Yleinen
2.5.2014

Vappu

Vappu

Meidän vappu ei ollut millään tapaa erikoinen. Kieltämättä ei edes tuntunut, että olisi vappu. Mukavaa oli se, että Johnnylla oli ylimääräinen vapaa, mutta muuten koko vappu oli ihan perusarkea meidän perheessä. Tietysti vappupäivänä saimme juhlistaa Amalian serkkua Iidaa, sillä Iida täytti kolme vuotta.

Vappuaattona olimme kotona ja Amalia kävi yöunille jo puoli kahdeksalta, sillä ei ollut nukkunut päiväunia. Olimme aikaisemmin käyneet koko perheen voimin elokuvavuokraamossa ostamassa isot karkkipussit, joita mussutimme sitten illalla Amalian nukkuessa. Ehti Amaliakin maistaa pussistani muutaman namin, joten ei häntä ihan kuivin suin jätetty. Johnny valvoi pitkään katsellen sarjoja kun taas minä painuin pehkuihin jo aikaisin.

Emme laittaneet kotiin vapun kunniaksi mitään koristeita kahta ilmapalloa lukuunottamatta, jotka Johnny puhalsi Amalialle jo pääsiäisenä. Amalia on selättänyt ilmapallo pelkonsa ja tykkää palloista nykyisin kovasti. Hän leikkii ilmapallojen kanssa toisinaan aika rajustikin eikä uskoisi, että hetki sitten hän meni aivan paniikkiin ilmapallon nähdessään. Amalia sai vappupallon mummilta ja fafalta, hienon bratzin tai siltä se ainakin minusta näytti vaikka ensin katsoinkin ihmeissäni, että toiko mummi tosiaan Amalialle luuranko ilmapallon, mutta ei sentään.

Amalian tekemä vappuhattu

Amalian tekemä vappuhattu

Avoimen päiväkodin vappujuhlissa askarreltu

Avoimen päiväkodin vappujuhlissa askarreltu

Vappuaaton iltana Johnny kävi hakemassa äitini luota munkkeja, sillä äiti oli ollut ahkera ja oli niitä paistanut. Sokeroitu munkki maistui hyvältä, mutta en saattanut syödä kuin yhden, sillä niin äklöä se jotenkin oli. Aamulla aamupalan jälkeen Johnny muisti, että mummi oli sanonut, että Amaliallekin täytyy antaa vappumunkki. Niinpä neiti sai syödä munkin ja piti siitä kovasti.

IMG_9105

Vappupäivänä lähdimme jo puoli yhden aikaan siskoni perheen luokse Iidan syntymäpäiviä viettämään. Menimme paikalle ajoissa, sillä halusimme tavata kummitätini- ja setäni, jotka olivat paikalla aikaisemmin vappu kiireiden vuoksi. Muut vieraat saapuivat vasta kahden jälkeen. Siskoni oli leiponut kinkkunyyttejä ja vaniljaviinereitä ja täytyy sanoa, että samanlaiset ovat leipurin taidot meillä molemmilla. Maku on hyvä, mutta ulkonäkö karmaiseva. Toiset luulivat siskoni viinereitä juustotäytteisiksi suolaisiksi nyyteiksi. Tarjolla oli myös Iidan toivoma Hello Kitty täytekakku, jäätelöä, munkkeja, sipsejä ja coctailtikuissa olevia suolaisia herkkuja. Amalia malttoi maistaa vain vähän jäätelöä, sillä tytöllä oli niin kiire leikkimään serkkujensa sekä yhden muun lapsivieraan kanssa.

Ihana Iida

Ihana Iida

Iidan koristelema prinsessapeili

Iidan koristelema prinsessapeili

Kaveri änkee vähän lähelle

Kaveri änkee vähän lähelle

IMG_9120

Mikäs tämä on?

Mikäs tämä on?

Vappu pommeja

Vappu pommeja

Vähän jänskättää

Vähän jänskättää

Iso mies näyttää

Iso mies näyttää

Samat ilmeet

Samat ilmeet

Vau sinne pamahti

Vau sinne pamahti

Ja taas ne nököhampaat vauhdissa

Ja taas ne nököhampaat vauhdissa

Siskoni mun

Siskoni mun

Täytekakku

Täytekakku

Siili

Siili

Kynttilän puhallus alkakoon

Kynttilän puhallus alkakoon

Hienosti sammuivat vaikka melkoinen pärske kävi

Hienosti sammuivat vaikka melkoinen pärske kävi

Sipsien napostelua

Sipsien napostelua

Annoimme lasten leikkiä rauhassa, kävimme Johnnyn kanssa vain vuoroin kurkkimassa heitä. Amalia tahtoi jäädä leikeissä pienimpänä vähän sivuun, aina Amalian päästessä leikkipaikalle olivat muut jo juoksemassa seuraavaan leikkipaikkaan. Jossain vaiheessa Iida tuli kyynelsilmin keittiöön ja arvasin Amalian ilkeilleen hänelle. Myöhemmin lasten katsellessa tietokoneelta elokuvaa Amalia tarttui yhtäkkiä Iidan hiuksista kiinni ja nipisti tätä kädestä. En tiedä mikä tyttöä riivasi, sillä hän käyttäytyi todella kurjasti. Keskustelimme Amalian kanssa sivummalla hänen käytöksestään ja keskustelun jälkeen Amalia pyysi Iidalta anteeksi. Amalia ei ollut nukkunut päiväunia ja alkoi selkeästi väsyä, liekö sillä ollut tekemistä huonon käytöksen suhteen tai sitten hän koki saavansa liian vähän huomiota serkuiltaan kun heillä oli isompi lapsivieras kylässä.

Itselleni jäi Amalian käytöksestä kurja mieli, mutta oli ihana huomata tänä aamuna Prismassa, jossa sattumoisin tapasimme siskoni perheen, että Iida ja Eemi juoksivat innoissaan Amalian kaulaan ja serkukset olivat innoissaan toistensa näkemisestä.

Tänään kävimme siis Prismassa ruokakaupassa. Ennen kassalle menoa Amalia sai valita itselleen jäätelön ja kehoitti minuakin ottamaan. Mikä ettei, valitsinkin tutun minttu puffetin kun taas tytär tyytyi vaniljaeskimoon niinkuin aina. Ostokset maksettuamme Amalia huikkasi kassatädille: KIITTI MOI MOI ja takana asioiva asiakas totesi, että onpas siinä kohtelias tyttö. Olen työskennellyt itse nuorempana useita vuosia kaupassa ja minusta oli kiva kun asiakkaat huikkasivat lähtiessä kiitokset ja heipat. Niinpä olen vaalinut tätä itse ja opettanut sen myös tyttärelleni. Jäimme nauttimaan jäätelöt kassan jälkeen oleville penkeille, jossa Amalia sai huomiota eläkeläisiltä. Lähtiessämme rivissä istuvat mummot ja papat vilkuttivat iloisina Amalialle ja tyttö vilkutti tietysti takaisin moi moin kera.

Kotona ruuan jälkeen Amalia pääsi päiväunille. Iltapäivällä Amalia sai maalata vesiväreillä ensimmäistä kertaa ja hienosti sujui. Illalla töistä tultuaan isi ehdotti vierailua ABC:llä. Amalia tykkää leikkiä siellä, joten hän oli tästä innoissaan. Amalia tapasi pikaisesti ABC:llä myös ystävänsä. Ennen kotiinlähtöä piipahdimme pähkinä kaupassa, josta haimme illaksi herkkuja. Omani ehdinkin jo syödä.

Ensin kastetaan pensseliä vesikipossa

Ensin kastetaan pensseliä vesikipossa

Ja sitten väriä

Ja sitten väriä

Vesivärimaalausta

Vesivärimaalausta

Hieno taideteos

Hieno taideteos

Kato äiti

Kato äiti

Kun selkänsä kääntää ;)

Kun selkänsä kääntää 😉

Mukavaa viikonloppua muruset <3

Avainsanat

Kommentit

Ihana vappu ollu teillä <3 Ja taas niin ihaniiiiiiiii kuvia <3

johanna

Kiitos Merja <3 <3

Kiitos tuliluomi vastauksesta, niinhän täällä blogissa olikin juttua laserhoidosta. Olen uusi lukija ja en ollut tuota huomannut. Olen jäänyt ihan koukkuun blogiinne, Amalia on ihana ja olette ihastuttava perhe.

Itselläni on kaksi pientä poikaa ja kolmas lapsi haaveissa jossakin kohtaa. Lapset ovat kyllä ihania ja nauttikaamme tästä ajasta. Olen aina pitänyt niin paljon vauvoista ja lapsista ja nyt se hetki on tässä – meillä on pienet lapset.

johanna

Oleppas hyvä 🙂 Kiva kun olet löytänyt blogin ja jäänyt vielä koukkuun 😉
Kiitos kovasti ihanista sanoistasi <3 Nautitaan todella ihanista lapsistamme!

Ihanainen vappu ollut näköjään myös teillä:) Olen uusi lukija, tosi kiva blogi ja suloinen perhe teillä!!:)

johanna

No kyllä! 🙂 Tervetuloa mukaan, toivottavasti tulet viihtymään <3 Ja kiitos! <3

Kivoja kuvia! Johnny ja Amalia on kyllä sellainen kaksikko. 😀

johanna

Kiitos <3 Ja kyllä siinä on oikea parivaljakko 😉

Luin jostakin tutkimuksesta, olikohan vauva lehdessä, että ihminen on kaksivuotiaana väkivaltaisin! Hurjaa, mutta eiköhän sitä pikkuhiljaa opi mikä oikein ja mikä väärin. Suloinen Amalia 🙂

johanna

Pitää varmasti paikkansa! Ja kiitos <3

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.