Yleinen
12.4.2013

Tyttöjen peti

Tyttöjen peti

Torstaina jätimme kerhoon menon välistä, koska siskoni oli vapaapäivällä ja hän tuli lastensa kanssa meille viettämään aamupäivää. Amalia oli tohkeissaan nähdessään serkut pitkästä aikaa. Nuuskukin otti siskoni perheen aivan uudella tavalla vastaan. Nuusku haukkui ja hyppi siskoani vasten innoissaan ja siskoni hoki Nuuskulle mitä poika, mitä poika. Nuusku on kiintynyt heihin aivan eri tavalla hoitoreissunsa jälkeen. Ilman serkusten välistä riitaa ei selvitty vaan kotiin lähtiessä serkkujen seisoessa pikku eteisessä Amalian piti mennä varastamaan Iidan tuttia ja repimään tätä vaatteista. Iida jaksoi Amalian kiusantekoa tovin kunnes häneltä paloi päreet ja hän tönäisi Amalian kumoon. Pikku itku tästä syntyi ja siskoni kehotti kaikkia kolmea yhteishaliin sovinnon merkiksi, mutta Eemin mielestä vika oli täysin Amalian eikä hänen mielestään heidän tarvinnut pyytää anteeksi sovintohalilla. Ja tottahan tuo oli, joten asia jäi siihen.

Tänään pidin siivouspäivän. Vaihdoin sängyihimme puhtaat lakanat ja ottaessani pesukoneesta pestyjä lakanoita pois huomasin pesseeni Amalian unirievun, joka on minun käytetty yöpaitani. Laitoin sen kuivumaan Amalian huoneeseen ja heti Amalian nähdessä riepunsa pisti hän rievun naamansa eteen ja alkoi nuuhkimaan. Se ei enää tuoksunutkaan Amalialle vaan vahvalle huuhteluaineelle. Amalia heitti unirievun lattialle ja painui muihin touhuihin. Uniriepu oli sen verran ehtinyt kuivua Amalian mennessä päiväunille, että hän sai sen sänkyyn unikaveriksi ja unta maittoikin kaksi tuntia pesusta huolimatta.

Ostin Amalialle aikaisemmin värikynät, joita hän sai kokeilla tänään. Amalia malttoi yhdellä kynällä piirtää vain hetken, jonka jälkeen hän halusi kokeilla jokaista kynää. Välillä kynä oli suussa, välillä väärinpäin kädessä, mutta tuli siihen paperiinkin jotain töherrystä. Amalia on kokeillut piirtämistä muutaman kerran kerhossa, mutta nyt alamme piirtelemään kotonakin kun on värikynät hankittu.

Käskevä käsi komentelee äitiä

Johnnylla oli tänäänkin pitkä päivä töissä, joten käytimme Amalian kanssa Nuuskun iltalenkillä kahdestaan. Illalla meillä oli tylsää ja ajattelin laittaa saunan päälle. En ole koskaan saunonut kotona Amalian kanssa kahden, mutta hyvinhän se sujui. Amalia sai istua keskilauteella ammeessa ankkojen kanssa ja minä otin löylyjä ylälauteella. Suihkussa käydessäni Amalia sai samaan aikaan kylpeä ammeessa sen hetken kun malttoi. Huuhtomisesta tuli hieman hankalaa Amalian noustessa minua vasten seisomaan hänen halutessaan syliini. Lopulta huuhtelin itseni Amalia sylissä.

Kiukkuinen Amalia

Johnny tuli kotiin vasta Amalian iltapuuron jälkeen, joten Amalia meni melkein heti yöunille. Isi sai nukuttaa Amalian ja hienosti tyttö nukahti. Johnny kertoi myös itse nukahtaneensa Amalian huoneessa olevalle tuolille ja heränneensä siihen kun oli tipahtamaisillaan tuolilta alas.

Amalia heräsi kovasti itkemään jo yhdeksältä illalla eikä rauhoittunut millään. Päätin mennä itsekin jo nukkumaan, joten otin hänet viereeni sänkyyn ja tyttö nukahti samantien. Amalia ei herännyt yöllä ollenkaan tai jos heräsikin ojensin hänen suuhunsa vain tutin. Olemme jälleen siinä pisteessä, että me tytöt nukumme sängyssä ja pojat alakerrassa sohvalla. En jaksa enää taistella nukkumisen kanssa, luulen valvoneeni jo tarpeeksi. Yritän nykyään kerran antaa tuttia Amalialle pinnasänkyyn, mutta jos itku jatkuu otan hänet viereeni. Johnnyn on opittava vain nukkumaan meidän kanssa tai tyytyä sohvaan. En vaan jaksa enää valvoa öisin Amalian sänkyn vieressä kun tällä nukkumisjärjestelyllä pääsee näin helposti.

Perjantai aamuun Amalia heräsi ennen puolta seitsemää kurkkimalla ikkunasta ulos. Itse en jaksanut nousta ja lepuuttelin silmiä sängyssä. Jossain vaiheessa olin nukahtanut ja heräsin yhdeksältä selkä kipeänä. Amalia tuhisi vieressäni. Minulla oli paikat aivan jumissa liian paljosta makaamisesta. En muistakaan koska olisin viimeksi nukkunut kaksitoista tuntia putkeen. Amalia veteli sikeitä puoli kymmeneen saakka mikä ei ole Amalian tapaista. 

Aamupäivää meille tulivat viettämään Amalian kummitäti ja hänen tyttärensä. Vaihdoimme kuulumisia kahvin ja teen merkeissä ja tytöt leikkivät keskenään ja erikseen.

Amalia meni päiväunille vasta yhdeltä ja nukkui vain puolen tunnin unet. Amalian unien aikaan minua jännitti niin kovasti kovasti tuleva menoni, että kynsiä lakatessani käteni tärisivät niin että sohin lakkaa sinne sun tänne. Tämän päivän menoni liittyi kauneuteen. Pidän teitä huomiseen saakka jännityksessä kunnes paljastan mistä oli kyse.

Johnnylla ja Amalialla oli mennyt hienosti poissaollessani. Johnny sanoi Amalian käyttäytyvän häntä kohtaan aivan erilailla kuin minun ollessa kotona. Olin hunningolla lähes neljä tuntia, koska salaisen menoni jälkeen kävin vielä ystäväni kanssa yhdessä baarissa. Höpöttelimme niitä näitä ystäväni hörppiessä kaljaa ja minun juodessani teetä. En ollutkaan käynyt baarissa lähes kahteen vuoteen. Voin hyvin mielin jättää kahden viikon päästä Amalian isin hoteisiin lähtiessäni ystävien kanssa Kaija Koon keikalle.

Ihanaa viikonloppua kaikille<3

Kommentit

Tuo kuva missä Amalialla tutti suussa aamulla… Niin söpö, tuijotin kuvaa varmaan minuutin. Aaw <3 Vauvat on ihania just heränneinä 🙂

Voi että sun blogi saa minut aina HYVÄLLE TUULELLE! Kirjoituksista huomaa kuinka ihana tyttäresi ja miehesi ovat sinulle kaikki kaikessa. <3 sinun asenteesta moni saisi ottaa mallia, eletään elämä niillä eväillä mitkä on saatu. Ja tuohon nukkumiseen, minäkin vuoden heräsin 1-10 kertaan yöstä tytärtäni rauhoittelemaan, selkä kipeänä kyyristelin pinniksen vieressä ja en ottanut viereen kun kaikki sanoi et sitse nukkuu siinä aina. 1 v neuvolassa hoitaja sanoi, että nyt loppu. Ota tyttö viereesi. Näin tein ja yöt parani. En edes herännyt yöllä vaan unen keskellä asensin tutin jos oli tarvis. Puoli vuotta nukuimme niin kunnes ostin junnusängyn minkä laitoin oman sängyn ja seinän väliin, siinä tyttö nukkui 3 kk ja sitten sänky siirtyi huoneen toiselle puolelle ja edelleen on lupa tulla äidin viereen jos haluaa. Hankitaan sitten isompi sänky myöhemmin niin poikaystävätkin mahtuvat siihen 😉

Ihanasti sanottu<3 Teillä siis yöt menneet aika samalla kaavalla kun täälläkin;)

vähän nauroin ku luin ton että Johnny nukahti Amalian huoneeseen…. 😀

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.