Yleinen
26.9.2013

Tuunausta ja huonekalujen siirtelyä

Tuunausta ja huonekalujen siirtelyä

Meidän koti näyttää usein erilaiselta, sillä vaihtelen sisustusta melko paljon. En ole pitkään aikaan muuttanut suurien huonekalujen paikkoja, mutta pienet sisustusesineet vaihtavat paikkaa harvasen päivä. Nyt äitini vinkistä Ikeasta ostettu lamppu siirtyi makuuhuoneestamme näkyvämmille vesille eli olohuoneeseen. Lampusta ei juuri makuuhuoneessamme päässyt nauttimaan, sillä emme vietä siellä juurikaan aikaa kuin nukkuen ja silloinhan on oltava pimiää tai ainakin pidän silmäni suljettuina.

Lampun takaa Johnny irroitti tumman ruskean tason, jolla ei ollut mitään virkaa. Taso oli sen verran matalalla ettei siinä tohtinut pitää koriste-esineitä Amalian vuoksi. Viime talvena huomasimme asuntomme kylmyyden ja soittelin tiuhaan asiasta taloyhtiömme huoltomiehille. Huoltomies tiesikin sanoa, että hylly patterin yläpuolella huijaa patteria lämpiämästä tarpeeksi kuumalle, joten tästäkin syystä oli aika luopua tasosta.

Nyt lamppua saa ihastella enemmän

Nyt lamppua saa ihastella enemmän

IMG_3203

Mä tykkään niin myös näistä kattovalaisimista

Mä tykkään niin myös näistä kattovalaisimista

Olohuoneen jalkalamppu siirtyi meidän makuuhuoneeseen

Olohuoneen jalkalamppu siirtyi meidän makuuhuoneeseen

IMG_3199

Lehtikori ennen

Lehtikori ennen

Jälkeen

Jälkeen

Lehtikori siirtyi makuuhuoneeseen menneen lampun tilalle

Lehtikori siirtyi makuuhuoneeseen menneen lampun tilalle

Olen katsellut ulkolyhtyjä joka viikko asioidessani Prismassa, mutta en ole raaskinut ostaa, sillä kaunis lyhty johon olen ihastunut maksaa lähes kaksikymppiä. Tiistaina kuitenkin sain lyhdyn kuin tilauksesta, sillä Johnnyn serkku oli sellaisen meille ostanut kylään tullessaan ihan muuten vain. Arvostan suuresti tälläisiä ihmisiä, jotka harvemmin kylässä käydessään tuovat jotain mukanaan, sen ei tarvitse olla suurta vaan kukat tai keksipaketti ajavat saman asian. Itse en ole oppinut tätä kaunista tapaa vaan ostan lahjoja vain jos tiedossa on syntymäpäiville meno tai jos perheeseen on syntynyt uusi vauva. Äitini serkulla on tapana tuoda äidilleni kukkia kyläillessään tämän luona ja tämä on minusta todella huomaavaista. Johnnylle muistan aina sanoa jos jonkun ystäväni mies on tuonut puolisolleen kukkia, mutta Johnny ei tätä vihjettä tajua vaan hymähtää vain ja tokaisee jotain ihanan aikuismaista kuten, että vain nössöt tuo kukkia.

Lyhty

Lyhty

Amalian huone koki viime sunnuntaina muodonmuutoksen, sillä hoitopöytä sai viimein lähteä, ei kovinkaan kauas, vain vaatehuoneeseen, sillä toiveissa on toinen lapsi. Nyt Amalian huoneessa on enemmän tilaa ja Johnnylta tulikin kerrankin hyvä sisustusvinkki kun hän ehdotti pieniä tuoleja ja pientä pöytää Amalian huoneeseen. Ehkäpä idean voisi toteuttaa kun neiti vähän vielä kasvaa.

Hoitopöydän tilalle tuli säilytysrahi ja nukkekoti

Hoitopöydän tilalle tuli säilytysrahi ja nukkekoti

IMG_3191

IMG_3192

Hoitopöydän tavaroista osa päätyi kirjahyllyyn muun muassa vaipat ja nallet

Hoitopöydän tavaroista osa päätyi kirjahyllyyn muun muassa vaipat ja nallet

IMG_3195

Hoitopöydän lamppu siirtyi lipaston päälle

Hoitopöydän lamppu siirtyi lipaston päälle

Tiistain ja keskiviikon välinen yö meni paremmin kuin edellinen. Amalia heräsi ja vaati päästä viereemme jo puolen yön jälkeen ja olikin hereillä taas jonkun aikaa. Tänä yönä hän itkeskeli ja vaikutti kipeältä. Laiskat vanhemmat eivät kuitenkaan jaksaneet kumpikaan hakea alakerrasta särkylääkettä vaan hammasta purren kuuntelimme itkeskelyä. Onneksi Amalia rauhoittui puolessa tunnissa ja nukahti. Loppuyö meni hyvin eikä Amaliasta kuulunut pihaustakaan.

Aamulla heräsin vasta lähempänä puolta yhdeksää. Amalia ja Nuusku jäivät sänkyyn koisimaan eikä Amalia herännyt vaikka kolistelin alakerrassa ja kävin laittamassa valoja päälle yläkertaan. Amalia nukkui peppu pystyssä keskellä sänkyä Nuusku jaloissaan.

Nuusku odottaa herkkuja

Nuusku odottaa herkkuja

Hau hau käy komento

Hau hau käy komento

Anna nyt!

Anna nyt!

Yhdeksältä Amalia viimein heräsi ja aamutoimien jälkeen lähdimme kaupungilla sijaitsevaan isoon leikkipuistoon. Mukaamme puistoon lähtivät Amalian ystävä Mikael äitinsä kanssa. Myös serkkuni oli lastensa kanssa puistossa niin kuin aina aamupäivisin. Olenkin jo aikaisemmin kertonut Amalian puisto käyttäytymisestä eikä mikään ollut muuttunut tälläkään kertaa. Amalia kävi hiekkalaatikolla pikaisesti tehden siellä ei niin mitään, yksi lasku liukumäestä riitti ja keinustakin oli alun hauskuuden jälkeen päästävä melko nopeasti pois. Loppuaika meni siihen, että Amalia rynkytti puiston porttia ja hoki kotiin kotiin. Katselin hiukan kateellisena muita lapsia, jotka heittäytyivät leikkeihin ja vertasin heitä Amaliaan joka ei halunnut tehdä puistossa yhtään mitään. Serkkuni lohdutti minua, että ehkä Amaliasta puisto on liian iso ja siellä on vain liikaa kaikkea.

Puistoilun jälkeen oli tiedossa mukavaa eli syömistä. Kävimme Jennan ja Mikaelin kanssa Pressossa, jossa Amalia sai syödä piltin ja korvapuustista puolet.

Olette varmaan huomanneet, että ainakin Kaksplussassa ja Vauvalehdessä on ollut juttua talvihaalareista. Omaa silmääni ei yksinään lehdissä olleista haalareista miellyttänyt kuosien vuoksi, joten olen ollut melko epätoivoinen mistä nätin haalarin löytäisin. Talvihaalarin löytö kävi kuitenkin helpommin kuin ajattelin, sillä se löytyi ihan vain ohimennen. Amalian uusi talvihaalari pitää vettä, on lämmin ja kuosi on mitä ihanin tai ainakin juuri Amalian näköinen. Puku on kokoa 92cm ja kokeiltuani sitä Amalian päälle se oli juuri hyvä. Hihoja joutui kääräisemään, mutta talvihanskojen kanssa sitä ei varmasti tarvitse tehdä. En voinut olla ostamatta haalarin kanssa samaa kuosia olevia talvihanskoja vaikka hintaa niillä olikin 14,90e. Talvihaalarilla oli hintaa piirun verran alle 100e, mutta laadusta olen valmis maksamaan.

Remu merkkinen talvihaalari, Mukelomesta

Remu merkkinen talvihaalari, Mukelomesta

IMG_3166

Tää rimpsu on vaan niin ihana

Tää rimpsu on vaan niin ihana

Hupusta kuvaa

Hupusta kuvaa

IMG_3171

Heijastin

Heijastin

Talvihanskat

Talvihanskat

Amalia löysi isin karkkipussin

Amalia löysi isin karkkipussin

Mites tän saa auki?

Mites tän saa auki?

Amalialla ei ole kovinkaan paljon merkkivaatteita vaan lähes kaikki vaatteet on ostettu H&M ja Lindex myymälöistä. Kuitenkin ulkopukuihin olen halunnut satsata, löytyyhän Amalialta välikausipuku, joka on omasta mielestäni kallista Racoon merkkiä.
Joko Teidän lukijoiden lapsilta löytyvät talvikamppeet ja minkälaisiin merkkeihin Te olette sortuneet?

Amalia nukahti päiväunille vasta yhden aikaan ja nukkui mahdottoman pitkät päiväunet. Ei hyvä ollenkaan, sillä yöunille meno oli hankalaa. Sama kuvio toistui myös tänään, sillä Amalia heräsi vasta yhdeksältä tänä aamuna. Yritin laittaa Amaliaa päiväunille yhdeltä ja lähes kahteen asti jaksoin taistella kunnes luovutin. Amalia oli siis tänään ensimmäisen kerran elämässään nukkumatta päiväunia.

Virtaa riitti hyvin, mutta kuuden aikaan alkoi väsy iskeä. Luulin, että yöunille nukahtaminen käy helposti, mutta olin pahasti väärässä. Nukahtaminen oli yhtä huutoa. Johnny on tietenkin jälleen ylitöissä ja kirosinkin miehen mielessäni alimpaan helvettiin. Välillä annoin Amalian hetken aikaa huutaa ja menin istumaan portaille. Amalia paukutti pikku nyrkeillään pinnasängyn päätyä ja jossain vaiheessa puraisi tuttiaan niin kovasti, että siihen tuli iso reikä. Nukahtaminen ei näyttänyt onnistua millään ja Amalia huusi jo siihen malliin, että uskoin häntä sattuvan. Amalia ei anna kurkkia suuhunsa, joten en tiedä onko hänelle puhjennut jo kaikki hampaat vai onko joku vielä tuloillaan. Viimein hain hänelle särkylääkettä ja lääkkeen annon jälkeen laskin Amalian makaamaan silittäen hänen selkäänsä ja niin se uni tuli heti. Ehkä joskus voisin kokeilla lumelääkettä vaikka vain vettä ruiskuun. 😉

Tämä päivä oli muuten mukava. Amalia oli innoissaan kun mummi kävi kylässä ja hänestä oli mukavaa nähdä mummia uudestaan iltapäivällä serkkujen luona.
Nyt aion juoda kahvikupin loppuun ja odottelen vielä työmaalla raatavaa ukkoa kotiin<3

Avainsanat

Kommentit

Ihana blogi sinulla! 🙂 eksyin tänne ”vahingossa” ja lukijaksi jään samantien 🙂 Positiivinen asenteesi on todella ihailtavaa ja Amalia on tosi suloinen neiti! 🙂
Meillä tilattiin just talvihaalari 10kk ikäiselle tyttärelleni ja sorruin Ticketin punaiseen tähtikuvioiseen haalariin. Oli kyllä vaikeaa valita eri merkkien väliltä, en itsekään halua tinkiä talvihaalarin laadussa. Amalian haalari on kans tosi suloinen rimpsuineen 🙂

johanna

Kiitos ja ihanaa kun eksyot blogiin! <3
Ticketin haalari on varmasti tosi hyvä valinta! 🙂

Mummi kirjoittaa aivan asiaa. Te olitte aina kauniisti puettuja.
Amaliassa on selvää missiainesta! Osaapa neiti poseerata.
Kaunis puku, kelpaa siinä ulkoilla.
Anja

johanna

Kiitos Anja <3
Vai missiainesta, luonne ei ainakaan ole kovinkaan missimäinen 😉

Milloin on Amalian 2-vuotis synttärit 🙂

johanna

31.1.2014 🙂

Ihana sisustus teillä! <3
Milloin Amalia muuten täyttää 2 vuotta? 🙂

johanna

Kiitos kovasti! <3
Amalian 2-wee synttärit on 31.1.2014.

Juat samaa ajattelin kirjoittaa kun mummi oli krjoittamut,teillä oli noita ”rimpsu” haalareita pienenä <3 olivat niin nättejä, niinkun oli käyttäjätkin <3

johanna

Voi kiitos Pike <3

Ihana haalari!

johanna

Kiitos 🙂

Mä rakastuin kans heti tuohon valkoiseen kattovalaisimeen ja päätin mennä ostamaan sen, oli mukavassa tarjouksessa Kodin1:ssä, 39€… 🙂

johanna

No hyvässä tarjouksessa olikin, lamppu on tosiaan kaunis 🙂

Mistä tuo Minni-jakkara on kotiutunut teille? Näin kerran jossain Nalle Puh-jakkaran, saman tyylisen, ja se jäi kummittelemaan mieleeni, mutta en ole törmännyt siihen missään uudelleen. Teillä on muutes ihanan tunnelmallinen koti 🙂

johanna

Minni-jakkara löytyi Lohjan ABC:ltä Elämysmyymälästä, siellä oli runsas valikoima jakkaroita eri hahmojen kuvilla <3
Ja kiitos kovasti ihanasta kehusta!

Tuo Amalian huone on niin söpö ja tyttömäinen <3

johanna

Voi kiitos Lotta <3

Teillä tytöillä oli pienenä samanlaiset talvipuvut mutta punaset ja rimpsukin oli samanlainen,seuravana vuonna aniliininpunaiset ja oli yhtä kauniit ne oli reima merkkiset silloin!Kaiveleppa Jossupossu vanhoja kuvia niin näät samanlaiset puvut 🙂

johanna

Juu mä muistan äiti <3

Harjulan tapahtuma on klo 11-15 eli hieman hankala aika, kun meillä ainakin päikärit on n. 12-14, mutta ajattelin kuitenkin ängetä sinne heti klo 11 penkomaan vaatteita. Meillä ei siis vielä ole haalaria eikä kenkiä talveksi, joten toivotaan että löytyis!

Suvilla oli myös Remu-haalari viime vuonna ja olin kyllä tyytyväinen, se kesti todella hyvin käytössä konttailua ym ja on venepitävä jne. Itse asiassa se mahtuu nippanappa vielä päälle (86) joten saattaapi mennä meillä vielä nyt syksyllä jos tulee kylmiä ilmoja 🙂

johanna

No löysitkö Suville talvikampetta? 🙂
Oli mukava törmätä teihin!

Mihin aikaan tää tapahtuma on??

johanna

Marika onneksi oli jo ehtinyt vastata hyvissä ajoin kysymykseesi 🙂

Ihana puku onkin tytölle löytynyt. Rimpsut ON ihania! Olen täsmälleen samaa mieltä, että talvihaalariin kannattaa ja täytyy satsata. Muut vaatteet voi hankkia käytettynäkin ja silti tietty saa nättiä ja kivaa, mutta uuden talvihaalarin lämpö suomen kylmässä ja kosteassa säässä on jokalapsen oikeus. Viimevuotinenkin menee, mutta moneenkertaan pesty ja kulutettu ei enään ole niin lämpöinen!

johanna

Rimpsut tekevät puvusta niin tyttömäisen ja näinhän tykkään Ampsua pukea <3
Näinhän se on, että täällä kylmyydessä lämmin ja hyvä haalarin on oltava.

Harjulassa on lauantaina lastentapahtuma, jossa myydään viime talven mallistoa toppavaatteista -50%, mukelomesta myy siis. On parina kertana tarttunut mukaan vaikka mitä, kenkää, takkia, haalareita ja pipoja. Jos jotain uupuu kannattaa käydä katsastamassa tarjonta. Meillä ollut aikaisemmin reiman haalareita ja remun takkeja, mutta nyt isompi sai ticketin tähti haalarin.

johanna

Olenkin jo kertaalleen näihin kommentteihin vastannut, mutta jäivät kyydistä Kaksplussan uudistuksen myötä.
Itse en lastentapahtumaan ehtinyt. Olitko tyytyväinen Remu merkkiin? Ticketin haalari on varmasti tosi hyvä 🙂

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.