Yleinen
8.8.2014

Epilepsiaklinikka ja vauvanvaatteita

Epilepsiaklinikka ja vauvanvaatteita

Johnnylla on ensi viikko lomaa ja sitten on kesälomat vietetty. Talvella lomaa onkin reippaasti, sillä talviloman lisäksi isi saa viettää kotona myös isyysloman. Amalian syntymän jälkeen Johnny aloitti isyyslomansa heti ja tällä kertaa aiomme toimia samalla tapaa. Viimeksi vietimme synnytyksen jälkeen aikaa perhehuoneessa, mutta nyt tämä ei onnistu, sillä Amalia kaipaa isäänsä tietysti kotona. Amalia saa olla pikkuveljen syntymän aikana hyvässä hoidossa tätinsä tai mummiensa luona, katsotaan kenellä on vapaata. Synnytys ei jännitä, sillä siihen on vielä niin paljon aikaa. Lähempänä joulukuuta jännitys varmasti iskee, vaikka tällä kertaa tiedänkin mitä odottaa.

Olen hankkinut tulevalle pikkuveljelle yhden asun, jonka löysin citymarketista alennushintaan. Se olikin ainoa vaate, jonka sieltä kaupasta kelpuutin. Olin ajatellut hankkivani vauvalle vaatteita käytettyinä, mutta näyttäisi tämä taas menevän siihen, että haluankin paljon uutena, vaikka muuta en vielä olekaan hankkinut. Eemi serkulta pikkuinen saa muutamia vaatteita, joita siskoni on säilyttänyt. Eemi tarjosi vauvalle myös kerhotossujaan, jotka kävivät nyt nelivuotiaana pieniksi ja lupasin ne ottaa kun toinen oli niin tohkeissaan. Lisäksi Eemi haluaisi antaa vauvalle oman pyöräilykypäränsä, koska hän pyöräilee kuulemma vain ja ainoastaan mopokypärä päässä, mutta tätä täytynee vielä harkita.

Asu on 62-centtinen

Asu on 62-centtinen

IMG_1179

IMG_1172

Tilasin vauvalle myös ensihatun h&m:n nettisivuilta ja näytettyäni hatun kuvaa Amalialle alkoi tulevaa isosiskoa hymyilyttää kovasti. Hattu onkin supersuloinen ja söpösti aion poikamme pukeakin. Rakastan lastenvaatteita ja Amalian ollessa pieni hurahdin niihin aivan täysin. Nyt aion toimia hillitymmin ja laittaa tulevasta äitiysrahasta suuren osan myös säästöön enkä humputella kaupoilla.

Monet sanovat ettei pojille löydy yhtä kivoja vaatteita kuin tytöille ja itsekin olen huomannut saman. Olenkin ajatellut, että aina löytäessäni jotain kivaa ostan sen jos on rahaa enkä jää miettimään, sillä myöhemmin niitä ei ehkä enää saa. Näin kävi siis yksien ihanien housujen kanssa, jotka olin aikeissa h&m:stä tilata.

Vaatehankinnat ovat lähes ainoita hankintoja, joita tuleva lapsemme tarvitsee. Tällä kerralla en aio ostaa lähes kymmentä tuttipulloa ja lavallista äidinmaidonkorviketta kaappiin tai ainakin yritän etten mene liiallisuuksiin. Amaliahan ei syönyt tuttipulloa, joten kaikki pullot jäivät häneltä käyttämättä. Onneksi Amalian poikaystävälle kelpasi pinkit tuttipullot maitojen kera. Tietysti hankimme tutteja ja jonkun tuttipullonkin sekä muutaman korvikkeen hätävaraksi. Toivoisin kovasti, että myös toinen lapsemme hyväksyisi tutin. Lähempänä laskettua aikaa ostamme vaippoja ja muuta pientä.

Amalia syntyi tammikuussa, joten vauva saa hänen vanhan talvipuvun. Sisarukset ovat sitten kotiutuneet synnytyssairaalasta samat puvut päällä ja tämä puku ei ole vaaleanpunainen vaan valkoinen. Myöhemmin leudommille ilmoille voimme pukea pienen söpösti karhupukuihin, joita löytyy niin ruskeana kuin valkoisenakin. Muuta siskolta ei taida jäädäkään, jollemme halua pukea poikaamme vaaleanpunaisiin unelmiin ja emme me taida.

<3

<3

Siinä taas vähän vauva-asiaa, näitä vauvaan liittyviä juttuja on myös ihan mahtava kirjoitella.
Tykkäättekö Te myös niitä lukea muiden kuulumisten ja juttujen ohella?

Viime päivät ovat olleet mukavia. Siskoni on ollut vapaalla ja olemme viettäneet aikaa heidän kanssa. Tänäänkin Amalia pyysi päästä Eemin ja Iidan luokse ja niinpä suuntasimme heille kauppareissun ja lounaan jälkeen. Tulimme kotiin vasta hieman ennen päivällisaikaa ja valmistin kiireellä uusia perunoita, kananmunia, kalapuikkoja ja kermaviilikastiketta.

Eilen Amalialla oli kontrollikäynti Lastenlinnan epilepsiaklinikalla. Neurologi oli vaihtunut ja tällä kertaa lääkärinä hääri vanhempi nainen. Hän ei tutkinut Amaliaa yhtä tarkkaan kuin aikaisemmat neurologit, mutta totesi tytön voivan hienosti. Kohtausoireita emme ole havainneet ja kehitys on normaalia.

Ensimmäistä kertaa neurologi oli oikeasti toiveikas Amalian suhteen ja uskalsi sen myös ääneen sanoa. Olenkin aikaisemmin kertonut kuinka tietoa sairaudesta saa onkia lääkäreiltä eikä kukaan kuitenkaan sano juuta eikä jaata. Tämä neurologi totesi, että Amalian aivoissa oleva ylimääräinen suonitus rajoittuu ohimolohkoon kun jollain sairastavilla suonitusta voi olla laajalti koko päässä. Tämä on suuri syy siihen, että Amalia voi näin hyvin ja tämän lääkäri sanoi ääneen.

Lääkäri kertoi myös sen, että kahdenvuoden ikä on tyypillinen ikä epilepsiakohtauksille ja seuraava huippu kohtauksille olisi 8-10-vanhana. Tälläistä emme ole koskaan aikaisemmin kuulleet. Lääkäri kertoi myös sen, että jos joskus Amalialle puhkeaisi vaikea epilepsia olisi Amalian tapauksessa mahdollista suorittaa aivoleikkaus, koska epilepsia tulisi olemaan ohimolohkoepilepsia. Lääkärin mukaan leikkaus voitaisiin suorittaa pienin haittavaikutuksin ohimolohkon alueella, koska kohtauksia aiheuttava aivoalue olisi tarkasti paikannettavissa. Kuitenkin aina ensin kokeillaan liuta erilaisia lääkehoitoja ja aivoleikkaus olisikin se viimeinen hoitokeino, jossa on riskinsä.

Tälläinen tieto oli meille kullanarvoista enkä voi ymmärtää miksei näistä asioista olla puhuttu aikaisemmin. Ymmärrän sen miksi lääkärit ovat tämän sairauden suhteen vähäsanaisia ja hyvin varovaisia, mutta tällä käynnillä tunsimme saavamme tietoa ja uskoa siihen, että asiat voivat todella mennä Amalian kohdalla hyvin jopa loppuelämän.

Viime käynnillä oli puhetta uudesta aivojen magneettikuvauksesta, mutta tämän lääkärin mukaan siihen ei ole minkäänlaista tarvetta. Seuraava käynti epilepsiaklinikalla on puolen vuoden päästä eli Amalian täytettyä kolme vuotta. Jos kaikki sujuu hyvin niin tämän jälkeen käyntejä tullaan harventamaan niin, että Amalian tarvitsee vierailla lastenlinnassa ainoastaan vuoden välein.

Touhutäti vauhdissa

Touhutäti vauhdissa

Huomenna lähdemme Särkänniemeen, jossa tapaamme ihanan perheen, joilla on myös sturge-weber lapsi. Odotan huomista jo kovasti ja meillä tulee varmasti olemaan ihan huippupäivä yhdessä! <3

Avainsanat

Kommentit

Hei!

Olen 22vuotias epilepsiaa sairastava. Kohtauspesäkkeet voivat vaihtaa paikkaa. Ehkä ei ole sen takia kerrottu tarkemmin. Minullakin lapsena diagnoosi ohimolohko ja nyt takaraivolohkossa,
Hyvää jatkoa teille toivotaan amalialle kohtauksettomia aikoja

johanna

Hei Maarit! 🙂

Amalialla kohtaukset johtuisivat ylimääräisistä verisuonista aivokalvolla ja näitä suonia löytyy ainoastaan ohimolohkolta. Näin me ollaan ainakin käsitetty 🙂
Ja kiitos, toivotaan näin! Sinulle myös hyvää jatkoa sairautesi kanssa ja muutenkin <3 <3

Ja piti vielä tietenkin onnitella teitä tulevasta pienokaisesta! Ihanaa, ihanaa, ihanaa <3

johanna

Hihi, kiitos ihana Elle! <3

Heippa, mun on pitkään pitänyt laittaa sulle jo kommenttia, mutta rajusti pahoinvoiva olotila on rajoittanut kaikkea ylimääräistä… Tuskin muistat, mutta kun kerroit teitä kohdanneesta keskenmenosta, kerroin, että sinä samaisena päivänä mulla alkoi vuoto ja ensimmäinen koeputkihedelmöityshoitomme epäonnistui. Pääsimme onneksi jo yhden taukokierron jälkeen uuteen hoitoon, joka onnistui! <3 Nyt 2,5 vuoden suurien haaveiden, toiveiden ja yritysten jälkeen meille on tulossa jo 16 raskausviikkoa täyteen ja loppukuun tammivauvaa odotellaan onnesta soikeana <3 Minusta on luonnollisestikin ihana lukea vauvajuttuja ja niitä toivon jatkossakin 🙂 Koska Amalia syntyi tammikuussa ja uusi tulokaskin on saapumassa teille kylmälle ajanjaksolle, olisi mahtavaa, jos jaksaisit joskus tehdä postauksen hankinnoista ja tarpeista jne. talvivauvalle. Kaikki ajatukset ja kokemukset on tervetulleita! Täällä siis esikoista odotellaan ja kovasti on jännitystä jo ilmassa… <3

johanna

Heippa Elle!
Kyllä mä muistan sinut <3 Aivan mahtavaa, ihanaa kun tulit kertomaan vauvauutisesta, onnea tuhannesti teidän perheelle <3 <3
Vauvajuttuja tulee aivan varmasti vielä paljonkin ja voin hyvin tehdä postausta hankinnoista ja tarpeista talvivauvalle!
Varmasti on kovasti jännitystä ilmassa kun meilläkin on, vaikka yksi lapsi jo onkin!
Tsemppiä kovasti ja tulehan taas kertomaan kuulumisia kun jaksat <3

Meillä on kolme poikaa, ja aikanaan sain ”tyttöperheestä” vaatteita omilleni. Niin ovat kontanneet vaaleanpunaisissa potkareissa ja paidoissa.. kuopus kun oli 5 vee, niin hän halusi välttämättä PUNAISEN talvihaalarin PUNAISET kuomat, ne päällä mentiin rallia nukenrattaitten kanssa. Ihan on täysipäinen tullut, ja normaali nuorimies, nyt jo 17 v korsto..

Jotenkin tällainen vanha mamma on eksynyt tänne, kivoja kirjoituksia sinulla, käyn aika usein lukaisemassa. Onnea odotukseen!

johanna

Kiva kun kerroit pojistasi, ihania <3
Ja kiitos ja kiva kun eksyt tänne! 🙂

Vauvajuttuja on myös tosi kiva lukea, kirjoittele vaan niitä 🙂 Mukava, että tuli hienoja uutisia lääkärikäynniltä!

johanna

Kiva kuulla <3 Ja helpotti taas kuulla hyviä uutisia <3

Voi että! Luin blogiasi joskus kauan sitten silloin kun olit saanut keskenmenon ja olin todella surullinen puolestasi kun niin paljon toivoit vauvaa. Kyllä ilahduin kun huomasin että olet raskaana. Onnea miljoonasti ja Jumalan siunausta teidän perheelle! Teillä on suloinen pieni tytär 🙂

johanna

Ihana kun satuit vierailemaan nyt kun olen onnellisesti raskaana <3 Tulehan käymään useamminkin täällä 😉
Ja kiitos hirmuisesti <3

Meillä on käynyt vaatteiden kanssa niin, että poika onkin kasvanut niin reippaasti, että käyttää niitä nyt 2kk iässä mitä tyttö 10 kk iässä :o. Monen monta lahjaksi saatua vaatetta jäi kokonaan käyttämättä. Olen ollut ihan ihmeissäni kun typy oli niin mini ja poika huitelee yläkäyrillä. Että näinkin voi käydä. Seuraavaksi jo 74 koko käyttöön 🙂 Ai niin ja ei ota tuttia ja inhoo vaunuja joten kaikki päiväunet Manducassa…:)

johanna

Ohhoh, no teillä on hieman kokoa eroa sitten lapsukaisilla jos ja kun neuvolakortteja vertailee 😉
Ja varmasti jäi käyttämättä jos pikkuveli noin nopiaan kasvaa!
Mä aattelin kanssa, että pitäiskö hankkia pikkuiselle jokin reppu tai muu kuljetuskapistus 😉

Kyllä ehdottomasti lisää vauvajuttuja! Nauttikaa te Särkänniemen reissusta 😉

johanna

Jep nautittiin! Ja kiva kuulla, että vauvahöpinät kiinnostaa <3

Ihanaa kuulla hyviä uutisia! 🙂 Ja myös vauvaodotukseen liittyviä ajatuksia on kiva lukea. Tuo Amalian kotiutumispuku on supersuloinen! <3 Itsekin olen tänään Tampereella, kauniilta näyttää sää tääläkin! Nauttikaa päivästä 🙂

johanna

Kyllä! <3 Ja kiitos, puku on tosi söpö ja käy hyvin myös pikkuveljelle! Ja kiva kuulla, että vauvajutut kiinnostavat myös <3
Nautittiin todella ja ilma oli kaunis!

Juu, tykätään vauvajutuistakin 😀

johanna

Kiva kuulla <3

Meillä tuo sama toppapuku, jolla kotiutettu esikko (tyttö 2v 8 kk) ja kuopus (poika 5kk) 🙂 Paljon ei meilläkään ole voinut esikoisen vaatteita kuopukselle käyttää, kun vaaleanpunaiseen tykkäsin tyttöä pukea, mutta muutamat ulkovaatteet on meilläkin siirtymässä uudelleen käyttöön. Toisaalta on kyllä kiva ollut ostaa uusiakin vaatteita… 😉

johanna

Onhan se kiva ostaa uusiakin ja oisin mä toiselle tytöllekin jotain uutta ostanut aivan varmasti ja varmaan paljonkin 😉
Toppapuku on kyllä lämmin ja kivannäköinen ja sopii hyvin niin tytölle kuin pojallekin! <3

Ehdottomasti myös vauva-juttuja, niitä on aina ihana lukea 🙂

johanna

Jes, kiva kuulla! <3

Meidän muru syntyi 20.1.2012 ja hänellä oli myös synnytyssairaalasta kotiutuessa tuo samainen valkoinen toppahaalari ja alla vaaleanpunainen itse neulomani myssy <3

johanna

Oi ihan samiksia ovat sitten olleet <3

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.