Yleinen
19.8.2013

Toivepostaus miten perhe- ja ystävyyssuhteet ovat muuttuneet lapsen myötä?

Toivepostaus miten perhe- ja ystävyyssuhteet ovat muuttuneet lapsen myötä?

Ennen Amalian syntymää pelkäsin kovasti kuinka jaksan valvoa öisin vauvan kanssa. Olen aina tarvinnut paljon unta ja ollut kova nukkumaan. Olin sopinut läheisteni kanssa jo hyvissä ajoin ennen Amalian syntymää, että he auttaisivat minua vauvan kanssa, jotta saisin nukkua mahdollisia univelkoja pois. Tätä palvelusta en kuitenkaan ole käyttänyt vielä tänä päivänäkään.

Amalian synnyttyä valvomista riitti, mutta jostain syystä se ei tuntunut juuri missään. Halusin hoitaa vauvani ihan itse enkä kovinkaan miellelläni antanut Amaliaa edes kenenkään syliin. Olin onneni kukkuloilla pienestä tyttärestäni.

Välillä kuitenkin äitiäkin väsyttää

Välillä kuitenkin äitiäkin väsyttää

IMG_2187

On siinä isinkin sylissä pienen hyvä olla

On siinä isinkin sylissä pienen hyvä olla

Perhe- ja ystävyyssuhteeni eivät ole juuri muuttuneet Amalian syntymän jälkeen. Tottakai nyt kun olen Amalian kanssa kotona enkä käy töissä on enemmän aikaa nähdä perheenjäseniä ja ystäviä. Amalian syntymän jälkeen olemme saaneet paljon uusiakin ystäviä vanhojen ystävien joukkoon.

Ennen perhe- ja ystäväsuhteita tuli hoidettua enemmän viikonloppuisin kun olimme molemmat Johnnyn kanssa töistä vapaalla. Tietenkin pikkusiskon lapsia piti käydä arkenakin tervehtimässä, sillä heidän luota ei malttanut pysyä poissa.

Siskon lapset ja Amalia

Siskon lapset ja Amalia

Johnnyn vanhempien kanssa olen ollut erittäin läheinen jo vuosia. Suhteemme alun ujouden voitettuani olen pystynyt olemaan varsinkin Johnnyn äidin kanssa täysin oma itseni. Johnnyn isän kanssa olemme lähentyneet pikku hiljaa, mutta nykyisin tuolle appiukollekin tulee heiteltyä vaikka minkälaista legendaa. Muistan useita vuosia sitten siskoni ihmetelleen kun pyysin puhelimessa Johnnyn äitinä laittamaan ruuaksi jauhelihakastiketta ja spagettia. Siskoni mielestä oli kummallista kun pyysin anoppia tekemään minulle ja Johnnylle ruokaa. Minusta se oli kuitenkin luonnollista ja anoppi otti meidät vieraiksi varmasti todella mielellään. Ennen raskautta ja raskaana ollessani vietin suurimman osan vapaa arki-illoista Johnnyn vanhempien luona. Johnnyn äiti nappasi minut kyytiin töistä päästyään ja Johnny haki minut illalla kotiin. Vietin paljon appivanhempien luona myös öitä. Aina Johnnyn mennessä baariin pakkasin yökamat ja lähdin Johnnyn vanhemmille Nuusku kainalossa. Muutettuamme omaan rivitalo asuntoon en enää pelännyt ja uskalsin olla kotona yksin. Viimeisen kerran mennessäni appivanhemmilleni yöksi en tahtonutkaan saada unta ja aamulla kerroin Johnnyn äidille kaivanneeni omaa kotia ja omaa sänkyä. Nykyisin mummi ja vaari käyvät useimmiten meillä, mutta monesti viikonloppuisin Johnnyn äiti kutsuu meidät heidän luokseen syömään.

IMG_2747

IMG_2807

Minun äitini ravaa Amaliaa katsomassa usein ja se on todella mukavaa. Mummin luona vierailemme vähän harvemmin nykyisin. Ennen Amalian syntymää meillä oli äitini kanssa tapana ottaa usein viikonloppuisin pari juomaa, saunoa ja rupatella yhdessä Johnnyn ja veljeni pelatessa samaan aikaan. Olen äitini kanssa erittäin läheinen. Olemme äitini kanssa melkoisen saman luonteisia, joten otamme yhteen aika ajoin kovastikin, mutta sovimme riitamme yhtä nopeasti.

IMG_2104

Siskoni ja veljeni ovat molemmat rauhallisempia kuin minä. Uskon, että Jenni sisko olisi saanut eläessään yhtä kovan ja temperamenttisen luonteen kuin minulla tai ainakin siltä se vaikutti Jennin lähes kahden vuoden elinajan perusteella. Sisko on luottohenkilöni ja hänelle kerron ilot ja surut ensimmäisenä.

Äiti ja pikkuveli

Äiti ja pikkuveli

Siskokset

Siskokset

Ystäviä en ole lapsen saatuani menettänyt ainuttakaan vaikka kaikkia ei tulekaan nähtyä säännöllisesti. Näen ystäviäni lähes aina yhdessä Amalian kanssa. Monilla ystävilläni on itselläänkin lapsia, mutta joukosta löytyy vielä muutama lapsetonkin. Ystävät ovat elämän suola ja jokainen heistä on minulle todella tärkeä. Matkan varrella Amalian synnyttyä olemme saaneet elämäämme uusia tärkeitä ihmisiä. Heistä on tullut meille ystäviä, jotka toivottavasti kulkevat rinnallamme elämämme loppuun asti.

IMG_2584

IMG_2616

IMG_2617

IMG_2621

IMG_2838

Onko Teillä lukijoilla muuttunut perhe- tai kaverisuhteet lapsen syntymän myötä?

Avainsanat

Kommentit

Niin, uskon että niissä perheissä, joissa suku ei saa olla lapsen elämässä, lapsi alkaa kysellä, miksi hän ei koskaan nähnyt esim tätejään, yms. 🙁

Totta 🙁

Missä olit töissä ennen, kuin sait Amalian?
Olen ylpeä sinusta, että perheesi saa nähdä Amaliaa, etkä ala kieltämään heitä. Jotkut ihmiset eivät halua, että suku näkee lasta ja ystävät ovat ainoita sallittuja.

Työskentelin muistisairaiden vanhusten parissa. Tottakai perheeni saa nähdä Amaliaa, musta kuulostaa kammottavalta ettei perheenjäsenet olisi lapsemme elämässä 🙁

Tulen aina niin hyvälle mielelle lukiessani näitä Sinun kirjoituksiasi. Nykyisin nimittäin välillä tuntuu siltä, että kaikkien nuorten mielestä ”ystävät ovat perhe” ja sukulaiset ovat jotain sellaista, mitä pitää karttaa niin paljon kuin suinkin pystyy. Siksi on mukava lukea nuorista, joille sukulaiset ja jopa appivanhemmat ovat tärkeitä. Sukulaisesi ovat onnekkaita!

Ja toisaalta olen lähipiirissä nähnyt niin paljon nuoria äitejä, jotka jättäisivät vauvansa hoitoon vaikka joka päivä, joten sekin on mukavaa lukea, että joku nuori äiti on noin sitoutunut vauvaansa.

Ihana kommentti sinulta, kiitos paljon <3

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.