Yleinen
14.1.2013

Uusi sana

Uusi sana

Amalia sanoi eilen illalla uuden sanan. Hän istui syöttötuolissa ja äitini koira Luis oli syöttötuolin vieressä odottamassa josko Amalia pudottaisi vahingossa jotain syötävää hänelle. Yhtä-äkkiä Amalia katsoi Luisia ja sanoi HAUVA ja ojensi Luisille maissinaksun palan. Amalia sanoi sanan aivan selkeästi ja me kaikki kahvipöydässä kuulimme sen. Hienoa Amalia. Nyt hän osaa sanoa äiti, nam nam ja hauva. Ankankin olen kuullut hänen sanovan, mutta se ei ole ollut niin selkeä.

Välipalan syönti
Lauantaina ulkoilemaan lähdössä

Amalia pääsi pulkalla

Isi kietoi Amalian pakettiin

Vähän hymyilyttää..

Ja tässä hymyilyttää vähän enemmän..

Amalia nukahti eilen yöunille jo puoli kahdeksalta ja heräsi ensimmäisen kerran vasta neljältä aamuyöllä. Toisen kerran hän heräsi puoli kuusi ja puoli kahdeksalta me nousimme ylös.

Johnny piti tänään vapaapäivän töistä, koska lähdimme Helsingin Terveystaloon tapaamaan yhtä lääkäriä, joka tekee laserhoitoja. Yritämme selvittää jos saisimme vakuutusyhtiömme korvaamaan Amalian laserhoidot yksityisellä puolella, jotta ne saataisiin tehtyä mahdollisimman nopeasti.

Totisena auton kyydissä

Lääkäri suositteli meille lämpimästi, että laserhoidot tehtäisiin kuitenkin Lastenklinikalla
Iho-ja allergiasairaalan lääkärin väripulssilaserilla. Sillä saadaan parhaat tulokset aikaiseksi. Lääkäri sanoi, että myös hän voi hoitoja tehdä Amalian ollessa vanhempi sitten kun häntä ei tarvitse nukuttaa hoidon ajaksi. Hän kertoi, että hänen Ktp-laserinsa ei ole yhtä tehokas kuin väripulssilaser.

Lääkäri kertoi, että Turussa jossain yksityisessä sairaalassa on käytössä samanlainen väripulssilaser kuin Iho-ja allergiasairaalassa. Hän lupasi soittaa sinne hänen kollegalleen ja kysyä voisiko kollega tehdä Amalialle osan laserhoidoista. Eli kävisimme Lastenklinikalla ja Turussa molemmissa laserhoidoissa. Lääkäri harmitteli kovasti kun kunnallisella puolella laserhoitoihin pääsee niin kovin harvoin. Toivotaan, että Turussa oleva lääkäri pystyisi suorittamaan Amalialle laserhoitoja niihin väleihin kun Lastenklinikalla ei ole resursseja niitä järjestää. Kuulemme tästä asiasta vastauksen vielä tällä viikolla.

Meillä meni lääkärin luona aikaa vain noin kymmenen minuuttia ja suuntasimme sen jälkeen Cafe piknikiin syömään patongit ja Amalia sai syötäväksi piltin. Hetki sen jälkeen kun Amalia oli saanut syötyä hän alkoi sanomaan nam nam nam nam. Voi pientä, hän oli löytänyt pöydältä suuhunsa patongin murusia.

Halusin piipahtaa vielä ennen kotiinlähtöä Indiskassa. Löysinkin sieltä olohuoneeseen uudet verhot ja kaksi uutta sohvatyynyä. Ostin itselleni myös pienen vaaleanpunaisen käsilaukun. Johnny ja Amalia kävivät sillä aikaa pelikaupassa.

Kotimatkan Amalia oli hereillä, koska oli nukkunut osan menomatkasta. Kotona hän meni päiväunille ja nukkui tunnin verran.

Nukkuu nunnu naaman edessä

Viiden aikaan meille tuli kylään ystäväpariskuntamme ja heidän lapsensa. Amalia yritti ottaa kaveriltaan Mikaelilta leluja kädestä ja näytti olevan mustasukkainen kun Mikael tykkäsi leikkiä Amalian joululahjaksi saamalla traktorilla. Riitaa tuli myös limupullosta, joka oli jäänyt lattialle pyörimään. Amalia olisi halunnut senkin ottaa toisen kädestä ja kun kielsimme molemmat Johnnyn kanssa hän heittäytyi kiukuttelemaan. Saa nähdä minkäläinen matami Amaliasta joskus isompana kasvaa kun jo nyt 11 kuukautisena näyttää kovasti omaavan erittäin vahvaa luonnetta. 

Tänään Amalia meni kiltisti yöunille. Meillä on ollut jonkun aikaa hankalaa saada Amalia yöunille. Ennen vain imetin hänet ja vaihdoin sitten tutin suuhun ja hän nukahti. Nyt hän syö, mutta ei nukahdakaan siihen vaan alkaa venkoilemaan sylissä ja kun lasken hänet sängylle hän alkaa pyörimään ja nousee seisomaan. Tätä hän tekee edestakaisin kunnes alkaa pikkuhiljaa väsyä ja sitten nukahtaa. Aikaa tähän nukuttamiseen menee puolestatunnista tuntiin.

Yhtenä päivänä yritimme laittaa Amalian myöhemmin nukkumaan josko nukkumaanmeno olisi onnistunut helpommin, mutta saman verran siihen silti meni aikaa. Eipä tuo haittaa, pääasia on, että yöt on alkanut menemään paremmin. Uskalletaan jo nykyisin katsoa Johnnyn kanssa telkkaria äänet päällä ja muutenkaan ei tarvitse olla koko ajan kusisukassa ja pelätä, koska peto herää. Emme ole sanoneet Amaliaa pedoksi vähään aikaan, hän on ollut todella paljon kiltimpi korvien putkituksen jälkeen. Meidän oma muru.

Nyt lähden katsomaan Johnnyn kainaloon lauantai-illan Putous jakson.

Kauniita unia oman kullan kuvia<3

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.