Yleinen
2.7.2013

Vihkiharjoitukset

Vihkiharjoitukset

Maanantaina lähdimme hyvissä ajoin kaupungille, koska tiedossa oli vihkiharjoitukset Lohjan Pyhän Laurin kirkossa, jossa aiomme naimisiin. Ennen harjoituksia piipahdimme Lohjan kirkkoherranvirastossa hoitamassa avioliiton esteiden tutkinnan. Amalia oli herännyt jo seitsemältä, joten olimme varanneet aikaa siihen, että saamme nukutettua hänet rattaisiin. Kiertelimme pitkin kaupunkia kunnes viimein Amalia nukahti. Kello lähenteli jo yhtätoista, joten jatkoin kävelyä kirkolle Johnnyn vaihtaessa automme parkkiin kirkon pihalle.

Neiti kiipesi pöydälle

Neiti kiipesi pöydälle

Mitäs täällä olis?

Mitäs täällä olis?

IMG_0483

Haaa, muroja!

Haaa, muroja!

Harjoituksiin mukaan pääsivät Terhi, joka on toinen kaasoista, Leo Terhin poikaystävä, joka on toinen bestmaneista sekä tietysti minun tuleva saattajani, joka pysyy salaisuutena. Vihkiharjoitukset sujuivat hyvin naurumme säestämänä. Pappi ei ole mikään tosikko vaan tosi hauska tyyppi. Amalia heräsi kirkon perältä vasta harjoitusten lopussa, joten kaikki meni paremmin kuin hyvin. Muiden lähtiessä me jäimme keskustelemaan papin kanssa tarkemmin vihkimisestä. Amalia sai samalla syödä vähän välipalaa ja jaksoi hienosti.

Vihkiharjoituksista jäi hyvä ja hieman jännittynyt fiilis. Nyt tulevaa hääpäivää odottaa entistä kovemmin. Kova hinku olisi päästä jo askartelemaan. Luultavasti jos omistaisin tulostimen olisin askertelut hoitanut yksinään alta pois jo kauan sitten.

Loppupäivä kului kuin siivillä. Kävimme pyöräilemässä koko perhe, sillä Johnny sai äitini vanhan pyörän. Amalia nautti olostaan kyydissä. Minusta vaan ei ollut kovin mukavaa Amalian kurkkiessa matkan aikana housuihini ja yrittäessäni kieltää häntä kikatti tämä pieni pirulainen vain.

IMG_0488

IMG_0489

IMG_0490

Johnnyn pyörässä oli kori, joten kävimme K-raudassa ostamassa purkin öljyä, jolla on tarkoitus öljytä takapihan tuolit sekä grillin puuosat. Pyörähdimme myös Gigantissa katselemassa Amalialle autoon televisiota. Meidän automatkat ovat nykyisin hirveää kiukuttelua sekä huutoa ja itse olen aivan täynnä viihdyttämistä. Monesti olen nyt istunut kuskin paikalla, koska hermoni eivät kestä olla Amalian kanssa takapenkillä.
Onko Teillä lukijoilla kokemuksia tälläisistä ”telkkareista” autossa?

Meille oli tulossa iltapäivällä vieraita, joten kävimme vielä Littlissä ostamassa jäätelöä. Littli taitaa olla todella suosittu kauppa, sillä siellä kuhisi ihmisiä. Meidänkin ostoskärryyn tarttui paljon tavaraa jäätelöiden lisäksi. Ehkäpä menemme joku päivä autolla sinne uudestaan niin saa enemmän tavaraa ostettua.

Kotimatkalla meillä oli iso alamäki laskettavana, mutta eihän sitä uskaltanut vanhaan tapaan alas viipottaa vaan ajoin jarru pohjassa varmasti hitaammin kuin mummo lumessa. Johnny ajoi pyöräntanko täristen, sillä kori oli täynnä ja pieni kassi roikkui myös toisessa pyöränsarvessa, mutta oli miehellä sentään enemmän vauhtia kuin meillä tytöillä.

Oltuamme lähes kotona huomasimme Amalian toisen kengän puuttuvan. Hän oli näppärästi avannut tarraremmin ja repinyt kengän jalastaan ja heittänyt ties minne. Johnny ajoi kotiin ostosten kanssa ja meidän tyttöjen ei auttanut muu kuin lähteä etsimään kenkää.

Loppumatkastahan se tietysti löytyi. Puuskutin juuri isoa ylämäkeä pyörää taluttaen ylöspäin kun huomasin edellä olevan naisen nostavan jotain maasta. Nainen sattui katsomaan taakseen, jolloin sain sanottua viimeisillä voimilla kengän kuuluvan tämän neidin jalkaan. Onneksi kenkä löytyi, koska hyvien ja sievien kenkien löytäminen pienelle lapselle ei ole helppoa ja lisäksi kengät maksavat paljon.

Loppupäivä vierähti vieraiden kanssa, sillä saimme kummipoikamme perheineen kylään. Leikkipaikalla ollessamme naapurimme toi Amalialle paljon leikkikeittiöön kuuluvia astioita, koska heillä ei kukaan enää leiki niillä. Ihmisillä on ihanan hyvä sydän kun tavaraa lahjoitetaan näin. Amalia on saanut aikaisemmin toiselta naapurilta vaatteita. Tuntuu vaikealta ottaa tavaraa ilmaiseksi, joten luulen ostavani perheen lapsille jotain pientä hyvää tai sitten keksin jotain muuta.

Vasta tänä aamuna itselleni ilmestyivät kiukkukohtaukset, joita olen odottanut jo tovin. Soijaa vain naamariin, isi ja tyttö ulos ja itselleni rätti käteen. Siivosin koko asunnon tunnissa kun sain tehdä sen kerrankin rauhassa ja yksin. Ja tämähän auttoi. Loppupäivä sujui sulassa sovussa. Kävimme Motonetissä katselemassa Amalialle televisiota autoon. Johnnyn jäädessä Motonettiin me tytöt vaihdoimme kauppaa Kodin tavarataloon. Löysin sieltä söpöt patahansikkaat, pari pyyheripustinta, Amalialle ruokapyötään tabletin, taulun sekä laatikon, johon laitan joka kukkia tai jotain muuta. Mentyämme Motonettiin takaisin oli Johnnyn kärryssä vain kaksi vaivaista uistinta. Hän ei ollut raaskinut ostaa muuta vaikka olisi tarvinnut isomman haavin kalastukseen. Toisaalta on hyvä, että toinen meistä on pihi.

Pikku myy

Pikku myy

Taulussa oli sitä jotain, en voinut vaan olla ostamatta

Taulussa oli sitä jotain, en voinut vaan olla ostamatta

Laatikko

Laatikko

IMG_0494

Käsipyyhkeille ripustimet

Käsipyyhkeille ripustimet

Nää on niin söpöt

Nää on niin söpöt

Ostosten jälkeen Johnny ehdotti, että menisimme ABC:lle syömään. Ehdotus ei ollut kovin yllättävä, sillä Johnny tiesi ruokalistalla olevan tänään kalapuikkoja. Amalia sai syödä nauravia nakkeja ja ranskalaisia. Johnny valitsi lehtipihvin ja minä tutun ja turvallisen vuohenjuustobroilerin. Ehdimme leikkiä vielä leikkipaikalla tovin kunnes oli lähdettävä, sillä minulla oli tapaaminen ystäväni kanssa.

Vietyäni perheeni kotiin jatkoin matkaa ystäväni luokse. Joimme teetä ja vaihdoimme kuulumisia. Sain häneltä mukaan häihin ihanan kaulakorun, joka sopii kauniisti mekkooni.

Ajellessani kotiin bongasin Amalian, Nuuskun ja Johnnyn kotikulmilla. He olivat iltalenkillä ja Amalia tallusteli niin tomerasti. Ai niin Amalia on oppinut juoksemaan, ainakin vähän ja kaatumatta.

Näin se päivä taas hurahti. Nyt taidan yrittää rentoutua hetken, sillä tämäkin päivä on ollut niin täynnä touhua.
Hauskaa illanjatkoa! 🙂

Avainsanat

Kommentit

Hei Johanna!
En nyt muista miten tänne tieni löysin, mutta hyvä kun löysin! Ihana ja `elämänmakuinen`blogi sinulla.♥
Ihana pieni perhe, -niin suloinen tytär. Näen hänessä niin paljon samaa kuin sinussa ja siskoissasi pienenä,(mm.kauniit silmät) -olen sinut tuntenut aika pienestä piteäen, -naapureina olemme asuneet. 😉
Kerrohan terveisiä mummollesi (jos vielä muistaa), äidille, Miialle ja Sakulle.
Kurkkaa blogiini jos jäit miettimään että kukahan täällä kommentoi. 😉

Kiitos Tuula <3 Tottakai muistan teidän perheen, kädet jo syyhyää, että pääsen tutustumaan sun blogiin 😉
Terkut kerrotaan etiäpäin, sano sinäkin terkkuja kaikille!

Me hankimme tuollaiset autotelkkarit+dvd autoomme, kun lapset olivat 2v ja 4v. lisäksi lapsille kuulokkeet päähän, ettei meidän aikuisten tarvinnut kuunnella muumitunnareita ym. koko automatkaa, nyt kun lapsia on 3, katsovat edelleen sujuvasti kahdesta näytöstä, mutta ääni tulee nyt myös meille aikuisille, jee jee.
Tosin nyt käytämme useimmiten ipadiä, sen saa aseteltua etupenkkien väliin näppärästi. Isoin lapsistamme osaa käyttää sitä ja hakea valmiiksi ladattuja ohjelmia. Ipadin voi ottaa myös mukaan sitten minne ikinä menemmekään. Että sitä voisi myös harkita vaihtoehtona? Tosin on vielä hieman kalliimpi, mutta siitä olisi aikusillekin iloa

Täytyy pohtia tätä asiaa kun annatte näitä erilaisia vinkkejä 🙂 Motonetissä maksoi 139e kaksi telkkarii ja Gigantissa yksi telkkari 99e. Musta ois järkevä ehkä ostaa samantien noi kaks, mut en tiiä? Miten paljon tuollainen Ipadi maksaa, mä oon aivan ulalla näissä asioissa? 😉

Meilläkin tyttö (10kk) on alkanut olemaan hieman kyllästynyt autossa matkustamiseen. Onneksi taloudessamme on ihana Apple Ipad, jonka avulla tyttö pelaa, katsoo videoita, kuuntelee musiikkia ja lukee kirjoja. Vaatii tosin meilä sen, että joku on takapenkillä käyttämässä ko.laitetta. Tyttö, kun toistaiseksi ei osaa sitä käyttää.

Kannattaa myös katsoa navigaattoreira, sillä joissain niissäkin on tuo telkka mahdollisuus.

Okei 🙂 Johnny sano ettei meijän navigaattorissa oo telkka mahdollisuutta 🙁

Sulla on tosi kiva blogi ja kirjoitat kivasti teidän arjesta! Tulen aina kurkkimaan, että joko olet kirjoittanut uuden postauksen. Ja teidän tyttö on ihana! Hän melkein saman ikäinen kuin meidän Veeti! Meillä ei ole lapsilla ”tietokonetta” autossa, kun lapsia useampi, niin alkavat kinastella helposti, toinen haluaa katsoa toista ja toisen mielestä voluumi liian kovalla! Joten me hankittiin lapsille käsikonsolit, niillä menee automatkat mukavasti. Myös pienin joka on nyt 1v 3kk, näpräilee konsolillaan ahkerasti, vaikkei vielä ymmärrä siitä mitään.. 🙂
~Sanna~

Kiitos kovasti! 🙂 Amaliakin kattelee välillä Johnnyn kännykällä youtubesta videoita, mutta saa aina sammutettua ne kesken..Semmonen telkkari ois kiva mikä tulisi selkänojaan kiinni 🙂

Odotan jo innolla super isoa postausta häistänne <3 Ihania hääkuvia!!!! 🙂

Kivaa <3

Toi puulaatikko on just mun juttu ”apina” ja ihana pikkumyy tabletti, alkaako sullakin kohta muumi rumba? Äitinsä tyttö <3

Ei oo tulossa muumibuumia, mut noi vanhannäköiset puujutskat on vaan niin kivoja 🙂

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.