Yleinen
1.1.2013

Uudenvuoden viettoa

Uudenvuoden viettoa

Eilen oli uusivuosi ja Amalia otti kunnon päiväunet jaksaakseen valvoa oikein myöhään. Johnny tuli töistä lähes samaan aikaan kun Amalia heräsi päiväunilta. Lähdimme samantien siskoni perheen luo viettämään uuttavuotta.

Siskoni tuli avaamaan oven verkkareissa, joten minä ja Amalia olimme hieman ylipukeutuneita. Arvasin sen kyllä jo etukäteen. Nykyään kun ei tule ikinä missään käytyä juhlimassa niin käytin tilaisuuden hyödyksi ja pukeuduin uuteen mekkoon uudenvuoden kunniaksi.

Eemi ja Johnny miekkailee

Iida

Nuusku makoilee niinkuin aina

Serkukset

Mopoajelulla..

Uuttavuotta juhlimme isossa porukassa. Mukana oli tietysti siskoni perhe, meidän perhe, äitini, siskoni kihlatun äiti ja yksi siskon ja hänen kihlattunsa ystäväpariskunta liittyi seuraamme vielä myöhemmin.

Aloitimme syömällä herkullisia tacoja, jotka siskoni oli valmistanut. Siskoni tyttö halusi myös maistaa ja söi vedet silmissä puolikkaan tacon. Söimme Johnnyn kanssa vuorotellen niin saimme molemmat ruokarauhan.

Tacojen jauhelitäyte

Kokki

Siskoni oli ostanut tinoja, jotka oli tarkoitus tehdä. Muistan hämärästi, että olen joskus pienenä viimeksi valanut tinaa. Siskoni teki heidän lastensa tinat ja minä tein Amalian. Johnny sai tehdä Nuuskun tinan. Myös jokainen aikuinen sai valaa oman tinansa.

Amalian tinaa tekemässä

Vähän jänskättää..

Johnny ottaa rauhallisemmin..

Aika hauskoja niistä tuli. Parhaita oli  muun muassa siskoni kihlatun mopoa muistuttava tina sekä siskoni tina, joka muistutti miekkaa ja minun tina oli ilmiselvä ruusu. Myös siskoni pojan tina oli hieno, se näytti aivan koiralta. Amalian tina muistutti äitini ja siskoni kihlatun äidin mielestä lihansyöjäkasvia. Minusta se näytti ihan alienilta. Nuuskulle tuli niin kummallisen näköinen tina ettei kukaan keksinyt siitä mitään.

Amalian tina

Minun tina

Johnnyn tina

Nuuskun tina

Raketteja lähdimme paukuttelemaan heti kuuden jälkeen. Amalia ei pitänyt raketeista vaan alkoi itkeä sylissäni. Siskoni haki hänelle kuulosuojaimet, mutta ei auttanut Amalia pelkäsi kuitenkin. Niinpä me lähdimme Amalian kanssa sisälle Nuuskun seuraksi.

Raketteja katselemaasa

Kuulosuojaimet korvilla

Sisään lähdössä

Sisällä leikimme vähän ja Nuusku järsi luuta. Iltapuuroa aloin syöttämään Amalialle seitsemän jälkeen. Sitten raketin ampujat tulivat sisälle ja siskoni kihlattu laittoi meille aikuisille glögiä. Siskoni antoi omasta glögistä Amalian maistaa ja Amalia tykkäsi glögistä kovasti. Niinpä hän alkoi kerjätä lisää ja sai muutamia lusikallisia maistiaisia lisää.

Kattellaan tyttöjen kanssa musavideoita

Nakkeja ja perunasalaattia oli vielä tarjolla myöhemmin. Miehet joivat keittiössä heidän terästettyjä glögejä ja söivät nakkeja. Siskoni poika Eemi söi tietokoneen edessä samalla katsellen lastenohjelmia sieltä. Me tytöt söimme lastenhuoneen lattialla. Amalia meni heti kerjäämään nakki maistiaisia siskoltani, ja sai maistaa ensimmäisen kerran nakkia. Se vasta oli hänestä hyvää ja sitä oli myös saatava lisää. Yritin tarjota maissinaksuja, että siskoni saisi syödä rauhassa, mutta kyllä se nakki selvästi oli parempaa.

Amalia jaksoi hienosti juhlia uuttavuotta ja kotiin lähdimme vasta puoli yhdeksän jälkeen. Kotona hän meni heti iltapesun jälkeen yöunille. Raketit paukkuivat kovasti ja Amalia vain nukkua posotti. Nuuskukin oli todella rauhallinen tämän uudenvuoden.

Me olimme Johnnyn kanssa väsyneitä, joten päätimme olla tylsiä ja käydä nukkumaan jo yhdeltätoista. Meiltä meni siis uudenvuoden vaihtuminen hieman ohi, koska heräsin lähemmäs puoli yksi siihen kun Amalia halusi syödä. Hyvät taitaa olla meidän perheen unenlahjat, koska ketään meistä ei rakettien paukkuminen häirinnyt.

Amalia heräsi tähän päivään jo kahdeksalta vaikka valvoi eilen myöhempään kuin yleensä. Johnny jäi nukkumaan kun me muut nousimme ylös.

Amalia leikki itsekseen kiltisti niin minä aloin siivoamaan. Sain siivottua ennen kuin Johnny heräsi, vähän Johnny vikisi kun nousi, koska  pesukone ja imuri olivat pauhanneet kun hän yritti nukkua.

Nuusku vauva

Johnny ehdotti, että he lähtisivät Amalian kanssa käymään lähikaupassa. Se sopi mainiosti niin sain tehdä ruuan uuniin ja leipoa pannukakun rauhassa. Meille oli tulossa tänään kummipoikani perhe kylään.

Siwaan lähdössä

Kotiin tullessa hattu silmillä

Oli ihanaa nähdä kummipoikani ja hänen veljensä sekä tietysti heidän äitinsä. Emme olleet nähneet pitkään aikaan. Lapset pelasivat pleikkarilla jääkiekkoa Johnnyn kanssa ja myös Amalia olisi kovasti halunnut mukaan pelaamaan. Amalia sai heiltä myöhäisenä joululahjana hienon perhosista kertovan kirjan ja koko perhe saimme kummipojastani komean valokuvan.

Amalia meni puoli kahdeksan jälkeen yöunille, koska oli nukkunut vain puolen tunnin päiväunet tänään. Itsekin olen todella väsynyt. Toivon todella, että Amalian hampaat vihdoin puhkeaisivat ja elämä helpottuisi taas hetkeksi.  

Amalia taputtaa pöytään

Äiti naurattaa

Hyvää yötä kaikille<3

Kommentit

Ihana tää blogi ja suloinen tyttö <3 Liitynpä lukijaksi !

laitoin teille tunnustuksen mun blogiin 🙂

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.