Yleinen
30.4.2013

Vappuaatto

Vappuaatto

Sunnuntaina Amalian ollessa yöunilla Johnny grillasi ulkona ja minä jäin sisälle valmistamaan salaattia. Johnny on aina nauttinut grillauksesta. Siinä samalla on kiva hörppiä olutta ja kuunnella musiikkia ja vähän tanssahdellakin minkä sisältä katsoen naureskellen huomasin. Me emme useinkaan tyydy grillatessa pelkkään makkaraan vaan tarjolla on yleensä paljon muutakin. Tänään grilliherkkuihin kuului kahta eri makkaralaatua, pihviä, kasvispihvejä, lankkuperunoita, grillivihanneksia, halloumjuustoa, tomaattia ja salaattia. Nuusku kävi pöydässä aivan kierroksilla makkarat nähtyään, joten häntä oli pakko ruokkia myös.

Maanantaina Amalia heräsi omasta sängystä seitsemältä ja aamumme alkoi piirrettyjen katselulla yläkerrassa. Mummi kävi moikkaamassa Amaliaa ennen töihin menoa ja se oli Amaliasta mukavaa.

Amalia on purrut kauan sitten näin ison reiän nokkamukiin ja vain tästä hän tykkää juoda maitoa

Amalian tulehtunut korva ei enää vuotanut eilen eikä myöskään tänään. Tiputin silmätippoja korvaan vielä tämän päivän ajan ja antibioottikuuri jatkuu torstaihin saakka. Nyt näyttää siltä, että korva olisi parantunut. Amalia on edelleen nuhainen ja hänellä on pahankuuloinen yskä. Hengitys ei onneksi enää rohise kovinkaan usein. Nyt pitäisi saada flunssa kuriin ettei kävisi niin huonosti, että korvat tulehtuisi uudestaan kun räkätauti ei taltu taas millään.

Amalian sairastaminen ei ole saanut hiljennettyä virtaa hänestä vaan hän tuntuu olevan koko ajan entistä vilkkaampi. Hän kiipeilee ja sotkee joka paikassa. Amalia ei juurikaan jaksa keskittyä leikkeihinsä kuin minun istuessa vieressä. Itselläni on vaikeaa pysyä paikoilla pitkää aikaa enkä jaksa leikkiä Amalian kanssa koko ajan. Niinpä kotona olo tuntuu olevan kauheaa kaaosta koko ajan. Toivoisinkin näin kotipäivinä, että Amalia olisi perinyt isältänsä edes himpun verran rauhallisuutta.

Nuusku makoilee terassilla

Nostin ratasosan lattialle kun rattaisiin kiipeäminen näytti jokseenkin pelottavalta

Tämäkin leikki meni liian hurjaksi kun Amalian piti alkaa heiluttamaan rattaita

Olemme ulkoilleet kuitenkin päivittäin, koska Amalialla ei ole kuumetta. Silti kerhoon tai ystäville ei ole asiaa tuon räkänokan kanssa. Odotan jo kovasti sunnuntaita jos Amalia olisi vihdoin kunnossa ja pääsisimme vauvauintiin pitkän tauon jälkeen. 

Johnnyn äidin sisko oli tuonut postilaatikkomme ulkopuolelle roikkumaan Amalialle vapputerveisiä. Amalia sai kortin, ilmapalloja ja vaatteita. Olipas ihana yllätys.

Johnnyn vanhemmat tulivat kylään illalla ja tarjosin heille ruokaa. Olin valmistanut jauhelihakastiketta ja makaronia sekä lisäksi tarjolla oli eilistä salaattia. Amalia on syönyt jälleen hyvin kotiruokaa jo jonkin aikaa.

Johnny tuli kotiin vasta lähempänä kuutta. Keitin vielä kahvit ja söimme mummin ja vaarin tuomia herkkuja.

Illalla kylvetin Amalian pitkästi aikaa ja hän sai käydä puhtaisiin lakanoihin nukkumaan. Amalia heräsi
kaksi kertaa meidän ollessa vielä hereillä ja puoli viideltä hän halusi päästä väliimme nukkumaan.

Tänään on vappuaatto. Mummi kävi jälleen kylässä ennen töihin menoa. Eilisistä herkuista oli jäänyt yli kaksi munkkia, joten mummi ja Amalia pääsivät herkuttelemaan. Itse en pidä munkeista. Mummi antoi Amalialle munkista pieniä paloja, mutta Amalia vain osoitti munkkipussissa olevaa kokonaista munkkia. Amalian naama oli kuin naantalin aurinko saadessaan kokonaisen sokeroidun munkin pikku kätösiinsä.

Ensimmäinen vappumunkki

Iso haukku

Vielä lisää

Muutaman haukun jälkeen syöminen meni leikiksi ja lopulta munkki näytti tältä

Myöhemmin ajelin Amalian ja Nuuskun kanssa kaupunkiin ja kävin noutamassa Amalian 1-vuotis kuvat. Ne olivat loistavia ja laitan tännekin heti kuvia kun saan ne koneelle. Kävimme vielä Prismassa ostamassa vappukoristeita. Amalia sai vappuhuiskan ja heilutteli sitä innoissaan kärryissä istuessa.

Koristelin kotia serpentiinillä ja totesin ettei se onnistunut ollenkaan miten halusin. Yritin sitoa vaikka kuinka kauan serpeentiiniä jalkalamppuun ja lopulta hermostuin ja revin koristelut raivolla rikki. Amalia alkoi kikattaa minulle aivan hysteerisesti ja alkoi minua sitten lopulta itseäkin naurattaa.

Siinä Amalian saama vappukortti

Heh, tää kellon koristelu meni vähän överiks..

Ööö, kukaan ei varmaan ois osannu koristella yhtä hienosti rappusten kaidetta

Iloinen ilmapallo

Siskoni tuli lastensa kanssa töiden jälkeen kylään. Serkukset leikkivät kovasti ja Amalia intoutui vähän kävelemään. Hän käveli keittiön läpi luokseni, joten siinä tuli monen monta askelta. Siskoni perheen tekiessä lähtöä alkoi Eemillä yrjö lentää. Eemi oksensi todella paljon ja Amalia huusi naama punaisena kun ei päässyt hänen lähelleen. Ensin mietimme jos oksennus johtui jostain ruuasta, mutta Eemi oksensi vielä kotona monta kertaa. Eiköhän tauti tännekin rantaudu. Amalia ei olekaan ollut vielä koskaan oksennustaudissa. Sitä siis kauhulla odottaen.

Amalialle sai ponnarin

Tytöt kurkkii Nuuskua

Johnny grillasi meille illalla makkaraa ja minä tein salaattia. Amalia oli vielä hereillä, joten hän pääsi maistamaan ensimmäistä kertaa grillimakkaraa. Amalia söi muutaman makkaran palasen, mutta ei selvästikään ole grillimakkaran ystävä, sillä makkara ja makkaranpalaset lensivät lattialle.

Johnny lähti ystävänsä luokse juhlimaan vappua ja me loput perheenjäsenet jäimme kotiin. Nyt Amalia on yöunilla ja minä taidan sytytellä kynttilöitä itseni iloksi.

Hauskaa vappua lukijat!!!

Kommentit

Minkä verran Amalialla ja Iidalla on ikäeroa? Entäs Amalialla ja Eemillä? 🙂

Amalialla ja Iidalla on ikäeroa 9 kuukautta ja Amalian ja Eemin ikäero on 2 vuotta ja 3 kuukautta. 🙂

Pakko kommentoida että Amalialla on todella kauniit silmät 🙂

Ihania nuo munkin syömis-kuvat 😀 (alkoi tehdä mieli munkkeja 😛 )

Hauskaa vappua ja toivottavasti Amalia säästyisi oksennustaudilta. Hauskat nuo kuvat ponnaripäisistä vaippapöksytytöistä! 🙂
Maria

Ei ainakaan vielä ole tauti iskenyt! Nuo kuvat tytöistä on tosiaan aika suloisia<3 Hauskaa vappua sinullekin!:)

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.