Yleinen
24.8.2016

Uunikana ja herkullinen salaatti

Uunikana ja herkullinen salaatti

Tällä kertaa ruokaohjeita Irinan toiveesta! Uunikana on meillä oikeastaan jokaviikkoinen ruoka. Se on helppo ja nopea valmistaa ja sitten vain heittää uuniin kypsymään. Kyytipojaksi sopii riisi, pasta tai vaikka peruna ja usein seuraavana päivänä saatan nauttia ruuan ainoastaan salaatin kanssa.

Uunikanaan käytän lähes aina Atrian Gourmet fileeleikettä, joka on grillimaustettu. Tämä kana on makoisaa myös grillatessa, mutta sopii loistavasti uunikanaan. Lisäksi vielä paljon kasviksia ja pari purkkia kermaa ja avot kyllä on hyvää!

Ruokakuva

Atria fileeleike

Uunikanan ohje:

1 pkt Atrian Gourmet fileeleikettä (grillimaustettu)
pakastevihanneksia (meillä on usein porkkanaa, parsakaalia, kukkakaalia, herneitä, maissia, papuja..)
1 kanaliemikuutio murennettuna joukkoon
2 prk kermaa (me käytämme jotain kevyttä ruokakermaa)

Aloita paistamalla kanafileet öljyssä paistinpannulla niin, että saavat väriä. Tämän jälkeen kanat uunivuokaan ja joukkoon reilusti vihanneksia. Murenna kanaliemikuutio ja ripottele se vuokaan. Lisää vielä kermat ja huuhdo purkit vedellä ja lisää vuokaan. Ruoka saa kypsyä uunissa 200 asteessa noin tunnin tai puolitoista tuntia. Itse pidän kanaa aina kauan uunissa, vaikka nopeastihan se kypsyy. Jos pidät kanaa reilun aikaa uunissa, niin muista tarkkailla ruokaa ja lisää tarvittaessa nestettä.

Herkullinen salaatti:

Rakastan salaatteja ja meillä lapsetkin tykkäävät salaatista. Milo tosin ei voi syödä tomaattia eikä paprikaa, mutta muuten aika lailla kaikki salaattiainekset menee. Äidin uusin salaattiherkku on cantaloupemeloni, joka tuo ihanaa makeutta salaattiin. Makean melonin kanssa sopii kuin nenä päähän suolainen fetajuusto, uskokaa tai älkää. Toisinaan käytän salaatissa valmista salaattipussia, jossa on erilaisia salaatteja sekä raastettua porkkanaa. Lisäksi tietysti kurkkua, tomaattia, paprikaa, kevätsipulia ja tällä kertaa laitoin myös raakaa kukkakaalia, jolle isi nyrpisti salaa nenänsä nurinpäin.

Cantaloupemeloni

Cantaloupemeloni

Kuva lainattu täältä.

Salaatti

Herkullisia ruokahetkiä <3

Avainsanat

Kommentit

Tästä tuli meidän perheen uusi suosikki! Ja mikä pelastus, tää on niin helppo tehdäkkin! 😊

Johanna

Eikä ihan mahtavaa 😘

Nam! 🙂 Täytyy testata!

Johanna

Testaa ihmeessä ja tosi helppo tehdä 🙂

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.