Yleinen
16.4.2013

Vertaistuki

Vertaistuki

Sunnuntai iltana Amalian jo nukkuessa yöunta aloin värjäämään Johnnyn hiuksia. Kaapista löytyi vaalea hiusväripurkki, joten kokeilimme sitä. Ennen Johnny värjäsi aina minun hiukset kaupan hiusvärillä, mutta nyt olen jo muutaman vuoden käynyt kampaajalla juurikasvun vaalennuksessa. Hiukseni ovat tulleet paljon parempaan kuntoon kun olen alkanut käydä kampaajalla. Unelma-amattini on kampaaja, joten pelleilin Johnnyn hiuksia käsitellessäni olevani kampaaja. Johnny piti minua aivan taukkina, mutta nautti antamastani päähieronnasta vaikkei se hänen mielestään ollutkaan yhtä hyvä kuin meidän kampaajamme eli Johnnyn serkun tekemä päähieronta. Huuhtelin hiukset alakerran lavuaarissa ja lopputulos näytti märkänä hieman oranssilta. Onneksi Johnny ei ole kovinkaan tarkka ulkonäöstään eikä häntä näyttänyt haittaavan vaikkei väri toiminutkaan toivotulla tavalla. Kuivissa hiuksissa oli vain hieman oranssin sävyä, mutta vaaleat ne eivät missään nimessä ole. Värjäämme hiukset uudelleen kunhan saan mentyä kauppaan ostamaan uuden väriaineen. Täytyy valita kirkkaan vaalea sävy, koska käyttämässäni sävyssä luki vain vaalea.

Väri vaikuttamassa

Maanantaina äitini ja siskoni lapsineen tulivat meille kylään aamupäiväksi. Siskoni toi mukanaan muumi keksejä ja muita herkkuja, joita Amaliakin pääsi maistelemaan. Kun huomasin Amalian olevan laittamassa mielestäni liian isoa palaa muumi keksistä kerralla suuhun alkoi mummi nauramaan ja sanoi Amalian syöneen jo kahdeksan keksiä tukehtumatta. Amalia ei olekaan koskaan ollut herkkäkurkkuinen ja hän harvoin kakoo mitään ruokaa. Silti olen tarkka minkä kokoisia paloja hänelle syötän, sillä kakomistilanteet ovat aina yhtä pelottavia. Aina kun Amalialla takertuu jotain kurkkuun tempaisen hänet vauhdilla syliini ja hakkaan selkään niin että välillä häntä varmasti jo melkein sattuu takomiseni.

Porsaat herkuttelee;)

Miia ja Iida

Amalialle nousi 37.8 kuumetta ennen päiväunia, joten annoin hänelle Panadolia kuumetta alentamaan. Tämä on vasta toinen sairastelu kerta kun Amalialle nousee kuume elämänsä aikana. Alennan kuumetta ehkä liiankin herkästi juurikin sen vuoksi ettei kuume nousisi yhtäkkiä korkeaksi esimerkiksi unien aikana ja sen seurauksena tulisi kuumekouristus. Sillonhan ei voisi tietää onko kyse kuumekouristuksesta vai Amalian sairauteen liittyvästä epilepsiasta. Kouristuksen jälkeen Amalialle aloitettaisiin luultavasti heti epilepsialääkitys, ehkä turhaan ehkä ei.

Amalia nukkui päiväunia reilu tunnin eikä herännyt unien aikana kertaakaan, joten olin tyytyväinen. Päivälliseksi laitoin lasagnea, josta on tullut lähes viikottainen ruokamme, sillä Amalia tykkää siitä. Pyysin äitini ja pikkuveljeni myös syömään. Johnny oli pidempään töissä, sillä hänellä on kiirettä työrintamalla.

Amalia säätelemässä uunia

Amalia oli mummin kaveri ja äitini oli tyytyväinen. Mummi ei komentanut Amaliaa ollenkaan tämän päivän aikana, joten Amaliakin käyttäytyi mummia kohtaan ihanasti.

Suihkussa käydessäni unohdin kokonaan pigmentoidut kulmakarvajani ja en muistanut varoa arpeutuneita kulmia ennen kuin olin jo koskenut niihin kovakouraisesti. Kulmista irtosi hieman rupea ja ruven mukana tietysti väriä. Harmitti niin kovin, mutta tätä varten kulmat pigmentoidaan uudestaan ensi kuun alussa.

Amalian nukkuessa yöunta katselin internetistä viimeisen jakson sarjasta Pieniä potilaita.
Johnny valvoi myöhään eikä tullut sänkyyn ollenkaan. Sen sijaan Amalia tuli unikaverikseni neljän aikaan yöllä.

Tänä aamuna Amalia herätti minut vähän seitsemän jälkeen. Olemme alkaneet syödä aamupalan ennen aamutoimia. Potalle Amalia pääsee vasta aamupalan jälkeen ja sinne on tullut nyt jo monena aamuna pissa ja kakka.

Meillä oli tapaaminen kaupungissa puoli kymmeneltä vammaispalveluiden työntekijän kanssa. Sain hänen numeronsa yhdeltä perheeltä Sturge-Weber sopeutumisvalmennus kurssilla. Vaikkei Amalialla olekaan kehitysvammaa eikä muuta kehitysviivettä saan alkaa käydä muiden paikkakuntamme vanhempien kanssa erityisvanhemmille järjestetyissä tapaamisissa. Tämän kevään aikana tapaamisia järjestetään vielä kaksi kertaa ja huomenna olisi jo näistä ensimmäinen. Lupauduin menemään jos Johnny ehtii kuudeksi kotiin. Minusta on hienoa, että myös meidän perheellä on mahdollisuus tälläiseen palveluun vaikkei Amalialla olekaan kehitysvamma diagnoosia. Amalia on silti erityislapsi ja koen tarvitsevani vertaistukea siinä missä muutkin.

Kommentit

Olisi kiva nähdä minkälaiset Johnnyn hiuksista tulivat 😀

Olen uusi lukija, joten suothan anteeksi, mikäli olet tätä asiaa jo aiemmin käsitellyt. Mainitsit, ettei äitisi komentanut Amaliaa tuona päivänä ollenkaan, minkä vuoksi Amalia käyttäytyi häntä kohtaan ihanasti. Komennetaanko Amaliaa ylipäänsä, jos hän tekee tuhmuuksia? (Meillä sellaiseksi lasketaan jo tuo uunin nappien vääntely… :D)

Tarkoitus ei ole kritisoida, kunhan kyselen. 🙂 Sulla on ihana blogi ja perhe. <3

Hehee, äitini yritti olla komentamatta Amaliaa, koska Amalia ei pidä äidistäni kun hän komentelee..Äidilläni on komentaessaan järkyttävän kova ääni;) Itse joudun komentamaan Amaliaa päivittäin niinkuin varmaan lähes kaikki äidit. Nappasin vaan muutamat kuvat uunin luota, meillä nappuloiden vääntö on myös kiellettävä asia. Kiva jos tykkäät blogista:)

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.