Yleinen
26.6.2014

Täytetyt paprikat ja toivottu ohje pizzaan

Täytetyt paprikat ja toivottu ohje pizzaan

Pitkästä aikaa lähtisi pari ruokaohjetta jakoon.

Pari lukijaa toivoi pizzaohjettamme, joten täältä pesee. Me tehdään kotona pizzapohja aina samalla ohjeella. Ohje löytyy Myllyn Paras pizzajauhopussin takaa.

Pizzapohja:

2 dl vettä
1/3 pkt hiivaa (n. 15g)
5 dl pizzajauhoja

Mittaa kädenlämpöinen vesi kippoon. Murenna hiiva joukkoon ja sekoita. Lisää pizzajauhot ja vaivaa taikinaksi. Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi. Me kaulimme taikinasta uunipellillisen kokoisen pizzapohjan. Anna kaulitun pohjan kohota liinan alla vielä puoli tuntia ( hups tätä en tiennytkään, ohjeen luku on jäänyt selvästi kesken. Olemme siis heittäneet täytteet kaulitun pizzapohjan päälle saman tien).

Teemme aina kaksi pellistä pizzaa, jotta syötävää jäisi myös seuraavalle päivälle lounaaksi ja toisaalta täyte valintamme eroavat hurjasti, joten myös tästä syystä on kivempi tehdä kaksi erillistä pizzaa. Yllä oleva pizzapohjan ohje on yhden pizzapohjan tekoon. Laitan seuraavana ohjeet meidän molempien pizzojen täytteistä ja aloitetaan Johnnyn pizzasta.

Johnnyn pizza:

ketsuppia ja pippuria pohjalle
250g jauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
cajunmaustetta
pippuria
suolaa
jauhelihamaustetta
ananasta
jalopenoja
barbequekastiketta
päälle vähän juustoraastetta

Jauheliha ja sipuli paistetaan. Joukkoon lisätään valkosipuli ja mausteet. Täyte kaadetaan pizzapohjan päälle. Loput täytteet vielä mukaan ja päälle barbequekastiketta ja sitten juustoraastetta vielä kaiken tämän päälle.

Äidin ja Amalian pizza:

ketsuppia ja pippuria pohjalle
kinkkua
ananasta
jalopenoja (äidille)
herkkusieniä
tomaattia
paljon valkosipulia
paljon juustoraastetta

Ennen raskautta pizzani sisälsi aina fetajuustoa ja homejuustoa, mutta olen super hyper tarkka noudattamaan raskausaikana kiellettyjen ruoka-aineiden listaa enkä syö siis mitään kiellettyä, en edes lämmitettynä enkä pastoroituna pehmeitä juustoja. Nämä molemmat juustot ovat kuitenkin todella hyvä lisä pizzaan, suosittelen!

Pizzoja paistellaan 250-asteessa uunin keskitasolla n. 12-15 minuuttia.

Toinen ruokaohje, jonka kanssanne haluan jakaa on täytettyjen paprikoiden ohje.

Täytetyt paprikat omalla ohjeellani:

5 paprikaa
2 dl riisiä
2 prk tonnikalaa (itse käytän aina vaaleaa tonnikalaa)
2 prk tomaattipyreetä (niitä pieniä tölkkejä, ei siis tomaattimurskaa)
1 pss katkarapuja (me ostamme katkikset pakastealtaasta)
1 prk herkkusieniä
1 iso sipuli
3 isoa valkosipulinkynttä
basilikaa
tinjamia
pippuria
oreganoa
Mausteita käytän hyvin reilulla kädellä.

Aloita leikkaamalla paprikat kahtia ja pesemällä ne hyvin. Aseta paprikat pellille leivinpaperin päälle ja laita täytteen valmistusajaksi uuniin n. 175-200 asteeseen. Laita riisit kiehumaan. Paista sipulit, lisää joukkoon herkkusienet, tonnikala, katkaravut ja paistele niitä hetken aikaa. Lisää vielä valkosipuli ja mausteet ja lopuksi vielä tomaattipyreet. Kaada täyte kippoon ja lisää joukkoon riisi. Sekoita hyvin. Myös tähän ruokaan käytin aina ennen raskautta fetajuustoa ja se tuo hyvin makua täytteeseen. Fetajuuston voi lisätä lopuksi ennen sekoitusta.

Ota paprikat uunista ja täytä paprikat täyteen täytteellä. Lisää päälle juustoraastetta oman makusi mukaan. Itse käytän juustoraastetta paljon. Laita paprikat uuniin vielä siksi aikaa kunnes juusto on saanut kultaisen värin. Me syömme paprikat sellaisinaan, mutta kylkeen voi keittää perunoita tai miksei salaattikin kävisi.

ps. pelkkä täytekin on hurjan hyvää, joten älä vain laita sitä hukkaan vaan napostele myöhemmin tietysti suoraan kulhosta kahdella lusikalla kera miehen <3

Täyte
Paprikat menossa uuniin

Paprikat menossa uuniin

Valmista tuli!

Valmista tuli!

Nyt me lähdemme perheen voimin laivalla Tallinnaan!
Mukavaa päivää kaikille 🙂

Avainsanat

Kommentit

Hmmm… Nyt iski kiinnostus! Mitä mun pizzajauhot sisältää ja miten ne eroaa normaaleista vehnäjauhoista? Mä oon raskausaikana uskaltanut syödä auraa, koska se on pastoroitu. Ja kuumennettuna kyllä kaikkia. Tosin hieman karsastan kyllä ulkolaisia juustoja! Haukeakin syön (meidän mökkijärvestä kun ei pahemmin muuta nouse 😀 ) Ymmärrän silti huolet ja murheet! Jokainen tyylillään! 😉 IHANAA REISSUA TEILLE! Voi kun mekin päästäis Tallinnaan!

johanna

Mä oon tosi varovainen raskausaikana syömisten kanssa, olin myös Amaliasta! Kurkkasin mitä toi pizzajauho sisältää niin siinä luki, että sisältää durumvehnäjauhoa, jonka ansiosta pizzataikinaa on helppo kaulia ja käsitellä, se pitää kaulittaessa hyvin muotonsa vetäytymättä takaisin. Me ostettiin vain joskus vuonna nakki tota pizzajauhoa kun ei varmaankaan sillon tajuttu, että pizzapohjan voi tehdä myös normi vehniksistä 😉
Ja kiitos, kiva reissu takana! 🙂

Hmmm… Nyt iski kiinnostus! Mitä mun pizzajauhot sisältää ja miten ne eroaa normaaleista vehnäjauhoista? Mä oon raskausaikana uskaltanut syödä auraa, koska se on pastoroitu. Ja kuumennettuna kyllä kaikkia. Tosin hieman karsastan kyllä ulkolaisia juustoja! Haukeakin syön (meidän mökkijärvestä kun ei pahemmin muuta nouse 😀 )

johanna

Mä oon tosi varovainen raskausaikana syömisten kanssa, olin myös Amaliasta! Kurkkasin mitä toi pizzajauho sisältää niin siinä luki, että sisältää durumvehnäjauhoa, jonka ansiosta pizzataikinaa on helppo kaulia ja käsitellä, se pitää kaulittaessa hyvin muotonsa vetäytymättä takaisin. Me ostettiin vain joskus vuonna nakki tota pizzajauhoa kun ei varmaankaan sillon tajuttu, että pizzapohjan voi tehdä myös normi vehniksistä 😉

Nam!Kokeiluun menee 🙂

johanna

Kiva kuulla ja toivottavasti maistuvat! 🙂

Kuulostaa hyvältä

johanna

Kiitos, meille ainakin maistuvat 🙂

Kiitos tosi herkullisista resepteistä ja mukavaa Tallinnan reissua koko perheelle 🙂

johanna

Oleppas hyvä Hanna ja toivottavasti maistuvat 🙂
Ja kiitti, kiva reissu takana!

Kiitos herkullisista ohjeista! Täytettyjä paprikoita täytyy pian kokeilla.
Mukavaa Tallinnan reissua!

johanna

Olepas hyvä, toivottavasti maistuvat 🙂
Ja kiitos, hyvä reissu olikin!

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.