Yleinen
28.10.2013

Toivepostaus Amalian talvivaatetus

Toivepostaus Amalian talvivaatetus

Amalian talvivaatetus koostuu niin uusista kuin myös käytetyistä vaatteista. Aloitetaan villasukista, joita pikkutytöllä riittää.

IMG_3950

Vasemmalla olevat villasukat ovat Johnnyn äidin siskon kutomat ja oikealla olevat sukat on kutonut vanha naapurini, joka on myös innokas blogin lukija.

IMG_3952

Vaalean vihreät villasukat ovat naapurintytön vanhat ja oikealla olevat sukat ovat äitini kädenjälkeä.

Hanskoja Amalia inhoaa, mutta onneksi niistä ei enää käydä taistelua. Amalia on tainnut hokata ettei äiti anna hanskojen kanssa periksi vaan esimerkiksi lenkillä hanskat laitetaan heti takaisin vaikka sen miljoonannen kerran lenkin aikana. Ymmärrän kyllä Amaliaa, sillä hanskoilla on valtavan vaikea tehdä mitään.

IMG_3948

Hanskat, Citymarket

IMG_3949

IMG_3953

Toppahanskat, Mukelomesta

IMG_3954

IMG_3955

Pipoista Amalia tykkää ja pikku neiti valitseekin jo mieleisensä pipon ihan itse.

IMG_3956

Villapipo on serkkuni kutoma. Tämä pipo on Amalian lemppari ja hän valitsee aina pöllöhatun päähänsä myös lämpimimmillä keleillä.

IMG_3957

Pipo, H&M

IMG_3958

Kypärämyssy on naapurintytön vanha.

Amalialla on hirmuisen paksu talvihaalari, joten tiedä häntä tuleeko näille välikerroksille kovinkaan suurta käyttöä. Pupupuku käy talvihaalarin alle leudommilla pakkasilla ja fleecepuku sitten oikein paukkupakkasilla.

IMG_3969

Jumpsuit, me&i

IMG_3971

IMG_3972

Fleecetakin on hankkinut Johnnyn äiti. Merkki taitaa olla Reima.

IMG_3973

IMG_3967

Paksu fleecepuku on myös Johnnyn äidin hankkima. Puku on Reima merkkinen.

IMG_3968

Talvipuvun olin päättänyt hankkia uutena, jotta se olisi varmasti lämmin Suomen tunnetuilla kovilla pakkaskeleillä. Puku on ollut päällä jo joitain kertoja ja se on todella muhkea ja aivan varmasti lämmin. Talvipuvussa ihastuin väriin ja puvun tyttömäisyyteen. Rimpsut ovat aivan samanlaiset kuin omassa puvussani hyvin reilut kakskyt vuotta sitten. Ulkonäkö seikkojen lisäksi puku pitää vettä ja tämä onkin välttämätöntä Amalian ikäiselle touhumimmille.

IMG_3962

Talvipuku, Mukelomesta

IMG_3964

Talvitakkiin on hakusessa vielä talvihousut. Housut toivon löytäväni kirpputorilta ja näin Amalialla olisi sitten varatalvipuku.

Toppatakki, Name it. Kirppis

Talvitakki, Name it. Takki on kirpputori löytö.

Kunnon talvikengät ovat vielä ostamatta. Luulen ostavani kengät Mukelomestasta. Olen jo kallistunut Goretexeihin vaikka ne maksavatkin hunajaa. Kenkien tulee ehdottomasti pitää vettä ja olla lämpimät ja tähän vedenpitävyyteen alla olevat kengät tuskin pystyvät. Söpöyspisteet menevät kuitenkin näille talvisaappaille.

IMG_3959

Johnnyn äiti on löytänyt talvikengät kirpputorilta.

IMG_3960

Monilla paikkakunnilla on jo tullut lunta, mutta Lohjalla emme ole nähneet edes ensilunta.

Joko Teillä lukijoilla on kaikki talvikamppeet kasassa ja ehkä käytössäkin jo?

Avainsanat

Kommentit

Mite tollanen pöllöpipo tehdään?

johanna

Ei mitään käryä, serkku osaa tälläisiä ihanuuksia väsätä 🙂

Ensimmäisen ja viimeisen kerran luen blogiasi ;aivan järkyttävää kun on niin avutonta..Olet ollut me&i-kutsuilla,etkä tiedä,että Smulan on marsu eikä hamsteri. Uusi lämmin talvihaalari puetaan yleensä pakkasilla ja lumen tultua,eikä syksyn kurakeleihin! Ihmeellistä,että olet ymmärtänyt ajatella GoreTex-kenkien ostoa!Jumpsuit ei ole mikään lämpöhaalari vaan oloasu sisälle. Käsineet voi ostaa riittävän pienet ja laadukkaat,että lapsi pystyy toimimaan käsillään ulkona. Näihin kylmiin vesikeleihin ohut villatumppu ja ohut kurahansa,niin tarttuminenkin sujuu.

johanna

Olen ollut me&i vaatekutsuilla tosiaan kahdesti eikä muuten kiinnosta pätkääkään kumpi Smulan on marsu vai hamsteri!
Amalialla on tosiaan muutamia kertoja ollut uusi talvihaalari päällä ihan pakkaskeleillä, olisiko pakkasta ollut viitisen astetta, puistoon mentiin ja jokaisella lapsella oli toppavaatteet. Eihän se lumen tulo sitä katso miten lapsesi puet vaan ehkäpä se lämpömittari. Itse puen varmasti Amalialle talvihaalarin kun mittari on pakkasen puolella.

Aika hauska kun me&i vaatekutsuilla itse kutsujen pitäjä neuvoi jumpsuitin olevan hyvä myös välipukuna. Tätä asua kun voi käyttää niin moneen tilanteeseen. Ja näistä käsineistä sen verran, että Amalian talvihanskat sattuvat olemaan laadukasta merkkiä ja juurikin sopivan kokoiset ja myös muut käsineet ovat sopivia. Amalia on kuitenkin melko pieni vielä, joten hanskoilla ei tietenkään ole yhtä luontevaa touhuta kuin paljailla käsillä.

Ja hei kiva kun poikkesit blogiin edes tämän yhden kerran 😉

Missä avoimessa päiväkodissa käytte? Käyttekö ihan säännöllisesti tiettyinä päivinä? 🙂

johanna

Me käydään useimmiten Moision Aallokossa, mutta myös muutamia kertoja ollaan käyty Mäntynummen Pirtissä. Molemmat kivoja paikkoja niin ja siis molemmat sijaitsevat Lohjalla 🙂

Ei me ihan säännöllisesti käydä, mutta aika usein. Torstaisin käydään lähes poikkeuksetta seurakunnan kerhossa ja joka viikko avoimissa myös.

Löysin just blogisi ja on tosi mielenkiintoinen 🙂 täytyy kyllä sanoa, että Amalia on oikeesti aika coolin ja tosi suloisen näköinen 🙂 kaikkea hyvää teidän perheelle!

johanna

Voi kiitos ja ihanaa kun löysit blogin <3
Mustakin Amalia on melko coolin ja söpiksen näköinen ja on muutama lapsi kehunutkin Amalian kasvoja vähän mageiksi 😉
Kaikkea hyvää myös sinulle ja toivottavsti jäät seurailemaan meidän elämäämme! 🙂

Ihana ku oot pistäny Johnnyn (apua kamalan vaikea nimi, onko sen nimi oikeasti se?!) no kuitenkin, nii pitelee tota haalaria! 😀

johanna

Kyllä sä nimen ihan oikein kirjoitit 😉
Noh Johnny ei ollut kovin innokas pitelemään haalaria, mutta henkarit olivat vaatehuoneessa, jonne pääsee vain Amalian huoneen läpi ja Ampsu oli jo yöunilla, joten sinne ei ollut asiaa 😉

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.