Yleinen
27.11.2012

Tarina jatkuu

Tarina jatkuu

Amalialle puhkesi ensimmäinen hammas 3 kuukauden iässä. Hän oppi nauramaan vähän yli kolmikuisena, kikatti niin kovin serkulleen Eemille, että minulla ja Amalian tädillä tuli kyyneleet silmiin niin hellyyttävää pienen vauvan ensimmäinen nauru oli. 
Amalia 3kk

 

Sitten taas lääkärikäynnille, tällä kertaa Iho-ja allergiasairaalaan missä lääkäri pikaisesti kertoi tulevista laserhoidoista. Amalialta tullaan vaalentamaan kasvot ja käsi. Loput läiskät voidaan halutessa hoitaa myöhemmin hänen ollessa vanhempi. Laserhoito aloitetaan 1,5 vuotiaana ja hoito tehdään 6viikon välein lastenklinikalla nukutuksessa. Hoidon jälkeen iho näyttää muutaman viikon pahemmalta ja siihen muodostuu mustelma, mutta sitten pitäsi alkaa pikku hiljaa näkymään tulosta. Yritimme kysellä jos lääkäri olisi näyttänyt joitain kuvia ihmisestä jolle laserhoidot oli tehty, mutta ei hänellä ollut näyttää. Olemme kyllä nyt myöhemmin kuulleet, että tulokset ovat todella hyviä. Tuona samana päivänä Amalialle puhkesi toinen hammas. 
Lauantaina 19.5 oli Amalian nimipäivä, äitiltä ja isiltä Amalia sai Nomination käsikoruun uuden kirjaimen ja kukkasen, mummilta hän sai kauniita vaatteita sekä nimpparionnitteluita muilta. Alle nelikuisena Amalia löysi vaunuista tuttinsa ja sai sen itse suuhun, myös möngertämään eteenpäin pääsi hieman. 
Vähän ennen kuin Amalia täytti neljäkuukautta oli taas kontrollikäynti Silmäklinikalla. Timosan tipasta huolimatta silmänpaine ei ollut laskenut, joten silmälääkäri määräsi rinnalle toista tippaa nimeltä Trusopt. Näin meillä alettiin laittamaan sitten kahta eri silmätippaa päivässä. Seuraava käynti olisi vasta 1,5 kuukauden kuluttua. 
Tätisi syntymäpäivät olivat samana päivänä, haimme vähän kaupasta kakkua ja keksejä ja yllätimme tädin. 
Tädin syntymäpäivät

Kesäkuun ensimmäisenä sunnuntaina meillä alkoi kauan odotettu vauvauinti, Amalia oli tuolloin 4 kuukautta vanha. Ensimmäisellä uintikerralla Amalia oli vähän itkuinen, taisi säikähtää kun kaikki alkoi piirissä laulamaan pikkuiset kultakalat laulua. Sosetta maisteltiin myös tuona päivänä ensimmäistä kertaa ja se neidille maistui. Ensimmäinen silmätulehdus Amalialla puhkesi oikeaan eli terveeseen silmään näihin aikoihin. Se hoitui hyvin lääkärin määräällä silmätipalla eikä tarttunut ollenkaan vasempaan silmään.

Uimamaisteri
Hyvää sosetta
Silmätulehdus

Vähän ennen kuin Amalia täytti 5 kuukautta hänelle puhkesi kolmas hammas. Näihin aikoihin hän oppi kiljumaan ja tekikin sitä innoissaan sitterissä noin puolen tunnin ajan. Isäsi mummun 90-vuotis syntymäpäiviä vietettiin juuri ennen kuin Amalia täytti 5 kuukautta, ne menivät hienosti. Amalia oppi uuden taidon juuri ennen kuin täytti 5 kuukautta, hän kääntyi massulleen.

90-vuotis synttäreillä

Sitten taas Silmäklinikalle. Tipat olivat toimineet ja silmänpaine hyvällä tasolla. Seuraava käynti vasta lokakuun lopulla, eli lähes 4 kuukauden päästä. Nämä olivat mahtavia uutisia. Itse olen aina muutamaa päivää ennen Amalian lääkärikäyntejä todella stressaantunut ja edellisenä iltana usein myös itkuinen ja hermostunut. 
Onneksi avopuolisoni osaa tukea ja pystymme hyvin puhumaan toisillemme jos on paha olla. 

Silmäklinikalta

Vähän ennen kuin Amalia täytti puoli vuotta, annoimme hänen maistaa vadelma mehujäätä ja voi että miten se maistuikaan hänestä hyvältä. Pärisyttämään meillä opittiin tuolloin myös. Neljäs hammas Amalialle puhkesi ennen kuin hän täytti puoli vuotta. Saunaan Amalia pääsi ensimmäistä kertaa näihin aikoihin. 

Muumimaailmaan tehtiin kesäreissu
Kukkuu..

Kommentit

Tosi söpö tyttö! Minulla oli luokkatoverina tyttö jolla oli aivan samanlainen juttu kasvoissa,oikea puoli kasvoista.Siitä on aikaa jo 60 vuotta. Olimme kavereita.

Johanna

Kiitos paljon <3 <3

Kaunis lapsi <3

Kiitos<3

Kun on oikein pieni.

Kun on oikein pieni,
voi lentää linnun untuvalla,
nukkua orvokinlehden alla,
kun on oikein pieni.

Kun on oikein pieni, voi keinua heinässä heiluvassa
levätä kukassa tuoksuvassa,
kun on oikein pieni.

Kun on oikein pieni, voi istua lumihiutaleilla
ja liitää maailman tuulien teille,
kun on oikein pieni.

Tämä runo oli kerran lehdessä ja olen sitä säästänyt,
nyt siirrän tämän Amalialle, runoilija tuskin laittaa pahakseen,
Terveiset tähtisilmälle Seijalta

Kaksplussan kautta löysin tänne. Ihana blogi ja ihan mielettömän söpis vauva! Mielenkiintoista lukea teidän elämästä, itsellä on vain vähän Amaliaa nuorempi tyttö. Jään ehdottomasti seuraamaan tätä blogia :)!

Kiitoksia ja hienoa kun löysit blogini! Jää ihmeessä seuraamaan:)

Kiitos<3 Jää ihmeessä seurailemaan meitin elämää:) Käyn nyt heti kurkkaamassa blogisi kun Amalia vielä nukkuu:)

Ihana tyttönen teillä! Mielenkiinnolla seurailen teidän elämätä. 🙂 Meillä on kans erityinen lapsi erillä tapaa; down syndrooma Pyry! Meidän blogin löydät osoitteesta pyrytysta.blogspot.com 🙂

Kiitos kaikille <3 Kivaa, että ihmisiä kiinnostaa meidän elämä!

Mummin niin RAKAS Ampsu <3

Aivan syötävän suloinen lapsi <3 liityn blogisi lukijaksi heti kun pääsen koneelle 🙂 en siis puhelimella osaa liittyä 🙁

Niin suloinen tyttö, mitkä ihanat silmät! <3

Suloinen tyttö 🙂

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.