Yleinen
31.10.2013

Uusi matto

Uusi matto

Tuntuu että viimeisimmästä postauksesta olisi ikuisuus vaikkei siitä nyt niin kauaa ole. Onneksi viimein oli aikaa istahtaa tietokoneelle naputtamaan Teille tärkeille lukijoille meidän arjen kuulumisia.

Sunnuntaina ulkoilimme aamupäivällä, tarkoituksena oli tehdä lenkki koko perheen kesken, mutta matka tyssäsi jo alkumetreille Amalian alkaessa kiukutella rattaissa. Isi ja Amalia kääntyivät palaten kotipihalle ja näin sain rauhallisen lenkin Nuuskun kanssa kahden. Ilma oli lämmennyt todella ja saatuamme lenkin päätökseen heitin takin päältäni pois. Amalia pelasi isin kanssa jalkapalloa, mutta äidille hän ei suostunut näyttämään yhtään pallon potkaisua.

Koti oli siivottu ja Nuusku pesty shampoolla ennen Amalian päiväunia. Viikonloppuisin saan aina Johnnylta siivousapua, mies tarttuu lähes aina imurin varteen minun hoitaessa muun siivouksen. Amaliahan on jo pitkään ollut apuna, hän osaa hakea omatoimisesti itselleen rätin, jolla pyyhkii milloin pöytiä milloin lattioita. Amaliasta on tullutkin melkoinen apulainen ja häneltä voi hyvin pyytää pikkuisia palveluksia.

Amalia näyttää myös hellyyttään aina vain enemmän, usein hän tulee jalkojeni juureen ja halii kovalla voimalla jalkaani samalla hymyillen. Nämä ovat niitä hetkiä kun ajattelee voiko lastansa rakastaa vieläkin enemmän.

Olin suunnitellut ottavani ihan iisisti Amalian päiväunien ajan. Kävin pötköttämään sohvalle viltin alle keskittyen lehden lukuun. Rentoutushetki jäi lyhyeen, sillä ovikellomme soi, jonka seurauksena Nuusku alkoi haukkua herättäen Amalian. Amalia ehti nukkua vain puoli tuntia ja oli herätessään kiukkuinen kuin ampiainen. Oven takana oli nuori tyttö, joka keräsi sotainvalideille rahaa eikä meiltä tietenkään löytynyt keräykseen kolikon kolikkoa. Mietin ovikellon ruuvamista irti, mutta tuskin se mitään auttaisi, sillä luultavasti ihmiset koputtaisivat, johon Nuusku reagoi varmasti.

Amalian välipalan jälkeen lähdin äitini kanssa Askoon ostoksille. Pikkuveljeni tuli meille Johnnyn ja Amalian seuraksi, sillä maton oston jälkeen myös mummi oli tulossa moikkaamaan Amaliaa. Matto jonka hankin on väriltään hopeanharmaa ja ihanan pehmeä. Johnny ei voi ymmärtää minua tässä asiassa, sillä meillä on varastossa neljä olohuoneen mattoa. Halusin kuitenkin tämän maton, sillä se oli huippu hyvässä tarjouksessa eli puoleen hintaan. Matto on syntymäpäivälahjani vaikka syntymäpäiväni ovatkin vasta joulukuun alussa.

Luis lähdössä lelun perään, mutta mitä tekeekään Nuusku

Luis lähdössä lelun perään, mutta mitä tekeekään Nuusku

Voiko enää rennompaa otusta olla

Voiko enää rennompaa otusta olla

Amalia, mummi, Saku ja Luis

Amalia, mummi, Saku ja Luis

Vauhdilla uutta mattoa katsomaan

Vauhdilla uutta mattoa katsomaan

Amalia auttaa avaamisessa

Amalia auttaa avaamisessa

Tässähän on mukava istua

Tässähän on mukava istua

Ihanan pehmeä

Ihanan pehmeä

IMG_3910

Äitikin meinaa käydä matolle maate

Äitikin meinaa käydä matolle maate

Kotiin haluaisin ostaa kaikenlaista muutakin. Pikkueteisen haluaisin maalata ja hankkia sinne uuden naulakon ja kenkätelineen, jota meillä ei tällä hetkellä ole ollenkaan. Lisäksi makuuhuone kaipaisi taulun ja portaiden kaiteet ovat edelleen maalaamatta, sillä maalari on niin kiireinen ja maalarilla en tarkoita Johnnya. Kotimme alkaa kuitenkin muuten näyttää siltä miltä haluankin sen näyttävän.

Sunnuntai iltaa lähdimme viettämään Johnnyn vanhempien luokse.

Amalia uskaltautui ihan itse pukemaan noitahatun päähänsä

Amalia uskaltautui ihan itse pukemaan noitahatun päähänsä

IMG_3937

Maanantaina olimme aamupäivän avoimessa päiväkodissa ja muuta en tästä päivästä valitettavasti muista.

Mä meikkasin tän vauvan

Mä meikkasin tän vauvan

Kattokaa!

Kattokaa miten hieno

Hieno on meikki

Hieno on meikki

Tiistaina vietimme aamupäivän siskoni perheen luona, sillä siskollani oli vapaapäivä. Iltapäivällä olimme muskarissa, jossa lapset olivat tälläkin kertaa hieman riiviömäisiä. Suurimpana syynä tähän taitaa olla taaperoikä.

Keskiviikkona ystäväni vieraili meillä kahden lapsensa kanssa. Hänen nuorimmainen on vasta viiden viikon ikäinen vauva, jota sain pidellä sylissäni useampaankin otteeseen. Amalia oli myös hyvin kiinnostunut vauvasta ja lopulta alkoi itsekin muuttua vauvaksi makaamalla vauvan turvakaukalossa. Amalia ilkeili vauvan isoveljelle, joka on Amaliaa vuoden vanhempi. Sain olla jatkuvasti tarkkailuasemissa, jotta Amalia kohtelisi leikkikaveriaan kauniisti.

Amalia on käyttäytyt hienosti kavereitaan kohtaan jo pitkän aikaa ja nyt kun viimeisin hammas on puhkeamassa on käytöksessä jälleen parantamisen varaa. Luojan kiitos tämä hammas on Amalian viimeinen ja tämän tiesi sanoa myös hammaslääkäri silloin kun kävimme lohjennutta etuhammasta näyttämässä.

Meillä on ollut muutama todella huono yö viime viikonlopun ja tämän viikon aikana. Kahtena yönä Amalia sai särkylääkettä ja yöt olivat hieman parempia. Nyt viimeiseen kahteen yöhön emme ole lääkinneet tytärtämme ja hän on nukkunut hyvin. Viime yönä jopa niin hyvin, että ensimmäinen herääminen oli vasta aamu kuudelta, jolloin hain hänet väliimme nukkumaan ja nukuimme jopa kahdeksaan. Oli ihana herätä vasta kun ulkona oli valoisaa. Kellojen siirron jälkeen olemme heränneet seitsemältä tai himpun verran ennen.

Amalian nunnu eli uniriepu oli kadoksissa. Etsin sitä eilen ennen päiväunille menoa tuloksetta. Johnny jatkoi etsintää illalla, mutta nunnu jatkoi piilossa oloaan. Laittaessani Amaliaa päiväunille kerroin hänelle ettei nunnua löydy ja nukkumaan on mentävä ilman. Amaliallehan tämä ei passannut vaan hän huusi sängystä nunnua. En ollut heittänyt yöllä päälläni olevaa yöpaitaa pesuun, joten vein sen Amalialle ja hän nukahti samantien.

Amalia Nuuskun kaapissa

Amalia Nuuskun kaapissa

Amalia nukkuu aina pimeässä, sillä meillä on pimentävät verhot makuuhuoneissa. Herättyään hän huomasi alakerrassa, että nunnu ei ollut oikea ja hän viskaisi uuden nunnun käsistään lattialle. Kuitenkin illalla pimeässä huoneessa uusi nunnu kelpasi ja sen kanssa nukuttiin loistavasti.

Eilen iltapäivällä ulkoilimme. Menimme takapihalle ja sain haravoitua takapihan. Amalia ei liiemmin ollut apuna, sillä hän levitti kasasta lehtiä takaisin jo haravoiduille alueille. Huisin hauskaa oli myös heitellä lehtiä Nuuskun ja äidin päälle, tämä sai Amalian kikattamaan. Amalia ei kovinkaan hyvin viihdy ulkona ja odotankin jo kovasti lumen tuloa. Jospa lumi saisi aikaan sen, että Amalia viihtyisi taas paremmin ulkona.

Isi teki pidemmän päivän töissä ja treffasimme hänet Mehiläisessä, jossa Amalialla oli Korvalääkärille aika. Korvalääkäri totesi korvien olevan terveet, joskin oikean korvan tärykalvo oli edelleen paksuuntunut, joten korva on herkempi tulehtumaan uudestaan kun on taas pieni nuha päällä. Oikean korvan putki oli irti, joten putket on uusittava.

Illalla olimme Johnnyn kanssa molemmat väsyneitä ja kävimme nukkumaan jo kymmeneltä.

Tänä aamuna heräsimme tosiaan vasta kahdeksalta. Tänään oli kerhopäivä, mutta päätin, että menemme kerhon sijaan mummoni luokse. Mummollani olikin muuta menoa, joten aamupäivästä tuli kotipäivä. Kotipäivänä jyllää pesukone ja jotain hyödyllistä on aina saatava aikaan ja tänään se oli Amalian vaatekaapin siivous ja pienten vaatteiden sivuun laitto.

Aamupiirretyt

Aamupiirretyt

IMG_3977

Vauvalle laitettiin laastari

Vauvalle laitettiin laastari

Pitihän se Amaliankin saada laastari

Pitihän se Amaliankin laastari saada

Nuuskullekin, mutta Nuusku älysi paeta

Nuuskullekin, mutta Nuusku älysi paeta

Oho se ehti karkuun

Oho se ehti karkuun

Pipi

Pipi

Mä haluan ottaa laastarin vauvalta pois

Mä haluan ottaa laastarin vauvalta pois

IMG_3994

Laastari ei meinaa millään irrota Amalian sormista

Laastari ei meinaa millään irrota Amalian sormista

Amalia yrittää irroittaa laastaria heiluttamalla kättänsä ihan täysillä

Amalia yrittää irroittaa laastaria heiluttamalla kättänsä ihan täysillä

Lisää laastareita

Lisää laastareita

Amalian uusi keskittynyt ilme työntää kielenkin ulos suusta

Amalian uusi keskittynyt ilme työntää kielenkin ulos suusta

IMG_4005

Ennen päiväunia teimme pienen lenkin Amalian kanssa kahden Amalian istuessa rattaissa. Ihme ja kumma rattaista ei kuulunut pihaustakaan vaan taisimme molemmat nauttia hiljaisuudesta ja kauniista auringonpaisteesta.

Kadoksissa ollut nunnu löytyi ripustaessani pyykkejä narulle. Nunnu oli päätynyt pyykkikoriin ja sieltä pesukoneeseen ja tuoksui nyt siltä, että otan sen seuraavana yönä hitusen mielummin naamalleni kuin ennen.

Johnnylla oli myös tänään pidempi päivä, joten menimme siskoni perheen luokse heidän kotiuduttua töistä ja päiväkodista. Ruokapöydässä Eemi letkautti mahtavan pikkuvanhan kommentin. Eemi on toisinaan huono syömään, mutta alkoikin yhtäkkiä syödä ruokaansa ahnaasti. Syötyään lautasensa tyhjäksi siskoni kysyi haluaisiko Eemi lisää ruokaa. Tähän Eemi tokaisi: ei parempi jättää huomiselle. Siskosten nauru alkoi raikaa ja lopulta Eemiäkin alkoi hymyilyttää.

Kotona kävimme Amalian kanssa suihkussa ja suihkun jälkeen neiti halusi itse valita vaatteet päällensä. Amalia haki vaatelipastostaan mekon ja sanoessani hänelle, että nyt laitetaan yöpaita alkoi pienen alahuuli väpättää. Näin pienenäkö lapset alkavat ymmärtää vaatteiden päälle. Hellyin Amalialle ja laitoin mekon hänen päälle ja sovimme, että yöpaita laitetaan vasta nukkumaan mennessä. Pikkuinen haki vielä sukat jalkaansa ja huomasin hänen valitsevan tasan samat sukat kuin yhtenä muunakin päivänä.

Makutikkua suihkun jälkeen

Makutikkua suihkun jälkeen

Kylläpäs hän kuolaa

Kylläpäs hän kuolaa

Fiilistelyä huomisia naamiaisia varten

Fiilistelyä huomisia naamiaisia varten

Ai mitä äiti?

Ai mitä äiti?

IMG_4018

Musavideoiden katselua
Musavideoiden katselua

Isiä ei Amalia tänään ehtinyt nähdä, sillä hän oli isin tullessa kotiin jo unien maailmassa. Huomenna on äidillä ja tyttärellä molemmilla bileet tiedossa, sillä Amalia pääsee halloween bileisiin ja äiti Jukka Pojan keikalle <3

 

 

 

Avainsanat

Kommentit

Hauska tyttö tuo Amalia!:) Tosi kaunis matto!

johanna

Hihi, Amalia on tosiaan hassu tyttö <3 Kiitos 🙂

Aivan ihana toi matto. Paljon oli hintaa? Mikä Amalialla oleva makutikku on?

johanna

Kiitos Sanna 🙂 Matto oli tosi kallis, koska maksoin siitä 199e ja se oli siis puoleen hintaan.
Amalia sai makutikun Korvalääkäriltä kivana muistona lääkärikäynnistä 🙂

Aivan ihana matto!

johanna

Kiitos Utelias mamma! 🙂

Samaa mieltä, tuo matto on ihana, katsoin että meillekkin tollanen sopisi, mulla kans mies aina ihmettelee kun on montaa mattoa olemassa, valitettavasti niihin kyllästyy joskus… :)!

johanna

Kiitos Miia 🙂 Näinhän se on, että kyllästyy ja mattojen vaihdolla saa aina niin ison muutoksen vaikka nyt kyllä uskon löytäneeni sellaisen maton, jota en ihan heti vaihda 😉

OI, tuo matto näyttää niin ihanan pehmeältä!! Ihana! 🙂

johanna

Kiitos Satu, sitä se on, pehmeä ja ihana! 🙂

Oi ku ihania kuvia <3 Ihana matto, on varmaan ihanan pehmee. Amalialla ja sinulla ihana päivä, mukavaa päivää teille 🙂 Meillä on huomenna mun nuorimmaisen pojan 6.v synttärit, Halloween teemana ja ollaan kovasti askarreltu kaikkee kivaa 🙂

johanna

Voi kiitos Merja <3
Matto on todella pehmeä ja on kyllä kaunis.
Voi ihanat synttärit varmasti nyt takana pojallasi, myöhäiset onnittelut <3

Kiitos <3

johanna

<3

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.