Yleinen
18.3.2013

Uusia taitoja

Uusia taitoja

Lauantaina loppupäivä kuluikin kotona. Amalia on alkanut ymmärtämään lyhyessä ajassa paljon puhetta. Amalia osaa hienosti heittää palloa. Istumme usein lattialle ja heittelemme toisillemme isoa pehmeää palloa. Amalia myös taputtaa näyttäessäni hänelle mallia ja sanoessani Amalia taputa. Vilkuttaa hän on osannut jo pitkään. Amalia haluaisi monta kertaa päivässä antaa Nuuskulle hammastikun ja Nuusku on innoissaan ottamassa tikun joka kerta. Amalia tykkää jakaa kaikkea muutakin ruokaa Nuuskun kanssa. Tänään Amalia yritti tarjota Nuuskun kaapista Nuuskulle harjaa syötäväksi ja häntä alkoi ärsyttää kun Nuusku ei halunnutkaan sitä vaan lähti pois. Toisinaan myös Amalia itse maistelee Nuuskun herkkuja. Papanat, luut ja herkkutikut ovat pikaisesti ehtineet käydä monta kertaa Amalian suussa. Eilen Amalia pesi hampaitaan Nuuskun hammasharjalla. Amalia on jokseenkin kerkiäväinen lapsi.

Nuuskun kaapissa

Olen unohtanut kertoa, mutta tämän viikon torstaina Amalialle puhkesi 15 hammas. Hampaita olemme harjanneet ensimmäisestä hampaasta saakka. Aluksi vain iltaisin, mutta aika pian aamuin illoin. Välillä Amalia tykkää hampaiden harjauksesta kun taas välillä se ei ole yhtään kivaa. Usein harjaan hänen hampaat ensin itse sitten Amalia saa harjata.

Amalia on alkanut sanomaan TÄH ja sillä hän tarkoittaa mikä. Koko lauantai päivän hän on osoitellut silmät pyöreinä kädellään eri esineitä ja paikkoja kotonamme ja hokenut TÄH. Sitten hän odottaa, että vastaamme hänelle mikä esine tai paikka on. Muistan siskoni ja yhden ystäväni lapsien suusta kuulleeni samankaltaisia hokemia.

Amalia on hengitellyt tänään lääkettä ja se on auttanut jonkin verran. Nenä vuotaa vielä kovasti ja yskä on kova. Kuumetta eikä lämpöä ollut enää päivällä. Siskoni on edelleen kipeä. Hän on nyt kuudetta päivää kuumeessa. Myös hänen kihlattunsa on kovassa kuumeessa. Lapset sen sijaan ovat terveitä ja on varmasti rankkaa hoitaa kipeänä vilkkaita lapsia. Harmittaa niin kun en itse pääse heitä auttamaan.

Käytimme Amalian kylvyssä illalla ja hän nautti kovasti. Kurjaa kun ei päästä tänäkään viikonloppuna vauvauintiin. Tuntuu hölmöltä maksaa kuukausi maksu joka kuukausi kun päästään uimaan ehkä kaksi kertaa kuussa eikä vauvauinti ole mitään halpaa lystiä. Amalia kuitenkin nauttii kovasti ohjatusta uintihetkestä, joten jatkamme uintia.

Sain tämän viikon perjantaina hyviä uutisia. Olemme hakeneet Rinnekodin Sturge-Weber sopeutumisvalmennus kurssille ja hakemuksemme hyväksyttiin. Kurssi järjestetään 2-5.4 ja sinne on varmasti tulossa paljon Amalian kohtalotovereita. Yksi kurssille tulossa oleva perhe on meille tuttu, joten on ihanaa nähdä heitä pitkästä aikaa. Kurssissa jännittää eniten se miten Amalia nukkuu vieraassa paikassa sekä se miten hän tulee pärjäämään hoitajansa kanssa kun me olemme Johnnyn kanssa ”luennoilla ja keskusteluhetkissä”. Ehkä kuitenkin enemmän minua pelottaa miten itse pärjään ilman Amaliaa.
Nuusku pääsee kurssin ajaksi muutamaksi yöksi siskoni perheen luokse ja sitten Johnnyn vanhemmat ottavat Nuuskun heille ja vievät oman koiransa Napen Johnnyn tädin luokse hoitoon. Koirat kun eivät edelleenkään tule keskenään toimeen enkä halua Nuuskun joutuvan olla stressaantunut koko aikaa ollessaan Johnnyn vanhemmilla. Johnnyn täti on miehensä kanssa pyydellyt Nappea jo aikaisemmin hoitoon heille.

Amalia oli tämän päivän tyytyväinen. Illalla hän nukahti hyvin yöunille. Amalian nukkuessa oli meidän vanhempien aika rentoutua, joten laitoin alakerrassa paljon kynttilöitä palamaan ja katselimme sarjaa nimeltä Tabu.

Johnny hoiti Amalian yöheräilyt alkuyöstä ja niitä riitti. Otimme hänet väliimme nukkumaan kolmen aikaan ja Amalia nukkuikin melko hyvin puoli kahdeksaan asti aamulla.

Sunnuntai aamuna Amalialla ei ollut kuumetta eikä edes lämpöä. Touhusimme aamupäivän leikkien yhdessä. Amalia ei päivisin yski kovinkaan paljon, mutta nukkuessa makuuasento pistää hänet yskimään. Olen korottanut sängynpäätä todella korkeaksi laittamalla patjan alle ison kasan kirjoja.

Äidin meikkipussi kiinnostaa

Komentaa avaamaan

Avaa nyt!

Hermo menee kun rasvakaan ei aukea

Hiljaa hyvää tulee

Sainpas auki

Mitäs muuta täältä löytyy..?

Tarviitko sä isi ripsarii?

Ennen päiväunille menoa Amalia huomasi hoitopöydällä olevan Ventoline hengityslaitteen ja alkoi aivan oikeaoppisesta hengitellä siitä. Saa nähdä kulkeeko Amalia äidin jalan jälkiä ja pyrkii hoitoalalle hänkin kun tietää jo pienestä pitäen miten hoitotoimenpide välineet toimivat.

Amalia nukkui päiväunia vain tunnin verran, jonka jälkeen lähdimme kaikki yhdessä Citymarkettiin Mammuttimarkkinoille, koska Johnny valitti ettei kukaan jaksa mädäntyä kotona näin pitkään. Se on kummallinen kommentti Johnnyn suusta, koska yleensä se olen minä joka haluan ravata joka paikassa kylässä kun taas Johnny viettäisi aikaa mielellään kotona. Olimme kaikki tyytyväisiä päästyämme kauppaan ja Amalia istui tyytyväisenä kärryissä. Johnnyn jäätyä pelipuolella asumaan me tytöt päätimme katsella alennuksessa olevia leluja. Ostin Amalialla kantokopan missä oli kissa ja kissalle tavaroita.

Amalia tulossa tutkimaan uutta lelua

Äiti vähän auttaa aukaisemalla kopan

Kissa

Amalia laittaa kissan takaisin koppaan

Ja luukku kiinni

Ihana kisu

Ojentaa äidille kissan harjaa

Tänään Amalian vointi oli melko hyvä. Hän ei ole juurikaan kiukutellut ja on jaksanut touhuta ja leikkiä normaalisti. Laitoin ruuaksi makkarakeittoa ja Amalia söi hyvin siihen asti kunnes huomasi meidän syövän leipää. Hän alkoi näyttää kädellään leipäpakettia ja vinkumaan sitä itselleen. Pakkohan hänellekin oli leipä tehdä, joten ruuan syönti vaihtuikin leivän mussuttamiseen.

Amalia seisoo tossut vinossa

Näin mä tuun alas

Kävele nyt

Seisoo vaan kuin tatti

Äiti vähän houkuttelee

Emmä uskalla, ettekö te jo tajuu!

Amalia laskeutuu alas
Nuusku tarkkailee tilannetta
Isi hyppyttää

Mitä hurjempi meno sitä hauskempaa

Pöydän alla

Pitkä takatukka
Nuusku käymässä lempiasentoonsa

Jos vähän taas ottaisin lepoa

Makkarakeitto

Laitoin pellin uuniin vinossa, joten pilasin vähän Johnnyn leipomuksia

Amalia on alkanut tahallaan repiä Nuuskua kovasti turkista. Nuusku raukka ei tietenkään tykkää siitä, koska häntä sattuu. Välillä Nuusku murahtaa Amalialle, mutta Amalia vain nauraa. Amalia ei usko yhtään kun hänelle sanoo ettei hauvaa saa repiä vaan hän hymyilee ja yrittää repiä heti uudestaan. Täytyy olla tällä hetkellä varovainen ja vahtia tarkasti näitä kahta.

Laitoimme saunan päälle jo ajoissa ja teki hyvää päästä löylyihin pitkästä aikaa. Amalia meni yöunille ennen puolta kahdeksaa. 

Nuusku kävi suihkussa

Nyt on puhdas hauva
Amalia iltatoimien jälkeen

Mitä sä höpötät?

Äidin korut

Tutkii niin tarkkaan

Maistelisko vähäsen..

Nuusku suihkun jälkeen viltin alla lämmittelemässä

Amalia yrittää kiusata ja repiä vilttiä

Tänään alkoi jälleen arki ja Johnny lähti töihin. Johnny valitteli kurkkunsa olevan kipeä, mutta itselläni on nyt hyvä olo. Siivosimme Amalian kanssa yhdessä kotia ja imurointi jäi enää puuttumaan Amalian mennessä päiväunille.

Amalia auttaa kotitöissä

Mukavaa uutta viikkoa! 🙂

Kommentit

En tiedä oletko kirjoittanut synnytyskertomusta täällä? Sellainen olisi kiva kuulla. Ja toinen toivepostaus teidän parisuhteesta: Kuinka parisuhteenne voi? Onko se muuttunut Amalian syntymän jälkeen? Miten? Kuinka huomioitte toisianne arjen keskellä? Jos on huono päivä, miten saatte toisenne paremmalle tuulelle? Mikä on parasta yhteistä tekemistä? Onko teillä mielestänne riittävästi yhteistä aikaa? Jännittääkö tulevat häät? Olette olleet pitkään yhdessä, onko koskaan meinannut tulla eroa? Mitä kunnioitat toisessa? Entä puolisosi sinusssa? Tässä oli joitakin kysymyksiä mitä minulla mieleeni tuli. Voi muutkin lukijat keksiä lisää ja voit itsekin kertoa jotain 🙂

En ole kirjoittanut synnytyskertomusta, mutta sellaisen postauksen voin toki tehdä:) Parisuhdepostaus kuulostaa myös hyvältä idealta!
Tosi kiva kun te lukijat laitatte toivepostaus ehdotuksia:)

Ihana pikku prinsessa ja blogistakin tykkään tosi paljon :))

Heippa! Löysin blogisi eilen Mutsis on-blogin kautta, ja eilisen sekä tän päivän aikana oon lukenut sen jokaista postausta myöten läpi. Pidän tästä kovasti 🙂 plussaa siitä, että kirjoitat pitkiä postauksia ja niissä on paljon kuvia, sekä suhteellisen useinkin vielä.

Mulla olisi sulle toivepostausehdotus: kerro teidän tuntemuksia Amalian sairaudesta tänä päivänä. Mitkä asiat huolettaa? Onko sairaus koko ajan mielessä, vai onko siitä tullut osa arkipäivää ilman, että sitä sen suuremmin kokoajan miettisi? Mikä on todennäköisyys, että Amalia saa vanhemmalla iällä muita oireyhtymään kuuluvia sairauksia? Johtuuko se, ettet mielellään jätä Amaliaa muille hoitoon, hänen sairaudestaan? Miten olette jaksaneet henkisesti? Ym pohdintaa. Ymmärrän, jos menee liian henkilökohtaiseksi, itseäni vaan kiinnostaa aina se, miten sairaan lapsen vanhemmat jaksavat 🙂 vaikka toisaalta en osaa edes mieltää Amaliaa sairaaksi, hän kun näyttää niin terveeltä ja hyvinvoivalta pieneltä tytöltä.

🙂

Kiva kun liityit:) Amalia on aika valloittava<3
Tulehan moikkaamaan jos törmätään;)

löysin blogisi samaiseta paikasta ja liityin heti lukijaksi 🙂 aivan ihana tyttö teillä <3
p,s taidetaan olla samasta kaupungista:)

Kiva kun löysit blogini ja pidät siitä:) Toivepostaus ehdotuksesi kuulostaa oikein hyvältä eikä ole ollenkaan liian henkilökohtaisia kysymyksiä:)

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.