Yleinen
14.6.2013

Vihkisormus

Vihkisormus

Keskiviikko aamun aloitin siivoamalla kotimme. Napsin Teille kuvia spreijaamistani lelukorista ja korista, jossa säilytän kauhoja.

Amalian munakas

Amalian munakas

Kauhat kynttilälle tarkoitetussa korissa

Ennen

Jälkeen

Jälkeen

Lelukori

Ennen

Jälkeen

Jälkeen

Aikaisemmin kerroin ostaneeni ikkunan olohuoneeseen, josta olen jo kauan haaveillut. Mielestäni ikkuna näytti liian pieneltä ja yksinäiseltä suurella tyhjällä seinällä, joten äitini laittoi ikkunan yläpuolelle Sellon Anttilasta löytämäni valokuvakehyksen. Kuvat kehyksestä vielä puuttuu, mutta ajattelin laittaa ensimmäiseen valokuvanpaikkaan Nuuskun kuvan, keskelle Amalian kuvan ja viimeiseen meidän tulevan hääkuvan.

Nämä ovat sohvan yläpuolella olevalla seinällä

Nämä ovat sohvan yläpuolella olevalla seinällä

IMG_0388

IMG_0390

Vanha Johnnyn ostama taulu löysi uuden paikkansa hyllyn päältä

Vanha Johnnyn ostama taulu löysi uuden paikkansa hyllyn päältä

IMG_0391

Makuuhuoneeseen löysin verhojen värin kanssa natsaavat koristetyynyt Jyskistä.

Uudet koristetyynyt

Uudet koristetyynyt

IMG_0400

Pienillä hankinnoilla kotia saa mieleiseksi. Ennen olin kova ostelemaan itselleni vaatteita, mutta olen huomannut nykyisin innostuvani enemmän sisustustavaroiden hankinnoista. Kodista on tullut lapsen myötä tärkeämpi paikka. Ennen emme juuri olleet kotona Johnnyn kanssa vaan kyläilimme paljon. Nykyisin on ihanaa viettää aikaa vain kotona. Kovasti tykkään myös siitä, että ihmiset kyläilevät meillä, mutta on se mukavaa välillä olla muiden kotona passattavana.

Tällä viikolla olemme viettäneet Amalian kanssa paljon aikaa äitini kanssa, koska hän on ollut kesälomalla. Mummia on vaivannut kesäflunssa, mutta on hän jaksanut lapsenlapsensa kanssa leikkiä. Amalialla on ihana tapa ottaa mummia kädestä kiinni jos hän haluaa viedä mummin johonkin, yleensä mummin käsilaukulle. Amalia asettelee oikein tarkasti mummin kädet omiinsa ja sitten vain menoksi. Mummin lähtiessä luotamme kotiin Amalia hakee omat kenkänsä pikaisesti ja osoittaa naulakossa roikkuvaa takkiaan, toinen on aina kovasti lähdössä mummin mukaan. Kun mukaan ei pääsekään ei Amalialla tule enää kiukku eikä itku vaan Amalia alkaa aina vilkuttaa mummille iloisesti.

Kävely on tehnyt Amaliasta aina vaan enemmän ison tytön oloisen. Amalia osaa jo paljon muutakin kuin vain kävellä. Hän osaa hienosti pyörittää päätään jos ei halua jotain ja nyökätä jos taas haluaa. Kiitoksen hän on ennen nyökännyt pienesti, mutta eilen hän sanoi sanoin KIITTI. Amalia ei enää ole monellakaan tapaa vauvamainen vaan ihan oikeasti taapero. Amalia ymmärtää puhetta todella paljon ja toimii ohjeiden mukaisesti jos haluaa. Toisinaan Amalia kiusaa minua tahallaan jos kiellän häntä ja koettelee rajojaan itsepintaisesti. Amalia on oppinut hienosti tanssimaan pyörimällä ja heiluttamalla käsiä samaan aikaan. Amalia on ketterä ja kiipeilee paljon. Hän pääsee syöttötuolin kautta keittiönpöydälle, tämä on sattunut kerran isin vahtiessa. TV-tasolle, sohvalle ja sohvapöydälle hän kapuaa helposti. Amalia osaa tulla hienosti jalat edellä alas eikä ole pudonnut kertaakaan. Nykyään uskallan jo hieman antaa hänen olla yksin meidän sängyssä ja rahilla. Sohvalla hän riehaantuu niin kovasti etten tohdi jättää häntä valvomatta.

Amalia kurkkii ikkunasta ulos

Amalia kurkkii ikkunasta ulos

IMG_0431

Tämä on Amalian yksi mielipuuha

Tämä on Amalian yksi mielipuuha

Keskiviikko iltana Johnny lähti Amalian kanssa ensin Citymarkettiin ja sitten äidilleni kun minä sain tulevat kaasoni meille. Hääjärjestelyt etenivät jälleen vauhdilla meidän kolmen tavatessa ja on ihanaa huomata kuinka tosissaan ja innoissaan kaasot suunnittelevat kanssamme meidän hääpäivää. Kaikki sujuu helposti eikä stressiä ole pukannut yhtään. Iskeeköhän se jännitys ja stressi vasta hääpäivänä?

Isi heltyi ja osti hepan Amalialle

Isi heltyi ja osti hepan Amalialle

Eilen Amalialla oli kaveri leikkimässä aamupäivällä. Tytöt ovat yhtä temparamenttisia luonteiltaan ja muutenkin heillä on paljon yhteistä. On mukavaa jutella lapsenhoidosta sellaisen ihmisen kanssa kenen lapsella on niin samoja tapoja kuin omallanikin.

Amalian päiväunien jälkeen lähdimme siskoni perheen luokse viettämään iltaa, sillä Johnnylla oli pitkä päivä töissä. Siskoni miehen äiti ja pikkuveli olivat yökylässä heidän luona ja oli mukavaa nähdä molempia. Annoin Teemun äidille aurinkopeilin, koska tiedän hänen pitävän sen kaltaisista sisustustavaroista. Oli ihana huomata kuinka ilahtunut hän oli ja sain itsellenikin hyvän mielen.

Johnny oli väsynyt tullessaan kotiin emmekä valvoneet kauaa. Nukahdimme molemmat sohvalle ja siirryimme sänkyyn aamuyöllä. Amalia nukkui viime yön omassa sängyssä.

Tänä aamuna vettä satoi eikä Nuusku suostunut lähteä Johnnyn kanssa aamulenkille. Nuusku pisti jarrut päälle eteisessä ja Johnny antoi koiralle periksi. Nuusku on aina ollut kova lenkkeilijä satoi tai paistoi, mutta nyt häntä ei huvittanut selvästikään kastua.

Äitini lähti meidän mukaan Prismaan ruokakauppaan Nuuskun odottaessa meitä autossa. Nuusku viihtyy autossa hyvin ja näin viileillä ilmoilla otan hänet aina mukaan. Mummi oli katsellut aikaisemmin Amalialle uusia kenkiä, sillä sandaalit jotka joku aika sitten ostin ovat pienet. Nyt Amalialla on uudet popot numeroa 20.
Minkä kokoisia jalkoja Teidän lukijoiden 1-vuotiailla on?

Mummin oli ihan ihan pakko ostaa Amalialle ihan ihan pieni Puuhapete namiaski ja olin ihan hiljaa kun näin hänen sujauttavan sen kärryihin. Itse en ole ostanut ikinä Amalialle karkkia enkä aio vielä alkaa ostamaankaan.

Kotona Amalia rohmusi karkkiaskiaan lattialla ja me äitini kanssa vedimme samaan aikaan viinerimme naamaan niin nopeasti kuin suinkin pystyimme ettei Amalia ehtisi apajille.

Amalian nukuttua päiväunia reilu tunnin verran lähdimme yhdessä äitini kanssa sormuskaupoille. Löysin ihanan sormuksen, joka sopi juuri passelisti kihlasormukseni kanssa yhteen. Myöhemmin kuulin, että vihkisormus on tapana ostaa sulhasen kanssa, mutta eiköhän se näinkin ole ihan hyvä. Olisi ehkä ollut kuitenkin syytä ottaa Johnny mukaan, koska äitini käytti sanoja: kerran se vain kirpaisee jo toisen kerran häähankinnoissa. Itse olen ajatellut jo monen häähankinnan kohdalla samoin, joten alkaa kirpaisemaan jo aika lailla. Pyörimme vielä hetken vaatekaupoilla ja äitini löysi itselleen häihin mekon. Lankesin minäkin vielä ostamaan Amalialle Kapphallista yhdet housut.

Amalia juuri herännyt päiväunilta

Amalia juuri herännyt päiväunilta

Tuima mulkaisu äitiin joka heilui kameran kanssa

Tuima mulkaisu äitiin joka heilui kameran kanssa

Nuusku vielä ottaa lepoa

Nuusku vielä ottaa lepoa

Johnny lähti töistä neljältä, joten soitin hänen vanhemmat meille kylään kun mies on kerrankin ajoissa kotona. Amalia oli kovasti toisenkin mummin perään ja vaarin sormen heristelyille tyttö vain nauroi. Viikonloppuna menemme luultavasti mummin ja vaarin luokse nauttimaan lettuja.

Nyt yritämme mennä Johnnyn kanssa saunaan vaikka äsken Amalia jo hieman itkahti, mutta toivotaan että hän on nyt sikeässä unessa.

Mukavaa viikonloppua!

Avainsanat

Kommentit

Meidän tyttö on samanikäinen kuin Amalia (synt 25.1.12) ja hänen kengänkoko on 21 molemmissa kengissä, sekä sandaaleissa että Eccon ”ensiaskelkengissä”.

Selvä 🙂

Meillä 1v 7kk vaihtelee 21-22. 21 on nyt just passeli, mutta ostan 22, että hieman kasvuvaraa 🙂

Okei 🙂

Meidän tytöllä ikää on nyt 10kk ja jalka on n.18-20. Vaihtelee tosi paljon. Tai siis, jalan koko ei vaihtele, mutta kenkien vaihtelee. Riippuu niin paljon, että onko nahkatossu vai sandaalit, lenkkarit jne. Ton kokoisia kenkiä on vaikea löytää, mutta meilläkin muutamat hyvät on ja niitä käytetään PALJON. Vielä ei kävellä, mutta totutellaan kenkiin ja siihen, että esim. kaupassa ne täytyis malttaa pitää jalassa, samoin ulkona. Ei välttämättä nurmikolla leikkiessä, mutta puistossa ne on pakko olla.

Ihania ostoksia olet tehnyt! Ja toi lelukorin muutos oli loistava 🙂

Mä olen viimeks ostanut raskausaikana itselleni vaatteita (jos alushousuja ei lasketa). Silloin ostin muutaman imetysvaatteen ja pari paitaa ja mekkoa. Nyt sen jälkeen menty niillä mitä on.
Rahat tulee käytettyä juurikin kaikkeen muuhuun. Lapsen vaatteisiin, kotiin, ruokaan, sisustamiseen, siivous välineisiin (hyvät välineet, niin siivous on mukavaa), leluihin jne.

Tänäänkin Prismassa oli alennettuja Lego Duploja, niin tuli ostettua neljä pakettia (hups!). Hinta olis oikeasti ollut lähemmäks paria sataa, mutta nyt n.80€. Joten kannattavaa.

..Ja nyt täytyy sanoa, että mä en kyllä antais välttämättä mieheni ostaa mulle sitä sormusta, mitä mun pitäis pitää sitten AINA sormessa. Mitä jos en tykkäis siitä ja se olis kauhean kallis ja sit sitä vaan ois pidettävä.
Itse olin jo sillä kannalla, että ostetaan paljon hopeisia erilaisia sormuksia, kaiverretaan kaikki, niin voin vaihdella. Koska mulla nytkin on jo nimettömässä aina eri sormuksia, niin miten silloinkaan malttaisin pitää yhtä sormusta..En millään :S

Kiitoksia kovasti, mustakin tuo spreijaaminen onnistui hyvin!
Samahan se vaatteissakin, että toiset vaatemerkit ovat isompia kuin toiset. Kenkiä ei auta ostella kuin lapsen ollessa mukana kokeilemassa.
Nyt Teillä piisaa ainakin legoja 😉

Joo ei ois tullut mieleenkään antaa Johnnyn valita mulle sormusta, meillä on lähes kaikessa aivan erilainen maku, mutta oisihan sen miehen tietysti mukaan voinut ottaa kun oisin vaan tajunnut 😉

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.