Yleinen
5.6.2013

Ulkotouhuja

Ulkotouhuja

Kesäiset ilmat jatkuvat. Me nautitaan kovasti Amalian kanssa ulkoilusta. Tänäkin aamuna Amalia otti heti alakertaan päästyään sandaalinsa käteen näyttäen sitä minulle. No jos kuitenkin ensin puuro ja yöpaidan vaihto. Mukavaahan se on ulkona olla ja rusketus tarttuu aivan huomaamatta. En ole koskaan ollut mikään auringossa makoilija toisinkuin äitini ja siskoni. Amalian perässä viuhtoessa taidan tulla kuitenkin tänä kesänä ruskeammaksi kuin ikinä.

Joko mennään ulos äiti?

Joko mennään ulos äiti?

Herkkuleipä

Herkkuleipä

Ensin syödään päälliset

Ensin syödään päälliset

IMG_0041

Amalia istumassa mun vanhassa korituolissa

Amalia istumassa mun vanhassa korituolissa

IMG_0056

Amalia katselee Pikku kakkosta niin tarkkaan

Amalia katselee Pikku kakkosta niin tarkkaan

IMG_0051

IMG_0048

IMG_0052

IMG_0053

Pyykit ekaa kertaa ulkona ilman pyykkipoikia. Kiitti äiti kun vinkkasit, että sellasetkin tarvii

Pyykit ekaa kertaa ulkona ilman pyykkipoikia. Kiitti äiti kun vinkkasit, että sellasetkin tarvii

Mitä me sitten ulkona puuhailemme? Amalia rakastaa tehdä hiekkakakkuja vaikka yleensä hän ojentaakin muotin minulle ja hän saa olla se joka kakun rikkoo tai syö. Amalia syö edelleen hiekkaa, kivia ja mukavana uutena herkkuna näiden lisäksi on tullut multa. Multaa on Amaliasta hauska ottaa äidin kukkaruukusta ja kurkistaa, että kai se äiti varmasti näki ja sitten vauhdilla änkeä sitä suuhun. Saa nähdä milloin tulevat kihomadot kylään. Amalia on alkanut tykätä myös pyöräilystä ja nyt olisikin korkea aika käydä viimein ostamassa hänelle kypärä. Polkimille jalat eivät vielä yllä, mutta kyydissä on kiva istua kun äiti työntää. Amalia on pieni tutkimusmatkailija ulkona, pihalta löytyy pienelle kulkijalle vaikka kuinka paljon ihmeteltävää. Uimisesta Amalia on aina tykännyt ja se onkin tämän kesän mielipuuhaa.

Hae vettä sinne ammeeseen!

Hae vettä sinne ammeeseen!

IMG_0063

Amalia karhukävelee ettei ruoho kutita

Amalia karhukävelee ettei ruoho kutita

Ammeseen menossa

Ammeseen menossa

Jos kuitenkin hyppäisin

Jos kuitenkin hyppäisin

Ei, parempi mennä näin varovaisesti

Ei, parempi mennä näin varovaisesti

IMG_0069

Tää on kivaa

Tää on kivaa

IMG_0074

IMG_0073

Pikkusukellus

Pikkusukellus

Kaveri tuli aidan taakse

Kaveri tuli aidan taakse

Nyt Amalia alkoi esiintymään kaverille

Nyt Amalia alkoi esiintymään kaverille

Nyt pitää päästä altaasta pois

Nyt pitää päästä altaasta pois

IMG_0082

IMG_0083

Takaisin uimaan taas

Takaisin uimaan taas

IMG_0084

Katothan sä mua?

Katothan sä mua?

IMG_0086

Amalia on saanut kotipihan lapsista muutamia hyviä ystäviä, vaikka ystävät ovat paljon vanhempia ei se Amaliaa haittaa. Amalia on selvästi kiintynyt naapurin ekalle luokalle menevään tyttöön ja sen huomasi siitä kun kävelimme kolmisin ja minä ja tyttö pidimme Amaliaa käsistä kiinni niin Amalia työnsikin minun käteni pois ja halusi kävellä vain naapurin tytön kanssa.

Kotipihallamme ei ole vauvakeinua, mutta Amalia pysyy hyvin rengaskeinussa kun itse olen takana varmistamassa. Ulkoilemme aamuisin ja päiväunien jälkeen pitkälle iltaan saakka. Näin hienoina päivinä olemme olleet sisällä vain ruoka-ajat ja päiväunet.

Tänään kävimme mummoni luona, jonne tulivat myös serkkuni pesueensa kanssa. Lisäksi äitini serkku ilmestyi pikku murusia katsomaan kun oli mummoltani kuullut tulostamme. Vietimme aikaa kahvien jälkeen pihalla leikkipaikalla ja Amalia teki keskittyneesti hiekkakakkuja mummoni antamalla lusikalla ja kahdella tyhjällä jogurttipurkilla. Eipä ne hiekkalelut niin erikoisia tarvitse olla kun lapset tyytyvät vähempääkin. Pikkuserkut saivat keskenään aikaiseksi riitaa ja rakkautta. Vaihdoimme serkkuni kanssa vaatekasseja, minä sain Amalian pienet vauvanvaatteet takaisin ja vaihdossa annoin isompia vaatteita pikku prinsessalle. Voi tuota vaatemäärää mitä olen hankkinut Amalialle, täytyy äkkiä piilottaa kaikki takaisin vaatehuoneen perukoille ennen kuin isäntä näkee ne.

Nyt perheeseemme on iskenyt vauvakuume. Tai siis minulle on iskenyt. Laitoin asiasta Johnnylle eilen tekstiviestin ja illalla puhuimme vauvoista. Amalia on nyt 1 vuoden ja 4 kuukautta vanha, joten minusta alkaisi olla hyvä aika alkaa tekemään pikkusiskoa tai veljeä. Näin eilen miten onnellinen Amalia oli nähdessään naapurin tyttöä ja mikä suru siitä syntyikään kun piti erota. Itselläni on kaksi sisarrusta, jotka ovat minulle todella läheisiä ja tärkeitä. Johnnylla ei ole sisarruksia eikä hän voi ymmärtää mikä rikkaus onkaan omistaa sisarruksia. Johnnykin on onneksi sitä mieltä, että sisaruus on hyvä asia ja jos se ei hänelle sopisi lähtisi ukko vaihtoon. Ei kai. Johnny on monessa asiassa onneksi ympäripuhuttava. Tässä muutama esimerkki: Johnny ei ikinä halunnut lapsia alle 30-vuotiaana ja kuinka kävikään. Johnny ei myöskään kuuna päivänä ole halunnut mennä naimisiin eikä ainakaan alle 30-vuotiaana, mutta hääpäivämme on ensi kuussa. Ja Johnny on nyt vasta 28-vuotias. Johnny kommentoi tähän vauvajutusteluun: katsotaan sitten häiden jälkeen, joten hääyönä sitten. Amaliaa yritimme vuoden päivät, joten tiedän ettei raskaus välttämättä ala noin vain. Odotan raskausaikaa kovasti, sillä se oli ihanaa aikaa, tietysti pois saisi jäädä ”muutamat” hormonikilarit. Ja se vauvantuoksu ja itse vauva ja kuinka ihanaa olisi nähdä Amalia ylpeänä isosiskona. Nämä ovat uusia haaveita, jotka toivottavasti tulevat toteutumaan.

Eilen illalla Amalian nukkuessa tuunasin keittiön kynttiläkorin, jossa olen säilyttänyt kauhoja. Lisäksi tuuninkiin pääsi Amalian lelukori. Spreijaaminen oli helppoa kuin heinänteko.

Tässä muuttuu kynttiläkippo valkoiseksi

Tässä muuttuu kynttiläkippo valkoiseksi

IMG_0094

Lelukori ennen

Lelukori ennen

Lelukorista tuli valkoinen

Lelukorista tuli valkoinen

Nuuskulle tuli jano ja hän päätti juoda mamman mukista

Nuuskulle tuli jano ja hän päätti juoda mamman mukista

Heitin Johnnylle vauvan ja Johnny heitti sen heti pois, mutta myöhemmin sisällä mennessäni vauva olikin repparissa

Heitin Johnnylle vauvan ja Johnny heitti sen heti pois, mutta myöhemmin sisälle mennessäni vauva olikin repparissa

IMG_0107

Illalla meillä on tiedossa kummipoikamme 6-vuotis syntymäpäivät, onnea Lennille!

Aurinkoisia päiviä lukijat<3

Avainsanat

Kommentit

Meidän poitsu on lähes päivälleen Amalian ikäinen ja hänellä aivan samanlaiset ilmeet kun haluaa uimaan ja kun pääsee ammeeseen. Ihana tyttö sinulla 🙂

Hauskaa!:)

Hei! Mitä ainetta käytit lelukorin ja kynttiläkipon värjäämiseen, löytyykö ihan tavan kaupasta?

Ostettiin aine K-raudasta. Purkissa lukee plasti-kote. PROJEKT PAINT. MATT SUPER. Se oli ruiskumaali, toimi samalla tavalla kun hiuslakka;)

Meilläkin niin vauvakuume 🙂 Vuosi vierähti meilläkin esikoisen teossa ja nyt puolisen vuotta takana yritystä. Voi kun kävisi onni pian 🙂 Mulla kanssa niin helppo raskausaika,että sitä odottelee ihan innolla 🙂 Peukkuja kummallekin 😉

Toivotaan että Teillä tärppäisi pian ja meilläkin sitten häiden jälkeen;)

Suosittelen kyllä ulos pyykkipoikia! On tosi ikävä kerätä pyykkejä mm.nurmikolta, kun tuuli on ne sinne ”heittänyt”. Menee niin sanotusti työ pilalle 🙂

Meillä toista vauvaa mietitään ”jo nyt”, kun tyttö on 9kk. Imetyksen takia menkat alkoi vasta, pari kuukautta sitten, joten pikku hiljaa. En jaksa uskoa, että täälläkään heti plussaa tulisi, kun tyttöä piti yrittää reilu vuosi. Edellisen kanssa oli pari vuotta, mutta se meni kesken.
Vähän pelottaa taas ajatus raskaudesta, mutta toisaalta sitä odottaa innollakin.

Mutta sanoisin, että teilläkin olisi juuri nyt melko sopiva hetki alkaa yrittämään. Tietenkin lapsi tulee silloin, kun tulee, jos tulee. Mutta ikä ero olisi todella mainio! 🙂

Täytyy hankkia pyykkipoikia, jottei vaatteet lentele pitkin pitäjiä;)
Toivotaan, että molemmilla tärppäisi vähän nopiammin kuin edelliset!
Ikäero tulisi olemaan sama kuin mulla ja mun pikkusiskolla, jos siis odotus alkaisi pian häiden jälkeen:)

Hei! Voisitko joskus kertoa lisää niistä Amalian tuliluomien vaalennuksesta? 🙂

Tottakai! 🙂

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.