Yleinen
18.1.2013

Unikoulua ja lääkärin puhelu

Unikoulua ja lääkärin puhelu

Eilen lähdin Amalian kanssa aamulla kerhoon viettämään aikaa päiväuniin asti. Amalia näki pitkästä aikaa yhden vanhan kerhokaverinsa, joka oli juuri täyttänyt vuoden ja oppinut jo jokin aika sitten kävelemään. Lauloimme kaikki kerholaiset yhdessä tällä pojalle onnittelulaulun. Amalia oli kerhossa kiukkuisella päällä ensimmäistä kertaa ja syy siihen oli 13 hammas, joka puhkesi.

Kyselin kerhossa muilta äideiltä vinkkejä unikoulun pitoon. Tarkoitus olisi saada Amalia nukkumaan omassa pinnasängyssä ja vähentää yöimetykset yhteen kertaan ainakin näin aluksi. Sain mahtavan vinkin: minun tulisi antaa Amalialle käyttämäni yöpaita unikaveriksi. Päätin illalla kokeilla tätä. Onneksi en ollut heittänyt yöpaitaa pesuun.

Kun yöunien aika tuli aloitin imettämällä Amalian meidän sängyssä. Syötyään annoin hänelle tutin suuhun ja minun käytetyn yöpaidan kainaloon ja kannoin hänet omaan huoneeseen omaan sänkyyn.

Amalia nousi seisomaan sängyssä monen monta kertaa ja oli hellyyttävää kun yöpaidastani tuli hänelle heti niin tärkeä. Se piti aina saada mukaan kun hän nousi seisomaan ja joka kerta se putosi ja Amalia yritti kurottaa sitä toisella kädellä ja aina hän väsyneenä pyllähti sängylle istumaan kun ei voimat riittäneetkään pitämään sängynlaidasta kiinni. Ensin annoin hänen nousta seisomaan, mutta kun hän alkoi näyttää väsähtämisen merkkejä niin aloin laittamaan häntä makuulle.

Amalia ei itkenyt juuri yhtään ja nukahti lopulta minun yöpaita naaman vieressä puolen tunnin päästä nukuttamisen aloituksesta. Hänen oma nunnu riepu, joka on ollut Amalian unikaveri hänen syntymästään asti korvaantui minun kuluneella ja käytetyllä yöpaidalla.

Olin aivan ihmeissäni miten hyvin hän nukahti. Ajattelin ettei hän ikinä suostuisi nukahtamaan omaan sänkyynsä.

Nautin suunnattomasti kun sain itse nukahtaa pitkästä aikaa sohvalle. En ole uskaltanut edes maata iltaisin sohvalla, koska olen pelännyt, että nukahdan siihen enkä kuule jos Amalia herää ja sitten hän kerkiää pudota meidän sängystä. Oli helpottavaa kun hän nukkui omassa pedissä kun tiesi ettei hän voi sieltä pudota.

Amalia nukahti vähän ennen yhdeksää illalla ja ensimmäisen kerran hän heräsi noin kymmeneltä, jolloin annoin hänelle äkkiä vain tutin suuhun ja hän tyytyi siihen.

Seuraava herätys oli puoli kaksitoista ja silloin imetin hänet ja ajattelin, että hän nukahtaa samantien syönnin jälkeen uudestaan. Toisin kävi hän heräsi kunnolla ja uudelleen nukuttamiseen meni aikaa puoli tuntia. Tällä kertaa Amalia itki sydäntä särkevästi, joten minun oli otettava hänet pois sängystä ja tuuditeltava häntä sylissäni ja hetken päästä laskin hänet uudestaan sänkyyn. Hän rauhoittui ja nukahti hetken pyörittyään. Tässä vaiheessa siirryimme Johnnyn kanssa yläkertaan nukkumaan.

Johnny ei saanut Nuuskua yläkertaan hän halusi nukkua omassa kolossa sohvan vieressä. Jonkin ajan päästä kuulin Nuuskun tepastelevan alakerrassa ja kävin hakemassa hänet vessasta yläkertaan nukkumaan. Ei mennyt kauaa kun heräsin mekkalaan ja eiköhän Nuusku ollut asialla. Hän oli mennyt Amalian huoneeseen ja rehasi Amalian matolla. Raappien petasi itselleen siihen makuupaikkaa ja ai että mikä ääni siitä lähti. Äkkiä Nuusku kainaloon ja takaisin meidän huoneeseen. Hetken päästä heräsin siihen kun kuulin Nuuskun lähtevän meidän huoneesta ja yllättäen hän oli taas menossa Amalian huoneeseen. Taisin katsoa Nuuskua aika kiukkuisella ilmeelle ja huidoin kädelläni meidän huoneen suuntaan ja niinpä Nuusku otti jalat alleen ja meni takaisin meidän huoneeseen ja nukkui lopun yötä rauhallisesti.

Sitten takaisin tähän toiseen vauvaan. Seuraavan kerran Amalia heräsi puoli kolmelta ja annoin tutin, koska olin päättänyt imettäväni hänet vain yhden kerran ja sen mahdollisuuden hän oli jo käyttänyt alkuyöstä. Amalia ei itkenyt tällä heräämiskerralla, mutta uudelleen nukuttamiseen meni aikaa puolitoista tuntia. Lapsi osaa olla yllättävän sitkeä, mutta niinpä osaa olla äitikin.

Seuraava herätys oli kuudelta ja silloin riitti pikainen tutin anto. Noustiin ylös vähän jälkeen seitsemän, jolloin Amalialla oli jo kova maito nälkä. Olen erittäin tyytyväinen viime yöhön.

Tämä päivä alkoi hyytävällä pakkasella. Onneksi meillä ei ollut mihinkään menoa, joten päätin vilukissana, että pysymme koko päivän kotona. Sain puhuttua siskoni tulemaan lastensa kanssa meille.

Amalia tyhjentää omat lusikat

Nää on niitä parhaita leluja..

Älä huuda siinä tai kalautan sua päähän tällä kauhalla..

Iida majassa

Amalia meni päiväunille vasta puoli yhdeltä ja nukahti jo tissille, joten sain hänet siirrettyä nukkuvana omaan sänkyyn. Mietin ennen unille laittoa olisinko laittanut hänet päiväuniksi meidän sänkyyn ja kysyinkin siskoni ja Johnnyn mielipidettä asiaan, mutta olimme kaikki sitä mieltä, että se voi sekoittaa Amalian jos hän nukkuu päivä- ja yöunet eri paikoissa.

Hienosti sujui päiväunet. Amalia ei herännyt kertaakaan vaan nukkua posotti puolitoista tuntia kunnes tällä kertaa Nuusku hörppäsi vedet väärään kurkkuun ja alkoi yskimään niin kovin, että sai Amalian herätettyä. Yritin itsekin nukkua sohvalla päiväunet, mutta naapurin koira alkoi ulvoa juuri kun nukahdin ja säikähdin sitä kovin ja pomppasin pystyyn, koira kuulosti aivan samalta kun Amalia itkiessään ja hätäännyin, että hän putoaa sängystä. Tajusin heti ettei se ollutkaan Amalia ja sen, että Amaliahan nukkuu omassa pinnasängyssä turvassa. En kuitenkaan saanut uudestaan unenpäästä kiinni, mutta rentouduin ja luin lehteä viltin alla Nuusku kainalossa.

Amalian leikkinä oli laittaa sukat koriin..

Niin tohkeissaan

Teehetki äidin kanssa

Amalian herättyä soittelin Kampin Terveystaloon kun ei lääkäristä, jonka piti soittaa tällä viikolla ole kuulunut mitään. Kyse oli siitä, että onko yksityisellä puolella mahdollista käydä laserhoidoissa vakuutuksen piikkiin. Hoito ei onnistu edes siellä Turussa missä on sama väripulssilaser kuin Iho- ja allergiasairaalassa. Turussa oleva lääkäri ei ole hoitanut pieniä lapsia ja laaja-alaisten tuliluomien laserhoidot on keskitetty vain Lastenklinikalle. Hän ehdottomasti suositteli, että hoidot tehdään siellä. Jotenkin arvekinkin asian menevän niin, mutta en voinut olla ottamatta asiasta selvää. Tulevat laserhoidot tulevat etenemään siis hitaasti, mutta pääasia on, että ennen kouluun menoa Amalian naama on hoidettu.

Vielä illaksi meille tuli ystäväpariskuntamme kylään. Laitoin meille kaikille aikuisille makkarakeittoa, jota maustoin vähän liikaa pippurilla, mutta kyllä se kelpasi.

Tänään Amalian nukutus kävi niinkin helposti, että imetyksen jälkeen laskettuani hänet omaan sänkyyn hän heräsi, mutta sillä aikaa kun kävin laittamassa vessanovea kiinni ettei tule niin paljon valoa hän nukahti. Nukutusta ei siis tarvittu ollenkaan. Saa nähdä mitä yö tuo tullessaan. Nyt lähden sohvalle laiskottelemaan.

Hyvää viikonloppua lukijat<3

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.