Yleinen
15.7.2014

Vesirokko

Vesirokko

Johnny aloitti työt eilen kolmen viikon kesäloman jälkeen ja täytyy myöntää, että oli ihan kiva palata arkeen vaikka yhteinen loma olikin loistava.

Amalia sairastui vesirokkoon viikonloppuna. Ensin tytön iholle ilmestyi vain muutama näppylä, mutta pian niitä olikin jo paljon enemmän. Vielä tänäänkin on ilmestynyt uusia näppyjä, josko nyt alkaisi jo riittämään. Amalian kasvot ovat säästyneet melko hyvin, sillä näppyjä on ainoastaan otsalla sekä leuassa ja poskessa muutama. Vartalo ei päässyt näin vähällä ja raukalta löytyy vesikelloja jopa sormista.

Näpyt kutisevat hirmuisesti, kuten tautiin tavanomaisesti kuuluu, mutta vesirokko vaahto on tuonut onneksi hetkellistä apua. Viime yönä rasvailimme yönkin aikana kahdesti ja saimme näin nukuttua paremmin. Tänään kutina on ollut myös päivällä suurena kiusana ja Amalia on pyytänytkin useasti äitiä hieromaan häntä. Hellä hierominen tai oikeastaan silittäminen auttaa ja Amalia nauttii siitä kovasti. Myös suihkussa ja kylvyssä olemme lotranneet pari kertaa päivässä.

Vesirokosta huolimatta meillä on ollut Amalian kanssa mukavaa isin ollessa töissä. Kotipihalla olemme leikkineet, sillä naapurin lapset ovat tämän yleisen taudin jo sairastaneet.

Hämmästynyt ilme

Hämmästynyt ilme

Raskauskoru kaulassa

Raskauskoru kaulassa

IMG_0795

Myös me vanhemmat olemme sairastaneet vesirokon lapsuudessa, molemmat tosin hyvin lievänä. Itseltäni löytyi otsatukan alta kaksi näppyä, siinä se. Soitinkin neuvolaan eilen ja terveydenhoitaja lähetti minut verikokeeseen, sillä hänestä oli syytä tutkia vasta-aineet vesirokkovirusta vastaan.

Nyt toivotaan, että äidiltä löytyy vasta-aineet ja että Amalian tauti menisi nopeasti ohi ja kutina pikkuhiljaa helpottaisi.

Lauantaina vietimme aikaa siskoni perheen luona ja mitä luultavimmin Amalia on tartuttanut Iida serkkunsa. Eemi on vesirokon ehtinyt jo sairastaa.

Johnny sai viettää lauantaipäivänä omaa aikaa ja vietti sitä veneellä sekä ystävien luona ja illalla porukka suuntasi vielä Rantajameille. Itse nautin kun sain olla illan omassa rauhassa Amalian käytyä aikaisin yöpuulle.

Amaliaa näyttää sadettaja jännittävän

Amaliaa näyttää sadettaja jännittävän

No ei kauaa

No ei kauaa

Voiko hauskempaa olla?

Voiko hauskempaa olla?

IMG_0753

IMG_0755

Vettä kastelukannuun

Vettä kastelukannuun

Ja takaisin

Ja takaisin

Nyt täytyy kömpiä petiin kun yöunista ei ole taetta 😉
Kauniita unia <3

Avainsanat

Kommentit

Hei onko sinulla YouTube kanava jos on niin mikä

Johanna

Joo on, Amalian harvinainen sairaus nimellä 🙂

Mikä Sillä pikkuisella on onko sillä joku allergia vesirokko tai joku muu mutta pikaista paratamista

Johanna

Vesirokko vaan 🙂

Mikä sillä lapsella on ja pikaista parantumista

Johanna

Vesirokko oli 🙂

tuo raskauskoru? mikä se on?

johanna

Se on koru, joka helisee vauvalle. Koru on sopivasti massun päällä ja vauva kuulee korun äänen. Tämä raskauskoru Amalian kaulassa on Amalian odotusajalta, sain sen rakenneultran jälkeen Johnnylta lahjaksi <3 Korun väri on mennyt huonoksi ja haluaisin hankkia uuden, jota voisin käyttää tässä raskaudessa <3

Eikö Amalia sairastanut jo vesirokon?

johanna

Ei. Epäilin sillon joskus vesirokkoa, mutta kyseessä olikin antibioottiallergia.

Eikös Amalialla ollut jo vesirokko aiemmin? Ihmettelin kun ehdotti saman nimistä postausta 🙂 Kiitos kivasta blogista ja pikaista paranemista potilaalle!

johanna

Ei ole ollut, epäilin sillon joskus vesirokkoa, mutta kyseessä olikin antibioottiallergia.
Ja kiitos, kyllä tämä pikkuhiljaa! 🙂

Meillä vesirokkoon auttoi vaseliinimainen paksu vesirokkovoide. Olisikohan ollut yliopiston apteekin oma tuote? Ei kutissut tytön näppylät laisinkaan, vaikka niitä oli PALJON. Siis aivan valtavasti.
Tsemppiä sairasteluun!

johanna

Mä ostin eilen jotain apteekin omaa vesirokkovoidetta ja se on kuulemma hyvää, koska se on samalla hoitavaa. Tänään ollut jo parempi päivä kutinan suhteen 🙂
Kiitos! 🙂

mikä tuo raskauskoru on? En ole aiemmin kuullutkaan (:

johanna

Heh, se on koru, joka helisee vauvalle. Koru on sopivasti massun päällä ja vauva kuulee korun äänen. Tämä raskauskoru Amalian kaulassa on Amalian odotusajalta, sain sen rakenneultran jälkeen Johnnylta lahjaksi <3 Korun väri on mennyt huonoksi ja haluaisin hankkia uuden, jota voisin käyttää tässä raskaudessa <3

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.