Yleinen
26.10.2014

Viides laserhoito

Viides laserhoito

Kerron vielä hieman tarkemmin Amalian perjantaisesta laserhoidosta, vaikka vähän siitä juttua olikin jo videon muodossa.

Amalian hoitoaika oli 9.15, joten lähdimme matkaamaan Helsinkiin jo puoli kahdeksalta aamulla. Olimme perillä hyvissä ajoin puolta tuntia ennen Amalian aikaa ja pääsimme Amalian kanssa saman tien hoitajien huoneeseen Johnnyn vielä etsiessä parkkipaikkaa. Hoitaja haastatteli tutut kysymykset, Amalia käväisi puntarilla ja sain antaa hänelle kipulääkkeen, joka annetaan aina ennen hoitoa.

Hoitaja oli tyytyväinen Amalian tuliluomien vaalenemiseen, mutta totesi, että varmasti poskessa olevaa luomea ei saada koskaan häivytettyä näkyvistä, sillä se on niin syvällä.

Tuliluomi ennen viidettä hoitokertaa

Tuliluomi ennen viidettä hoitokertaa

Amalian tuliluomi on ollut aina todella tumma, oikein tummanviininpunainen kun taas toisilla luomi voi olla hyvinkin haalea jo ihan alkujaan. Tuliluomen värillä eikä koolla ole kuitenkaan mitään tekemistä Sturge-Weber oireyhtymän kanssa, vaan oireyhtymä voi olla sellaisella henkilöllä, jolla on vain pieni tuliluomi esimerkiksi otsassa. Ja vaikka Amalialta löytyykin luomea vaikka muille jakaa, on tytön ainoa oire Sturge-Weber oireyhtymästä silmänpainetauti. Henkilöllä voi olla myös laajat tuliluomet, mutta hän ei silti sairasta Sturge-Weber oireyhtymää. Ja kuten puhetta on joskus ollutkin ja blogin nimestäkin selviää on itse sairaus harvinainen.

Kotona laserhoidon jälkeen. Poski on hoidon jäljiltä hurjan turvoksissa

Kotona laserhoidon jälkeen. Poski on hoidon jäljiltä hurjan turvoksissa

Virtaa ja leikkiä riitti yöunille menoon saakka!

Virtaa ja leikkiä riitti yöunille menoon saakka!

Mitä pahemmat mustelmat sitä parempi hoitotulos

Mitä pahemmat mustelmat sitä parempi hoitotulos

Tällä käynnillä emme tavanneet muita Sturge-Weber oireyhtymää sairastavia, mutta ihania tuliluomen omaavia lapsia saimme tietysti tavata. Tällä kertaa tuli nähtyä enemmän myös vanhempia lapsia, sillä Amalia pääsi hoitoon vasta kolmantena ja näin ollen vietimme Lastenklinikalla hieman aikaisempaa pidemmän ajan. Yleensä olemme hoidon jälkeen kotona jo puolen päivän maissa, mutta tällä kertaa meni myöhempään. Toimenpiteen jälkeen Amalia nukkui heräämössä tunnin verran ja se on todella pitkä aika siihen verrattuna kun ennen tyttö tuppasi heräämään aina lähes saman tien.

Amalian herättyä hoitaja kärräsi hänet sängyllä käytävälle, johon paukkasin jo lastani vastaan ja kerroin ettei sänkyä tarvita, sillä Amalia viihtyy paremmin sylissäni. Amalia oli sängyssä aivan tokkurassa, mutta puhui täysin selviä ja saikin minut melkein repeämään nauruun kommenteillaan: miksi nuo hoitajat minua tuolla pitivät? Ja mikäs minulla tässä roikkuu? tarkoittaen kämmenselässä olevaa tippaa.

Syliin päästyään Amalia joi ahneesti hoitajan tuoman pillimehun ja oli hetken rauhallinen sylissäni. Sitten tulikin perinteinen nukutuksen jälkeinen kiukku ja kaikki oli ei ja itkua päälle. Nukutusaineet saavat lapsen usein hyvin kiukkuiseksi, mutta tämäkin on helpottunut mitä vanhemmaksi Amalia on tullut.

Jonkin ajan päästä Amalia oli oma itsensä ja menimme yhdessä leikkimään huoneessa olevilla leluilla. Aika pian hoitaja tulikin huikkaamaan luvan kotiin lähtöön ja Amalia vastasi tähän topakasti: me mennään kyllä kebabille!

Seuraavana aamuna oli silmä tutusti turvoksissa

Seuraavana aamuna oli silmä tutusti turvoksissa

IMG_2358

Isille aamusuukko

Isille aamusuukko

Kotona Amalia huomasi pilkut ollessaan käsipesulla. Tyttö totesi tomerasti: näitä pilkkujahan on joka paikassa. Vessasta siirryimme eteisen peilin eteen ja Amalia katseli kasvojaan ja sanoi hieman jopa surullisen, mutta enemmänkin vihaisen näköisenä: minä en tykkää näistä pilkuista yhtään! Kerroin pilkkujen häviävän pian ja päätimme Johnnyn kanssa olla puhumatta pilkuista sen koommin.

Tänään pilkut tulivat jälleen Amalian mieleen kun isi pesi Amalian kasvoja. Amalia tokaisi isälleen pesun aikana: varo niitä minun pilkkuja! Emme tiedä tuntuiko hellä pesu kurjalta vai mitä tyttö mahtoi kommentillaan tarkoittaa. Myöhemmin Amalia puristi itseään poskesta ja huomasin tämän aristavan häntä. Varmasti hoidetut alueet ovatkin arat, eikä ihme ja näinhän olen kuullut aikuisilta tuliluomen omaavilta kommenttia hoidon jälkeen.

Muutaman viikon päästä saamme ihailla jälleen ennen ja jälkeen kuvia ja sitä mahtavaa hoitotulosta mitä varmasti on tälläkin kerralla saatu aikaan!

Äidin ja isin oma kulta <3

Äidin ja isin oma kulta <3

Avainsanat

Kommentit

Sanon vaan että amalia on aivan mahtava ja upea tyttö. Olen lukenut blogisi jokaisen jutun ja amalia vaikuttaa tomeralta tytöltä. Ja kyllä amalia on niin niin niin suloinen. Ja onhan se pikkuvelikin söpö. Minun mielestä jotkut lähettävät turhan töykeitä kommentteja blogiisi(joskus). Onnea tulevaan vuoteen ja amalian tuliluomen parantumiseen….

johanna

Voi kiitos aivan ihanasta kommentistasi <3 <3
Onnea sinullekin tähän vuoteen! 🙂

ps. onneksi enää ei ole aikoihin tullut kurjia kommentteja!

Hauskoja nuo Amalian jutut! 😀 Ihana tyttönen<3

johanna

No kyllä ja kiitos! 🙂

Tsemppiä koko perheelle <3

johanna

Kiitoksia Hellu äippä <3

Urhea tyttö. Kaikkea hyvää koko perheelle. Lämpöisiä ajatuksia.

johanna

Kiitos kovasti Mira-Marie <3 <3

Voi että noita Amalian kommentteja, aivan ihana tyttö <3 Kuulostaa tosiaan tomeralta neidiltä 🙂 Ja on niin nätti tyttö, että <3 Sun blogia on aivan ihana lukea, kirjoitat niin rehellisesti, aidosti ja avoimesti! Minulla on Amaliaa vuotta vanhempi poika (2/11) ja teidän tulevaa vauvaa vuotta vanhempi poika (12/13). Ikäeroa juuri tuo sama joka teidänkin lapsille tulee 🙂 Hauska senkin takia lukea blogia! Kaikkea hyvää teidän perheelle ja erityisterkut Amalialle! 🙂

johanna

Voi kiitos kauniista kommentistasi <3 Amalia on tosiaan hyvin tomera 😉
Onko ollut poikien ikäero sopiva, onko heistä kivasti seuraa toisilleen? 🙂

Ja kiitos ja kaikkea hyvää myös teille! 🙂

Voi että, nyt vasta huomasin miten Amalian silmät onkaan samanlaiset tähtisilmät kuin äidillään!

johanna

Heh, justiinsa yksi ihminen eilen sanoi, että onpas tyttö niin isänsä näköinen, silmät ja kaikki 😉 Mutta kiva kuulla joskus, että hänestä löytyy myös äitinsä näköä ainakin jonkun mielestä 😉

Hei Johanna! Nyt ajattelin minäkin vihdoista viimein kommentoida, kun olen blogiasi lueskellut elokuusta lähtien 🙂 Löysin blogisi sattumalta, ja alkuun lueskelin postauksia sieltä täältä, kunnes päätin aloittaa ihan alusta ja luin kaikki kirjoituksesi ensimmäisestä postauksesta tähän päivään 🙂 Ensinnäkin haluan sanoa, että olet todella rohkea ihminen, kun uskallat niin avoimesti kertoa elämästäsi kuvineen ja videoineen. Osaatte Johnnyn kanssa suhtautua Amalian ulkonäköön ja sairauteen todella ihailtavasti, ja toivon, että myös Amalia omaksuu teiltä tämän asenteen. Kun aloin lukemaan blogiasi en voinut olla alkuun tuntematta sääliä Amaliaa itseään ja teitä vanhempia kohtaan, mutta hyvin pian säälin tunteeni katosivat ja olen jopa tuntenut kateutta teitä kohtaan, koska elätte niin täysillä 🙂 Tokihan Amalian sairaus on vakava, eikä sitä voi vähätellä, mutta on todella ihailtavaa, ettette ole antaneet sen juurikaan vaikuttaa menemisiinne tai tekemisiinne 🙂 Amalia on todella kaunis ja suloinen pieni tyttö, jonka kasvua ja kehitystä on ollut mukava seurata näin ”etänä” 😀 Ja sinä, Johanna olet todella luonteva ja hyvin rakastavan oloinen äiti 🙂 Videopostaksesi saavat aina hymyn huulilleni, ja sinulla on tosi kiva ääni 🙂 Minulla itselläni ei ole vielä lapsia muuten, kuin tulevaisuuden haaveissa, mutta lasten kanssa olen kyllä ollut työni puolesta paljon tekemisissä, sillä olen ammatiltani lastenhoitaja 🙂 Sen lisäksi, että blogisi käsittelee lapsiperheen arkea minua kiinnostavat myös nuo Amalian laserhoidot, koska olen itsekin käynyt laserhoidoissa (viimeksi vajaa viikko sitten) 🙂 Minun laserhoitoni ovat toki hieman erilaisia, sillä olen käynyt vain hoidattamassa couperosaa ja muutamia verisuonia kasvoissa. Toivotan Amalialle pikaista paranemista ja tsemppiä tuleviin laserhoitoihin! Onneksi tällaiset hoidot ovat tänä päivänä mahdollisia 🙂 Jään mielenkiinnolla seuraamaan blogiasi jatkossakin!

johanna

Hei bansku <3

Kiva kun kommentoit ja sait kyllä mulle niin hyvän mielen kommentillasi, kiitos tuhannesti kauniista sanoistasi <3
Ja huh, on sulla ollut lukemista 😉
Mä luulen, että aika monikin saattaa tuntea sääliä, mutta toivottavasti vain hetken!

Miltä Amalian tuliluomialue muuten tuntuu? Onko se yhtä sileä kuin normaali iho vai karheampi? Hienosti näyttää hoito taas purreen! 🙂

johanna

Kyllä se on yhtä sileä kun normaalikin iho <3
Toivotaan, että hoitotulokset olisivat taas hyviä ja varmasti ovatkin 🙂

Amalia on niin söpö tyttö! 🙂

johanna

Hih, kiitos kovasti <3

Kaunis ja urhea tyttö ❤

johanna

Voi kiitos <3

Hei!
Ihan aiheesta poikkeava kysymys…mutta onko Amalia jo ilman vaippaa?
Ihan mennyt ohi multa tämä asia 😀

Amalian kommentit on kyllä huvittavia <3
Terkkuja höpsölle 🙂

johanna

Heippa ninnu!

Kiitos terkuista ja kyllä Amalian letkautukset ovat niin hauskoja, aina <3 🙂
Mä olen nämä vaippa- ja pottahommelit jättänyt blogista pois ihan tahallani, vaikka muuten aika avoimesti kirjoitankin… 🙂

Heippa pitkästä aikaa 🙂 Hyvin näyttää tulleen mustelmia Amalialle. On kyllä tytöllä reipasta menoa. Käsitelty alue on todellakin arka ainakin pari päivää hoidon jälkeen, ja pahin hoidon jälkeisenä päivänä. Itsellä tuo hoito edessä 10.11, ehkä nyt sitten viimeinen kerta, piti olla jo viimeksi. Multakaan luomi ei kokonaan lähde, mutta huomattavasti on vaalentunut. Hyvää toipumista teille 🙂

johanna

Heippa Sanna ja kiva kuulla susta pitkästä aikaa 🙂

Hyvät mustelmat jälleen tuli ja vielä ovat melkoisen tummina! Ois kiva jos joskus taas laittaisit kuvia sun hoitotuloksista vaikka mun sähköpostiin? 🙂
Ja kiitos, hyvin täällä toivutaan, Amalia jaksaa aina muistuttaa kasvojen pesun aikaan sekä silmätippojen laiton aikaan, että varokaa niitä minun pilkkuja 😉

Tuo lapsi on vaan niin söpö! 🙂

johanna

Hih voi kiitos, ihanasti sanottu <3 <3

Voi että, ihan herkistyin noille Amalian kommenteille <3 ihana reipas pieni neiti.

johanna

Minä myös <3 Ja kiitos <3

Suloinen tyttö kertakaikkiaan. <3

johanna

Voi kiitos paula <3

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.