Yleinen
6.8.2013

Toivepostaus miten parisuhteemme on muuttunut lapsen myötä

Toivepostaus miten parisuhteemme on muuttunut lapsen myötä

Me olemme tosiaan pitäneet Johnnyn kanssa yhtä kymmenen vuoden ajan ja Amalian syntymä oli molemmille yhteiselomme kohokohta. Olimme tietoisia, että vauva tulee viemään yhteistä aikaa eikä keskinäiselle suhteelle jää enää yhtä paljon aikaa kuin ennen. En kuitenkaan aavistanut sitä kuinka paljon syntynyt vauva saisikaan aikaan riitaa meidän kahden niin rakastuneen välille.

Ensin elämä oli helppoa. Amalia nukkui lähes koko ajan, mutta pikku hiljaa viikkojen kuluessa tilanne alkoi muuttua. Vauva alkoi näyttää omaa temperamenttiaan ja oli kovin läheisyydenkipeä. Amalia ei todellakaan ole ollut näitä vauvoja, jotka makoilevat itsekseen leikkimatolla saatika sitä sorttia, että nukahtaisi mihinkään hassuun paikkaan kesken leikkien. Ei ei, Amalia on ollut juuri sitä sorttia, joka vei parisuhteemme äärirajoille.

Minulla alkoi aika pian Amalian synnyttyä toistamiseen murrosikä ja nyt äitini ja isäni sijaan saikin Johnny kärsiä kiukunpuuskistani. En ole muutenkaan rauhallinen luonne vaan temperamenttiä löytyy, mutta Amalian synnyttyä minusta tuntui joskus siltä kuin järki lähtisi. Onneksi Johnny kymmenen vuoden kokemuksella osaa auttaa hädän hetkellä, olla olkapäänä, kuunnella ja mikä parasta osaa aina valita juuri ne oikeat sanat, joilla paha olo tai kiukku katoaa.

Luonteeltani olen muiden ihmisten kertoman mukaan herkkä. Uskon, että olen stressannut kovasti sisäisesti Amalian sairautta vaikka pääsinkin asian kanssa sinuiksi suhteellisen helposti. Mielessä on kuitenkin aina se kuinka elämä onkaan kirjoitettu tästä eteenpäin. Tulevaisuus tuntuu joskus pelottavalta, mutta elämäähän tämä vain on ja se on elättävä täysillä ja oltava läsnä juuri tässä hetkessä. En juuri suo ajatuksia sille millaista elämämme voisi olla vaan luotan siihen, että Amalia pysyy juuri tuollaisena aina, yhtä terveenä.

Amalian sairaus on niitannut minut ja Johnnyn tiukasti yhteen emmekä voisi kuvitellakaan, että meillä olisi täysin terve lapsi ja ettei meillä olisi lapsemme kanssa lääkärikäyntejä sairauteen liittyen. Johnny on aina mukana Amalian sairauteen liittyvillä lääkärikäynneillä vaikka minulla ne narut käsissä onkin ja pärjäisin hyvin Amalian kanssa kahdenkin. Isänä Johnny kuitenkin haluaa olla aina mukana mikä on minusta todella hienoa. Lisäksi hän on suurena tukena minulle ja tietysti myös Amalialle näyttäessään esimerkiksi munamiehen musiikkivideota kännykästä Silmälääkärin mitatessa Amalian silmänpainetta. Loisto faija ja loisto mies, ei voi muuta sanoa.

Millä ihmeellä olemme sitten tästä puolestatoista vuodesta selvinneet yhdessä ja menneet vielä naimisiinkin. Tähän syyksi niinkin imelä vastaus kuin rakkaus. Kun vietämme Johnnyn kanssa yhteistä aikaa Amalian nukkuessa yöunta tai ollessa hoidossa ei parisuhteemme ole muuttunut mitenkään lapsen syntymän myötä. Samat huonot siis meidän mielestä tietysti äärettömän hyvät läpät lentävät ja lisäksi suukkoja ja halauksia satelee molemmin puolin. Usein me syömme iltaisin takapihalla tai vain höpöttelemme siellä kaikkea maan ja taivaan väliltä.

Ehdottomasti pitäisi enemmän toisilleen suoda aikaa, sillä yhdessä on vaan niin kivaa. Täytyy kuitenkin myöntää, että jos emme etukäteen ennen Amalian nukkumaan laittoa sovi, että hei nyt vietetään laatuaikaa kahdestaan niin illat menevät siihen, että molemmat istuvat omilla tietokoneilla eikä toiselle suoda sieltä ruutujen takaa kuin murhaavia katseita jos toinen kolistelee ja meinaa tällä tavalla herättää Amalian.

Loppuun vielä oma vinkkini parisuhteen ylläpitoon: muistakaa kertoa puolisoillenne, että rakastatte ja viettäkää kahden keskistä yhteistä aikaa ainakin joitain kertoja viikossa, sillä näillä pääsee jo pitkälle, trust me! <3

PUSU

Avainsanat

Kommentit

Eksyin vahingossa tähän blogiin ja itku mutta myös hyvä mieli tuli kaikesta. IHANA JA SULOINEN tyttö teillä! Itselläni on samanvuotinen poika, ja jos Amalia joskus uhkaisi jäädä yksin hiekkalaatikon reunalle koulussa, kuten eräässä postissa pelkäsit, niin tullaan vaikka asioiksemme täältä toiselta puolen Etelä-Suomea sinne leikkikavereiksi!!!

Kiitos tosi paljon ja ihanaa kun eksyit blogiin <3 Ihana kommentti!!

Sulla pitää muuten päivittää toi esittely itsestäs 😛 nyt kun Johnny ei ole enää tuleva miehesi 🙂

Hääpostausta odottaen! Pukusi on ihana!

Totta, käynkin heti hommiin 🙂
Hääpostauksesta ensimmäinen osa tulee julki tänään! Puku oli mustakin ihana, harmi kun sitä sai käyttää vain tuon yhden kerran <3

Se on trust! 🙂

Heh, mä mietinkin et kirjotin ehkä väärin, mutta koettelin kirjottaa erilailla ja lopulta must toi oli paras 😉

Loistava vastaus!! 🙂 🙂

🙂

Onnea tuoreelle avioparille! Millos hääpostaus tulee?? =)

Kiitos <3 Tänään saan ehkä valokuvaajalta kuvat, joten pian tulee hääpostausta. Kiitos kun ootte olleet kärsivällisiä 🙂

Tuo mekko sopii sinulle täydellisesti! <3

Kiitos tosi paljon! <3

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.