Yleinen
2.9.2014

Sisko, joka odottaa jo kovasti pikkuveljeä

Sisko, joka odottaa jo kovasti pikkuveljeä

Onpa aika mennyt taas vauhdilla viime postauksen jälkeen. Tuntuu siltä ettei kirjoittelulle tahdo löytyä aikaa lähimainkaan niin paljon kuin haluaisin. Olen kuitenkin päättänyt, että perhe ja lepo tulevat ennen blogia ja sen uskon teidän ihanien lukijoidenkin ymmärtävän. Kirjoitusintoni ei ole kateissa, kamppailen ainoastaan ajanpuutteen kanssa. Amalia ei ole nukkunut aikoihin päivisin ja iltaisin en useinkaan tahdo saada mitään aikaiseksi. Asia tuskin helpottuu vauvan syntymän jälkeen.

IMG_1520

Olen miettinyt paljon tulevan vauvan syntymää ja sitä, että pian perheessämme on kaksi ihmislasta. Elämä tulee muuttumaan varmasti paljon. Amalian kanssa on nykyisin pääsääntöisesti todella helppoa, sillä hän on jo niin iso. Tämä lasten tuleva ikäero on meille juuri sopiva, sillä henkilökohtaisesti en olisi jaksanut kahden ihan pienen kanssa. Amalia on vauvan syntymän aikaan jo 2 vuotta ja 10 kuukautta vanha ja on jo nyt kovin omatoiminen ja tämähän koko ajan vain harjaantuu entisestään. Minusta on ollut mahtavaa, että olen saanut antaa huomiota vain ja ainoastaan esikoiselle näinkin pitkään.

Yksi äidin raskaushimoista on patonki ja tzatsiki ja näyttää se maistuvan tyttärellekin

Yksi äidin raskaushimoista on patonki ja tzatsiki ja näyttää se maistuvan tyttärellekin

Amalia on mainio höpöttelijä ja nauroinkin eilen illalla Johnnylle kun hän totesi etten kuuntele enää nykyään juuri lainkaan musiikkia, että kuuntelenhan minä autossa, mutta silloinkin saan olla koko ajan painamassa paussia ja kysymässä takapenkiltä että mitäs sinä oikein Amalia sanoitkaan? Amalia höpöttää oikeastaan taukoamatta ja on hyvin harvoin hiljaa. Epilepsiaklinikalta tulleessa hoitokertomuksessa lääkäri oli painottanut sitä, että Amalialla on huomattavan runsas ja monipuolinen sanavarasto.

Puheen lisäksi Amalialla on hurjan hyvä muisti. Hän muistaa aina suurimmaksi osaksi päivän tapahtumat ja kertoo niistä aina isille isin tultua töistä kotiin. Eilenkin Amalia kertoi, että äiti oli suuttunut hänelle kun hän murusti ja läästi isin deodorantin naamansa, käsiinsä ja hiuksiinsa. Lisäksi Amalia kertoi ystävälleen sattuneesta haaverista rekka-auton kanssa.

Eilen pesukonettamme kävi katsomassa nuori mies, jota vastasta Amalia seisoi pikkueteisessä. Mies näytti häkeltyneeltä Amalian selittäessä hänelle meidän pesukoneen rikkoutumisesta. Amalia olisi mielellään mennyt tiirailemaan miehen työtä, mutta päätimme kuitenkin pysyä poissa jaloista ihan jo sen takia, kun isi on kertonut kuinka ärsyttävää on tehdä töitä jos joku huohottaa niskaan ymmärtämättä asiasta yhtikäs mitään. Koneessa ollut vika korjataan, sillä se ei ihan ylittänyt korjauskattoa, joka oli 350 euroa. Huolto tulee kustantamaan 320 euroa, joten uuden koneen saanti oli hilkulla.

Viikonloppu meni vauhdilla. Perjantai-illaksi ostimme herkkuja, tällä kertaa dippiä ja vihanneksia. Amalia kysyi heti herkut nähtyään: äiti missäs kaikki sipsukat on? Kaikille maistuivat herkut, jopa Nuuskulle, joka ei kasviksiin ole juuri koskaan koskenut. Amalia tosin sai edelleen kukkakaalista vatsanpuruja ja niitä itkettiinkin sitten yöllä.

IMG_1514

Mitä te taas teitte mulle?

Mitä te taas teitte mulle?

Kauniit siivet selässä

Kauniit siivet selässä

Antaisitte jo olla!

Antaisitte jo olla!

Okei, tää on viimenen pose!

Okei, tää on viimenen pose!

Lauantaiaamuna päätimme lähteä pitkästä aikaa uimahalliin. Lohjan uimahalli on kesäisin suljettu, joten edessä on ollut pitkä uimahalli tauko. Amalia hihkui riemusta kerrottuamme uimahallireissusta. Amalia on ollut uimahallissa aina varsinainen hurjapää, mutta nyt hän oli kuin eri lapsi. Amalia roikkui tovin aikaa kaulassani kuin pieni apinanpoika. Terapia-altaassa saimme houkuteltua Amalian sukeltamaan ja taito oli onneksi tallessa. Sukelluksesta Amalia innostui ja halusi aina vaan uudestaan pudottautua istuma-asennosta reunalta veteen. Amalia pääsi myös isin kanssa isoon vesiliukumäkeen, mutta kyyti kulki liian hiljaa, joten se ei järin miellyttänyt tyttöä. Isi kun ei tajua laskea selällään tai laittaa uimahousuja pyllyn väliin 😉

Illalla Johnny lähti pitkästä aikaa ystäviensä kanssa juhlimaan. Amalia kyseli vielä ennen nukkumaanmenoa mihin isi meni ja kerroin, että isi lähti juhlimaan. Tämän jälkeen Amalia kysyi: meneekö isi naimisiin? Aika paha, toivottavasti ei sentään eikä tuo tainnut mennä.

Amalia intoutui lauluun ja tanssiin

Amalia intoutui lauluun ja tanssiin

Nuuskukin näyttäisi olevan vauhdissa mukana, mutta todellisuudessa hän makaa ja haukottelee

Nuuskukin näyttäisi olevan vauhdissa mukana, mutta todellisuudessa hän makaa ja haukottelee

Sunnuntai-iltapäivänä vein Amalian ja Johnnyn hetkeksi siskoni perheen luokse hoitoon ja jatkoin matkaa naapurin kanssa erääseen aittaan, jossa on myynnissä vanhaa ja vähän uuttakin tavaraa. Kyseessä on Lohjalla sijaitseva Josefiinan aitta. Löysin mukaani vanhan lautasen tai oikeastaan seinäkoristeen, mutta meille sen käyttötarkoituksena on olla tarjoilulautanen. Lisäksi löysin lasipurkin, jossa on pitsinauha koristeena. Ajattelin ostaa purkkiin sisälle Ikeasta tuoksulehtiä tai sitten keksin jotain muuta.

Vähän on surumielinen ilme, vaikka ihan kivaa meillä pihalla olikin

Vähän on surumielinen ilme, vaikka ihan kivaa meillä pihalla olikin

Amalia kantaa autonsa kotipihalle säilöön

Amalia kantaa autonsa kotipihalle säilöön

Nyt raskauden aikana on sisustuskärpänen jälleen purrut ja kodissamme on tapahtunut pieniä muutoksia. Kuvailen paikkoja kunhan saan valmista. Haussa olisi vielä olohuoneeseen vanhanaikainen lipasto tai kaappi, jossa olisi ehkä ovet vetolaatikoiden sijaan. Lipasto tai kaappi ei saisi olla liian leveä, sillä sen tulisi mahtua pystyasennossa olevan Ikean lokerohyllyn tilalle. Väri olisi mieluusti valkoinen, mutta saahan sitä sitten itsekin tuunattua. Lisäksi haluaisin löytää valolliset sisustuspallot koristeiksi olohuoneen tikapuihin.
Vinkatkaa jos joku tietää mistä löytyy?

Eilen olimme avoimessa päiväkodissa, jossa Amalia viihtyy aina. Aamulla Amalia oli huippusuloinen katsellessaan lastenohjelmia. Amalia katseli ohjelmaa, jossa on possu, jolla on pieni pikkuveli. Veli oli possuäidin sylissä ja Amalia huokaisi syvään ja kysyi minulta: milloin minun pikkuveljeni syntyy, äiti milloin sitä lunta oikein sataakaan? <3

Lettuja

Lettuja

IMG_1536

Nuusku aitiopaikalla, vaikka tietääkin ettei hänelle mitään tipu dieetin vuoksi

Nuusku aitiopaikalla, vaikka tietääkin ettei hänelle mitään tipu dieetin vuoksi

Tänään lähdimme Johnnyn kanssa jo aikaisin aamusta ajelemaan kohti Helsinkiä. Saimme nähdä pienen suloisen poikamme ultraäänen kautta. Amalia sai jäädä kotiin nukkumaan ja mummi tuli häntä hoitamaan. Herätessään Amalia oli ihmetellyt missä äiti ja isi ovat ja perään tyttö oli tokaissut: joko äiti on lähtenyt synnyttämään?

Huomenna saatte nähdä pienestä vauvastamme aika ihanan kasvokuvan <3

Avainsanat

Kommentit

Me saatiin kotivakuutuksesta pieni korvaus noin 170 e, kun pesukone hajosi. Ostettiin, kyllä uusi kone eikä korjattu 7 vuotta vanhaa konetta.

johanna

Okei 🙂 Meillä kävi korjaaja eilen ja nyt on pyykkiä pesty ”muutama” koneellinen 😉

Olisitko kiinnostunut jakamaan täällä blogissasi ja fb:ssä tämän kansalaisaloitteen linkkiä?

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/765

Aloitteen tarkoituksena olis saada uudelleen käsittelyyn päivystysasetus, jolloin pienet sairaalat vois edelleen ottaa synnyttäjiä vastaan. Nimiä kerätään 10.10 ja niitä pitäis olla kasassa 50 000.

Fb:ssä on myös perustettu ryhmä, jossa kerrotaan asiaan liittyviä uutisia yms. 🙂 https://www.facebook.com/synnytykset?fref=ts

ISO kiitos jo etukäteen, jos päätät auttaa meitä! <3

Kiva postaus taas kerran, ajanpuutteen kyllä ymmärtää! Valopalloja löytyy ainakin Salossa ihan Prismasta. 🙂

johanna

Kiitos kovasti Kukka <3
Mun äiti eilen just soittelikin Prismassa ollessaan, että siellä on myynnissä valoja, täytyy käydä katsastamassa heti kun sinne taas menen 🙂

Voi miten ihana tuo Amalian huokaisu pikkuveljestä ja lumesta! <3

johanna

Kyllä <3 <3

Anttilassa ainakin olen nähnyt sellaisia valopallo juttuja 🙂

johanna

Okei, kiitos vinkistä 🙂

Tarjoustalosta löysin kivat harmaa-valkoiset valopallot, 9.90e. Toimivat paristoilla. Niin kivat, että taidan hakea toiset! Tässä siis valopallovinkki 🙂

johanna

Okei, kiitoksia vinkistä 🙂

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.