Yleinen
25.4.2014

Toivepostaus tulevaisuuden suunnitelmat

Toivepostaus tulevaisuuden suunnitelmat

Toivepostaus oli mielestäni todella kiva ja päätinkin toteuttaa sen saman tien. Päätin jo ennen Amalian syntymää tai oikeastaan jo ennen lapsen yritystäkään, että aion olla hoitovapaalla maximi ajan eli siihen saakka kunnes lapsi täyttäisi kolme vuotta. Amalia pärjäisi aivan varmasti loistavasti päiväkodissa, mutta ehtiihän sitä sitten myöhemmin ja tytön on kuitenkin hyvä olla kotona. Toinen lapsi on ollut jo pitkään tervetullut ja jos onni käy en palaa töihin Amalian täyttäessä kolme vaan jatkan äitiyslomalla ja sen jälkeen taas hoitovapaalla. Haaveilen myös kolmannesta lapsesta, mutta saa nähdä kuinka käy kun mittarissa on pian jo kolmekymmentä emmekä halua hankkia lapsia pitkälti yli kolmikymppisenä. Täytän joulukuussa 29-vuotta, joten onhan tässä aikaa, mutta toisaalta omat voimavarani eivät riitä jos toisen lapsen jälkeen kolmas lapsi hankitaan pian perään. Eikä lapsen saaminen ole mikään itsestäänselvyys ja sen saimme huomata jo Amaliaa tehdessä. Eikä tietysti miehen ylipuhuminenkaan 😉

Olemme onnellisia, että meillä on mahdollisuus siihen, että voin hoitaa Amaliaa kotona. Toisinaan on rahasta tiukkaa eikä useinkaan saa mitä haluaa, mutta siitä huolimatta olen onnellinen, että saan seurata lapseni kasvua ja kehitystä kotona ollessa. Töitä ehtii painaa sitten kyllästymiseen asti eikä minulla ole vielä ollut minkäänlaista paloa työmaalle.

Kotona ollessa yritän järjestää Amalialle paljon virikkeitä ja Amalia on harrastanut seitsemänkuukautisesta asti muskaria, joka on neidille hyvin tärkeä harrastus. Tapaamme säännöllisesti muita lapsiperheitä ja sään salliessa ulkoilemme päivittäin. Toisinaan pidämme Amalian kanssa kotipäiviä, mutta enemmän tykkäämme olla menossa.

Äidin huulipuna tuhottu

Äidin huulipuna tuhottu

Olen ammatiltani merkonomi sekä sairaanhoitaja ja olenkin miettinyt miten voisin yhdistää nämä kaksi ammattia. Minulla on vakituinen työpaikka, jonne aion palata kotona olon jälkeen ainakin joksikin aikaa. Haaveena olisi päivätyö ehkä jonkinlainen poliklinikkatyö, johon voisi sisältyä joitain sairaanhoidollisia toimenpiteitä ja sivussa sihteerinä toimimista.

En ole ajatellut lähteväni enää opiskelemaan, sillä opiskelu on rankkaa ja toisaalta tulomme tippuisivat huimasti jos opiskelisin työssäkäynnin sijaan. Haaveammattini on kampaaja, mutta tämä haave on jo kuopattu. Olen todella tyytyväinen opiskelemiini ammatteihin ja olen ylpeä itsestäni, että olen kouluni käynyt kunnialla loppuun asti.

Täytyy sanoa, että paluu työelämään hirvittää kun sitä ajattelee, mutta toisaalta tiedän, että hyvä perehdytys on varmasti edessä, jonka jälkeen sitä on toivottavasti jälleen kuin vanha tekijä.

Minkälaisia mietteitä/suunnitelmia teiltä löytyy ketkä olette lapsenne/lapsienne kanssa äitiyslomalla tai hoitovapaalla? Jännittääkö töihin- tai kouluunpaluu?

Avainsanat

Kommentit

Heips! Työhön työn miettimisasiaan ehdotan sinulle jonohoitajan ammattia! Sivusta katsellut ja mukavalta työltä vaikuttaa 🙂 sairaanhoitajan paperit käy ja päivätyötä toimistolla. terv. Os.siht.

johanna

Kiitoksia, mahtaakohan työhön kuulua mitään sairaanhoidollisia hoitotoimenpiteitä? 🙂

Tunnen yhden sairaanhoitajan joka työskentelee jonohoitajana eli hän on päivät vaan toimistolla(eli ei tee mitään sairaanhoidollisia hoitotoimenpiteitä), hän tekee pääosin hoidonvarauksia yms muuta siihen liittyvää, soittaa potilaille jotka ovat tulossa hoitojaksolle yms. Taisi hänkin vaihtaa kolmivuorotyön juuri pienten lasten takia tuohon jonohoitajan hommaan 🙂 apulaisosastonhoitajan työ on myös mielestäni saman tyyppistä!

johanna

Ei tuo huonolta hommalta kuulosta tuo jonohoitaja! Kiitos tarkennuksesta 🙂

Pitänyt jo kauan kysyä, toi teidän olohuoneen matto, mistä se on ostettu ja minkäniminen matto? 🙂

johanna

Matto on ostettu Askosta kun oli alennettu puoleen hintaan, matto on Paris nimeltään 🙂

Meidän tyttö on nyt 5 kuukautta ja ilmoitin juuri töihin, että olen ainakin vielä vuoden pois. Olen ammatiltani opettaja, joten jos tyttö menisi koulujen alkaessa ensi vuonna hoitoon, olisi hän vuoden ja 8 kuukautta. Voisin tehdä alkuun lyhyttä päivää ja 4 päivää viikossa mutta mielelläni jäisin kotiin kunnes tyttö täyttää 2 vuotta. Päiväkotiin alle 2-vuotias on mielestäni kuitenkin niin pieni.. Voi olla että mekin toivotetaan toinen vauva tervetulleeksi ensi vuoden puolella ja jos onni osuu kohdalle, voisin sitten jäädä äitiyslomalle. Mutta näitä juttuja kun on vaikea suunnitella etukäteen.

johanna

Mä oon samaa mieltä, että alle 2-vuotias on päiväkotiin liian pieni, mutta juurikin reilu kaksivuotias pärjäisi jo paljon paremmin kun monet taidot on jo hallussa. Aina ei vain ole valinnanvaraa ja hoito on aloitettava jo varhain. Toivotaan, että onni osuisi sitten teidän kohdalle ja saisit jatkaa äippälomalla <3 🙂

Semmonenkin toivepostaus olisi kiva missä kerrot teidän kauppakassinne sisällöstä (siis mitä yleensä ostatte)

johanna

Okei, tämän voin toteuttaa myös, kiva toive! 🙂

Luinko väärin rivien välistä eli oletko raskaana? 🙂 Itse olen ollut kohta 2-vuotta kotona lapsen kanssa ja toisen lapsen la on kesällä ja aion olla kotona kunnes nuorimmainen täyttää vuoden. Sen jälkeen mieheni on hoitovapaalla vuoden, koska hän haluaa olla myös lasten kanssa kotona.

johanna

Liian aikaista sanoa, toivotaan ihan hirmuisen kovasti vauvaa perheeseemme <3
Kivalta kuulostaa myös teidän ratkaisu lastenhoidon suhteen 🙂

Aurinkoista kevättä! ja Aurinkoista tulevaa kesää Amalialle! ja perheelle!

johanna

Voi kiitos ja samoin sinulle! <3

Meillä on suunnitelmana, että olen ainakin 1,5 vuotta vielä kotona (esikoinen syntynyt 11/11, kuopus 11/13), mutta mielelläni olisin kotona siihen saakka että nuorempi lähestyy kolmen vuoden ikää. Kuten kirjoitit, on ihanaa saada itse seurata lastensa kehitystä ja arkipäivän touhuja. Kyllä niitä töitä ehtii tekemään sitten aikanaan. Nautitaan nyt näistä hetkistä! 🙂

johanna

Nautitaan todella! 🙂

Tuota pääsiäisviikon postausta ei voinut kommentoida, kysyisin mistä tuo Amalian sydänasu on ulkoillessa? Ihana puku!

johanna

No vähän mietinkin, että onko joku häikkä kun ei ainuttakaan kommenttia tullut. Kiitos kun kerroit, laitoin viestiä Kaksplussalle 🙂
Amalian sydänasu on Racoon merkkinen ja ostettiin se jostain lastenvaateliikkeestä Sellosta. Tuo on viime vuoden malli luulisin. Puku on ollut kovassa käytössä ja musta se on myös tosi suloinen 🙂

Asiahan ei varsinaisesti kuulu meille blogin lukijoille, mutta aiheeseen liittyen.. Jos aiot jäädä äitiyslomalle suoraan, niin sinun tulisi näillä näppäimillä olla raskaana. Äitiyspäivärahakin laskee minimiin, jos A ehtii täyttää ensin 3-v. Joten onko teillä mitään b-suunnitelmaa jos suunnitelma ei toteudukaan?

johanna

Olet oikeassa 🙂 Ystäväni on ottanut selvää, että ei tarvitse olla töissä kuin kuukausi niin pääsee taas samoille äippärahoille, joten näin toimimme sitten. Amalian hoidon järjestämme sitten joko mummien apua käyttäen tai sitten haemme hänelle kuukaudeksi hoitopaikan.

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.