalääkäri haluaa tavata Amalian ennen putkien laittoa. Ajattelin kysellä myös kitarisan poiston kannattavuutta, sillä putket eivät Amalialla tunnu tulehduksia kokonaan pois viedä. Amaliallahan oli viimeksi molemmat korvat tulehtuneet eli myös se korva, jossa putki oli paikallaan.

Onko muille kitarisojen poisto tuonut avun jatkuviin korvatulehduksiin?

Tänä aamuna meillä oli tenavauinti. Amalian kolmas uintikerta tällä viikolla. Toisaalta ensi lauantaina on pyhäinpäivä, joten uimahalli on suljettu eikä tenauintia ole. Amalia nautti uintikerrasta todella paljon. Tämän päivän teemana oli hyppiminen eli lapset saivat luvan kanssa hyppiä altaan reunalta veteen. Muutama rohkea poika sieltä alas tulikin, mutta meidän Amalia ei ihan rohjennut. Amalia laskeutui kyykkyyn ja pudottautui kuin pommi veteen. Tämän tyylinäytteen jälkeen hän alkoi tulla reunalta alas peppu edellä oikein varovasti.

Viime uintikerran teemana oli tasapainoittelu eikä Amalia suostunut tasapainolautalle ollenkaan. Tällä kertaa hän kuitenkin uskaltautui ja lähti hienosti kävelemään lauttaa pitkin kädet isin ja äidin käsissä, mutta vain siihen saakka kunnes ohjaaja sattui häntä kehumaan. Kehut aiheuttivat sen, että Amalia pysähtyi ja hyppäsi syliini. Toisen yrityksen aikana toinen ohjaajista alkoi kehua Amaliaa ja sama toistui. Kolmannella kerralla ohjaajat olivat hiiren hiljaa vilkuillen muina miehinä muualle ja niin Amalia käveli koko pitkän lautan ja lopuksi hyppäsi syliini. Amaliaa ei siis selvästikään saanut kehua.

Kotona valmistin ruuan jo lounasajaksi, sillä Amalian päiväunien jälkeen menimme ystäväni järjestämille lelukutsuille.

Ihastuin leluihin, koska ne olivat niin erilaisia kuin tavallisista tavarataloissa löytyvät lelut. Lelut ovat kehittäviä ja kestäviä. Hankimme pukinkonttiin lahjat kolmelle kummilapselle sekä Eemille ja Amalialle. Iidaa miettiessäni en löytynyt leluista yhtään hänelle sopivaa, joten Iidalle keksitään sitten jotain muuta yhtä kivaa. Kovinkaan suurta joululahjastressiä ei pitäisi perheeseemme ilmaantua, sillä olemme sopineet äitini, siskoni ja pikkuveljeni kanssa ettemme osta toisillemme joululahjoja ollenkaan. Lahjalistalle ei näiden jälkeen jää enää kovinkaan montaa ihmistä.

Joko joku muukin on ollut yhtä tehokas joululahjojen ostelun suhteen?

IMG_3853

Siihen sitten piti pistää maaten

IMG_3854

Ylösnousunaika

IMG_3855

IMG_3856

Hyi miten likainen hanska

IMG_3857

IMG_3858

IMG_3859

Täytyy vähän maistaa kun ei taas muista miltä se multa maistuikaan

IMG_3860

IMG_3861

Tää on ihan jees makuista

Ihanaa lauantain jatkoa tai oikeastaan kun kelloa katsoo niin hyvää yötä <3

 

 

 

 

 

Avainsanat

Kommentit

Koska Amalia täyttää 2 vuotta?

johanna

Amalia täyttää 2-vuotta 31.1 🙂

Kyllä tulee hyvä vastustuskyky, kun multakin noin maistuu.
Hyvä, että annat Amalian peuhata mielin määrin.
Ehtii sitä sitten vanhempana vaatteita varoa.
Antoisaa marraskuuta! Anja

johanna

Täytyyhän se lapsen antaa peuhata vaikka aika yllättäen hän kävikin maahan makaamaan 🙂
Mukavaa marraskuuta sinulle myös! 🙂

Heippa Johanna. 🙂 Leevillä on putket korvissa, olleet toukokuusta lähtien, ja on kaksi tulehdusta ollut sen jälkeen. 🙂 Eli toistaseksi on onnistunut putkien laitto *koputtaa puuta* 🙂

T:Heidi T.

johanna

Heippa Heidi! 🙂

Kiva jos teillä tuntuvat putket pysyvän paikallaan. 🙂 Mä en tiedä miksi Amalialla on nuo putket noin ongelmalliset. 🙁

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.