Yleinen
2.2.2013

Terve tyttö

Terve tyttö

Amalia on nukkunut nyt kaksi edellistä yötä hienosti omassa sängyssä ja herännyt vain kaksi kertaa syömään. Ollaan kumpanakin iltana nukahdettu Johnnyn kanssa sohvalle jo aikaisin ja kömmitty siitä sitten yöllä sänkyyn kun Amalia on herännyt ensimmäisen kerran. Kyllä tekee hyvää kun saa nukkua pidempiä pätkiä yhteen soittoon. Päiväunet ovat neidille maittaneet myös hyvin eikä häntä ole niiden aikana tarvinnut nukutella uudestaan. Nukkumaanmeno on sujunut helposti.

Tämä kaikki johtuu tietysti siitä, että Amalia on tervehtynyt kokonaan. Kipulääkkeitä ei ole enää tarvinnut antaa muutamaan päivään. Päivät ovat sujuneet kivasti.

Eilen meidän oli tarkoitus mennä siskoni perheen luo viettämään aamupäivää, mutta huomasin ulko-ovella ettei Johnny ollut jättänyt minun autonavaimia minulle vaikka olin pyytänyt häntä ne jättämään. Hän ei myöskään tiennyt mihin oli laittanut vara-avaimen, joten emme päässeet lähtemään.

Kävimme ennen Amalian päiväunia ulkoilemassa. Amalia pääsi pulkan kyydissä ja Nuusku sai samalla toisen lenkin. Tapasimme naapurimme, joka oli samaan aikaan lähdössä koiransa kanssa lenkille. Niinpä kävelimme yhtä matkaa ja hän ehdotti jos lenkkeilisimme toistekin yhdessä. Hänen koiransa rotu on myös Bichon Frise, ja koira on poika. Naapuri kutsui minut heidän luokseen joku ilta kahville. Se on mukavaa kun on naapureiden kanssa hyvät välit. Muistan lapsena, että meidän talossa asui paljon lapsiperheitä ja tuntui siltä, että olemme yhtä suurta perhettä. Nykyään tuntuu ettei naapureilla ole enää ollenkaan sellaisia välejä kuin ennen aikaan.

Amalian päiväunien jälkeen lähdin Amalian ja Nuuskun kanssa kävelemään äitini luokse. Äitini käveli Luisin kanssa meitä vastaan ja juuri kun kohtasimme puhelimeni soi ja siellä oli mies kuljetusfirmasta, joka oli meidän oven takana tuomassa Amalialle tilaamaamme syntymäpäivälahjaa. Olin käsittänyt paketin tulevan postiin. Niinpä käännyimme koko porukka ja kävelimme reippaasti takaisin meille. Näinpä meille tuli vähän pidempi lenkki. Amalia hihkui innoissaan pulkassa kuikuillen mummia koko matkan.

Amaliasta on mukavaa olla mummin luona. Tällä kertaa hän muisti, että Luisin ruokakipoille ei ole asiaa ja mummin kerran komentaessa häntä hän uskoi heti. Pikkuveljeni huone olisi ollut erittäin kiinnostava paikka, mutta houkuttelimme kuitenkin Amaliaa katselemaan lastenleluja olohuoneeseen.

Söimme kaikki yhdessä mummin laittamaa makaronilaatikkoa ja rahkapiirakkaa. Johnny tuli töiden jälkeen juomaan pikaiset kahvit ja lähdimme sitten autolla kotiin.

Johnnylle oli soitettu huollosta ja kerrottu ettei auto tule valmiiksi vielä tällä viikolla. Korjauksen ei pitäisi olla kallis ja johtaja lupasi kaikki mahdolliset alennukset loppulaskuun. Johnny sai toisen sijaisauton. Tässä uudessa autossa on automaattivaihteet.

Tässä yksi laiskuudenhuippu rakkaasta kihlatustani. Me ostimme videokameran ennen kuin Amalia syntyi ja nyt vuoden ajan olen Johnnylle valittanut kun kuva on aina aluksi punainen kun kameralla alkaa kuvaamaan. Eilen sitten sanoin tiukkaan sävyyn, että Amaliasta en punaista kuvaa halua kun hän puhaltaa ensimmäisen kynttilänsä syntymäpäiväkakustaan. Käskin Johnnyn ottaa ohjekirjan ja yrittää korjata asian tai mennä liikkeeseen kysymään huomenna, että mistä tämä johtuu. Johnny otti ohjeen käteensä ja häneltä meni noin minuutti hoitaa asia ja nyt kameralla ei enää tule punaista kuvaa.Yli vuosi meni tähän minuutin mittaiseen hommaan.

Illalla Johnny kylvetti Amalian ja minä kävin samalla suihkussa. Amalia meni yöunille kahdeksalta ja Johnny haki meille ruokaa. Leppoinen ja rauhallinen oli eilinen ilta.

Tänään nousimme kaikki kahdeksalta ylös. Amalian aamutoimien jälkeen aloittelin siivousta ja sitten lähdimme koko perhe yhdessä lenkille. Tämän jälkeen oli vuorossa kauppareissu Prismaan ostamaan Amalian syntymäpäiville herkkuja. Näimme kaupassa Amalian kaksi kaveria ja heidän äitinsä sekä Amalian kummitädin ja vielä minun serkkuni pesueensa kanssa tuli vastaan.

Kotiin tullessa jatkoin hetken siivousta, jonka jälkeen laitoin Amalian päiväunille. Amalia nukkui päiväunia vain reilu tunnin.

Äitini ja pikkuveljeni tulivat meille, koska äitini oli luvannut tehdä Amalian syntymäpäiville voileipäkakun. He viettivät aikaa meillä iltaan saakka.

Jauhelihapiirakka

Uuniin menossa

Heidän lähdettyä aloitin Amalian kanssa iltatoimet ja laitoin väsyneen tytön nukkumaan. Amalia ei suostunutkaan nukahtamaan ja nyt on takana kohta kolme tuntia itkua ja syynä taitaa olla mummin antama kahvi. Vaikka mummi antoikin kahvia vain vähän, on Amalia kuitenkin pieni ja tämä riitti hänelle. Oli kyllä viimeinen kerta. Voi rassukkaa.

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.