Yleinen
1.6.2013

Valmistujaisia

Valmistujaisia

Torstai perjantai välinen yö oli aivan kamala. Pitkästä aikaa Amalia nukkui todella todella huonosti. Amalia valvoi noin puolet yöstä itkien, hihitellen ja mylläten välissämme. Johnny valvoi hänen kanssaan ensin minun vetäessä hirsiä heidän vieressä. Sitten oli Johnnyn vuoro nukkua ja hän pakenikin pää kolmantena jalkana alakerran sohvalle. Aamulla säpsähdin hereille yhdeksältä Amalian nukkuessa rauhallisesti kyljessäni. Hipsin alakertaan ja sain nauttia aamusta tunnin verran aivan itsekseni. Amalia heräsi vasta kymmeneltä ja ehtiessäni yläkertaan oli Amalia jo melkein lattialla. Amalia onneksi osaa yleensä laskeutua sängystä ja sohvalta jalat edellä maahan, mutta silti varmistelen laskeutumista edelleen.

Äitini, siskoni ja Amalian serkut olivat seuraamassa pikkuveljeni todistuksen saantia. Saku valmistui putkimieheksi, hän seurasi siis Johnnyn jalanjälkiä. Olen yrittänyt puhua Johnnylle liikenisikö Sakulle työpaikka heidän firmasta, mutta Johnny on vastannut tähän kauniisti ettei bisnestä ja sukulaisia tule sekoittaa keskenään. Eiköhän se veli työpaikan löydä muualtakin kunhan kotiutuu armeijan leivistä.

Saku lähti juhlistamaan valmistumistaan kaverinsa kanssa Kiinalaiseen ja me lähdimme äitini, siskoni ja hänen lapsiensa kanssa ABC:n Elämysmyymälään ostoksille. Löysimme siskoni kanssa Sakulle lahjaksi mukin ja hauskan lasin, lisäksi annoimme molemmat hänelle rahaa. Sakun lisäksi ammattiin valmistui myös ystäväni, hänestä tuli kokki. Löysin Jennalle lahjaksi hauskan munakellon ja leipomiseen tarkoitetun siveltimen. Lapset pääsivät leikkimään ABC:n leikkipaikkaan, jossa he viihtyivät hyvin. Nälkä yllätti äitini ja minut niinpä haimme Hesburgerista syötävää. Amalia sai elämänsä ensimmäiset hesemätöt, kuitenkin vain suolattomat ranskalaiset, jotka kelpasivat paremmin kuin hyvin.

IMG_9770

IMG_9772

IMG_9774

Ranskalaiset maistuu

Ranskalaiset maistuu

Syötyämme lähdimme ajelemaan äitini luokse, jonne juhlakalukin ilmestyi pian meidän jälkeemme. Olen todella ylpeä veljestäni, sillä minusta on iso saavutus valmistua ammattiin. Muistan edelleen kuinka ylpeä olin itsestäni valmistuttuani nuorena Kauppaopistosta. Opiskelun alussa olin menettänyt isäni, jäänyt tämän vuoksi luokalleni, mutta lopulta valmistunut neljässä vuodessa ihmeen hyvin arvosanoin.

Ilma oli mahtava ja äidin tekemät tarjoilut nautimme takapihan terassilla. Sain syödä kaikessa rauhassa, sillä Amalia nukkui päiväunia etupihan terassilla. Amalia on viimeksi nukkunut rattaissa vauvana ja nukuttaessani häntä kävelyllä mieleeni palasivat muistot viime kesältä. Amalia näytti ihan pikku vauvalta nukkuessaan tutti suussa hyttysverkon takana, voi minkä vauvakuumeen tuo hetki saikaan aikaan. Löimme vetoa kuinka kauan Amalia nukkuu ja taisimme veikata kaikki tuntia, mutta eihän Amalia niin kauaa millään voinut nukkua, jottei pöytän antimia olisi ehditty korjata. Niinpä hän nukkui sen maagisen puoli tuntia, jotta ehti itsekin herkuttelemaan.

Amalia nukkuu

Amalia nukkuu

Pöydän antimet

Pöydän antimet

Kinkkupiirakka

Kinkkupiirakka

Mutakakku

Mutakakku

Mansikkakakku

Mansikkakakku

Ihana mehukannu

Ihana mehukannu

Sakun torkka

Sakun torkka

Saku sammakon lautanen

Saku sammakon lautanen

<3Pikkuveli<3

<3Pikkuveli<3

IMG_9806

IMG_9807

IMG_9810

IMG_9811

IMG_9813

Myöhemmin saimme ruuaksi oikeaa juhlaruokaa nimittäin jauhelihakeittoa. Amalia ei keitoista piittaa, joten hän maistoi vain kaksi lusikallista ja totesi ettei tämä ole hänen ruokaa. Tytöt riitelivät hieman keskenään ja kerran Iida yritti tönäistä Amalian kumoon, mutta pilkka osuikin omaan nilkkaan ja Amalia tempaisi Iidan nurin. Molemmin puolin pyydeltiin anteeksi päivän aikana. Oli heillä yhdessä hauskaakin eikä naurua ja ilakointia puuttunut.

Rauhallista kirjan lukua

Rauhallista kirjan lukua

IMG_9784

IMG_9785

Miehet saapuivat töidensä jälkeen myös juhlimaan ja Johnny odotti shampanja tarjoilua, jota ei koskaan tullut. Kotiin päästyämme kävimme Nuuskun kanssa iltalenkillä ja Amalia pääsi nukkumaan.

Viime yö meni hienosti. Amalia heräsi ensimmäisen kerran vasta kuudelta aamulla ja Johnny haki hänet väliimme jatkamaan unia. Heräsimme kahdeksalta ja pötköttelimme kaikki sängyssä katsellen Pikku Kakkosta. Oli hellyyttävää kun Amaliakin malttoi hetken aikaa pötkötellä katsellen ohjelmia.

Lauantai päivä alkoi kiireisesti, sillä lähdimme aamusta Helsinkiin häämekon ompelijaa tapaamaan ja kokeilemaan Johnnylle pukua. Ompelija joutuu kaventamaan pukuani sekä lyhentämään puvun helmaa. Minun ollessani valmis soitin Johnnyn ja Amalian paikalle ja suuntasimme liikkeeseen, josta ostin häämekkoni. Meillä tai siis minulla oli selvät sävelet mitä Johnny laittaa päällensä ja mies näytti maailman parhaalta sulhaselta nähtyäni hänet. Ensin ajatuksena oli valkoinen frakki, mutta tälläistä ei ollut vuokrattavana eikä myynnissä ollenkaan. Se on kuulemma enemmän Amerikkalais tyylistä ja kas kummaa sainkin tämän vinkin kaasoltani Terhiltä, joka katselee Kauniita ja rohkeita kuin mummot konsanaan. Valitsimme siis mustan frakin, johon pyysin valkoisen kauluspaidan sijaan vaaleanpunaista paitaa, mutta myyjä tyrmäsi ideani sanomalla, että frakki on aina mustavalkoinen. Ehkä on parempi etten sovella enempää ettei tule pahoja etikettivirheitä. Enpä minä ollut ainut hölmöläinen liikkeessä, sillä astuessaan pukukopista ulos rakas tuleva mieheni oli jättänyt sepaluksensa auki. Niin Johnnyn tyylistä. Amalia oli aivan kuitti reissustamme ja kävimme pikaisesti läheisessä kahvilassa haukkaamassa syötävää, jonka jälkeen Amalia pääsi autoon nukkumaan.

Matkalla Helsinkiin

Matkalla Helsinkiin

Rusinoita matkaevääksi

Rusinoita matkaevääksi

Tänään tiedossa oli vielä ystäväni valmistujaiset. Vietimme siellä aikaa kahden tunnin ajan, jonka jälkeen jäimme kotipihalle ulkoilemaan. Amalia on mahtava hiekkalaatikolla, hän ojentaa minulle ties montako kertaa aina saman muumiaiheisen hiekkamuotin samalla sanoen äiti. Niin suloista. Amalia osaa sanoa isin nykyään myös sujuvasti.

Jennan lahjat

Jennan lahjat

Amalia ja Mikael moikkaamassa Nita hauvaa

Amalia ja Mikael moikkaamassa Nita hauvaa

Kotipihalla kärryn kyydissä

Kotipihalla kärryn kyydissä

IMG_9854

Onko Teidän viikonloppu mennyt juhlahumussa vai vain auringosta nauttien?

Johnny leikkasi takapihan nurmikon ja heitti muutamiin kohtiin ruohonsiemeniä, jos saisimme tänä vuonna ruohon kasvamaan. Päivälliseksi laitoin uusia perunoita, kalapuikkoja, kasvispyöryköitä, kermaviilikastiketta ja eilistä salaattia. Amalialle upposi kala tässä muodossa, sillä tekemääni lohta hän ei ikinä syö. Onneksi pilttiruuissa kala maistuu hänelle. Vietimme ulkona aikaa siihen saakka kunnes Amalialla oli puuro- ja suihkuaika. Isi nukutti Amalian nopeasti ja nukahti itsekin jälleen tuolille. Alas tullessaan Johnnyn otsassa oli punainen painauma kun hän oli nukahtaessaan nojannut polviinsa.

Amalia kiipeää ketterästi syöttötuolista pöydälle

Amalia kiipeää ketterästi syöttötuolista pöydälle

IMG_9823

Kaksplussan lehdessä oli pieni juttu jokaisesta uudesta bloggaajasta. Liikutuin todella lukiessani omani. Lisäksi sain perjantaina ihania kesäterveisiä Kaksplussalta.

WP_000972

IMG_9819

Nuusku on saanut uuden ulkokuoren, hän näyttää nykyisin tältä. Kesämies! 🙂

IMG_9866

Avainsanat

Kommentit

Ihania kuvia taas kerran ja mua alkoi hymyilyttämään, kun tunnistin Lohjan ABC-aseman, eikös tää ole sieltä? Olen nimittäin monta kertaa käynyt sukulaisten lapsia leikittämässä tuossa leikkipaikalla 🙂
Mikä päivä teillä olikaan ne häät ja laitatko jotain kuvia tänne blogin puolelle?

Kiitoksia:) On Lohjan ABC:ltä, se on kiva paikka!
Me mennään naimisiin 27.7 ja laitan varmasti rutkasti kuvia juhlapäivältä tännekin <3

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.