Yleinen
26.9.2014

Sirkusta ja leipomista

Sirkusta ja leipomista

Muutaman toivepostauksen toteutettuani on vuorossa jälleen kuulumisia. Meillä oli huippukiva viikonloppu viime viikonloppuna ja toivotaan, että tästä viikonlopusta saataisiin yhtä mukava. Selkeästi parhaita ovat aina ne viikonloput, joille ei ole mitään pakollista ohjelmaa vaan ohjelmaa keksitään sitten ihan extempore. Viime perjantaita olimme odottaneet, kuten varmasti moni muukin suomalainen, sillä televisiosta alkoi Vain elämää sarja. Tämä oli jo viime vuonna tämän avioparin yhteinen sarja, jota seurasimme ja joka viikko odotimme. Ennen katselimme enemmänkin yhteisiä sarjoja, mutta Amalian syntymän jälkeen se on jäänyt. Elokuvia olemme katselleet jonkin verran, mutta melko vähän niitäkin. Jos haluan keksiä Johnnyn mieleistä yhteistä tekemistä niin elokuva on varma valinta, sillä Johnny rakastaa katsella leffoja ja on aina innoissaan jos myös vaimo suostuu niitä katselemaan hänen kanssaan. Harmi vain, että nykyisin nukahdan usein kesken elokuvan tai sitten leffa katsellaan ainakin parissa osassa ja nämä ovat suurimmat syyt miksei meillä enää yhteisiä leffailtoja pahemmin vietetä.

Katselimme Vain elämää sarjan yläkerrassa makuuhuoneessamme, sillä tämä vauvaa kantava nainen ei olisi enää kyennyt istumaan lattialla kahden tunnin aikaa. Meillähän sohva on aika kaukana televisiosta ja tästä syystä teemme usein telkkarin eteen pesän, jossa sitten istumme tai makaamme katsellen ohjelmia. Onneksi Amalia nukkuu nykyään jo paljon sikeämmin, joten saimme katsella sarjan samalla sängyssä makoillen. Raahasin meille yläkertaan herkkuja Johnnyn ollessa Nuuskun kanssa iltalenkillä. Herkuttelimme popcorneilla, kaupan mustikkapiirakalla ja vaniljakastikkeella.

Perjantain kunniaksi teimme pizzaa

Perjantain kunniaksi teimme pizzaa

Amalia leipoi äidin kanssa pizzapohjataikinan ja isin tultua kotiin oli isin apuna pohjan teossa. Pikku apulainen sai myös täyttää ihan itse meidän tyttöjen yhteisen pizzan

Amalia leipoi äidin kanssa pizzapohjataikinan ja isin tultua kotiin oli isin apuna pohjan teossa. Pikku apulainen sai myös täyttää ihan itse meidän tyttöjen yhteisen pizzan

Amalia rakastaa ruuanlaittoa ja leipomista

Amalia rakastaa ruuanlaittoa ja leipomista

Lauantaiaamuna päätimme lähteä uimahalliin. Tällä kertaa Amalia ei aristellut lainkaan, vaikka vauhti ei ollutkaan vielä sitä luokkaa kuin ennen. Me nautimme uimisesta koko perhe, vaikka Amalian vuoksihan me uimaan menemme. Tuskinpa sitä kahdestaan tulisi uimahalliin lähdettyä ainakaan kovinkaan usein. Nuorina kävimme kyllä uimahallissa ja se oli tosi mukavaa. Amalia rakastaa sukeltamista ja tällä kertaa suurin osa ajasta meni sukelluksia tehdessä.

Täytyy kertoa itsestäni hassu juttu, joka sattui edellisellä uintikerralla. Ihmettelin suihkuhuoneessa miten uimahousujeni alaosa tuntui niin piukalta, kävin peilistäkin tiirailemassa ahteria ja hätäännyin jo kun kankut paistoivat ulkona uikkeista. Pistin asian raskauskilojen piikkiin ja mietin kauhulla kuinka kehtaan mennä uimahallin puolelle. Yhtäkkiä blondilla onneksi välähti ja tajusin laittaneeni uimahousut väärinpäin. Uimahousuni ovat boxerimalliset, joten ehkä tälläisen erehdyksen saa paremmin anteeksi. Housut käännettyäni myhäilin itsekseni, että kyllä se pylly sinne vielä mahtuu.

Nuusku tuijottaa jokaista leivästä ottamaani haukkua

Nuusku tuijottaa jokaista leivästä ottamaani haukkua

Iltapäivän ja illan vietimme siskoni perheen luona ja Amalia nautti suunnattomasti serkkujensa seurasta. Mummikin piipahti lapsenlapsia katsomassa ja uteli Amalialta hänen mielikuvitusystävästään Kaisasta, josta Amalia ei ole puhunut pitkään aikaan. Syy selvisikin Kaisan poissaoloon, sillä Amalia vastasi Kaisan olevan kaukomailla. Amalialla on siis mielikuvitusystävä, jonka nimi on Kaisa. Eilen Kaisa teki paluun ja oli taas leikeissä mukana hetken aikaa. Myös minulla on ollut lapsena mielikuvitusystävä nimeltä Pätkä.

Facebookissa olemmekin jo keskustelleet lukijoiden kanssa mielikuvitusystävistä, mutta onko Teillä pelkkää blogia seuraavilla tai Teidän lapsillanne ollut tai on mielikuvitusystäviä?

Sunnuntaina Amalia pääsi ensimmäisen kerran sirkukseen. Mukana olivat isin ja äidin lisäksi myös serkut ja täti. Amalia jaksoi hienosti koko ohjelman ja pienet kädet taputtivat mukana niin kovasti. Parasta oli kuulemma vauvaheppa eli miniponi. Hieman pelottavana Amalia koki viimeisen ohjelmanumeron, jossa nainen pamautettiin tykin suusta pehmeälle patjalle, enkä ihmettele tätä lainkaan ja onni olikin, että tämä oli se viimeinen ohjelmanumero. Amalian mieleen jäi myös se kun poliisi ja rosvo pudottivat toisiltaan housut ja olivat lavalla sitten kalsarit jalassa, perusnainen, tottahan tälläiset mieleen jäävät 😉

20140921_130100
Eemillä on yksi hampaista muuttunut karkiksi 😉

20140921_130851
Amalia seuraa esitystä niin totisena

20140921_141355
Pikkutytöt katselevat hepparatsastusta aika letkeissä tunnelmissa

Lauantaina Amalia ja isi loihtivat maailman parhaita mokkapaloja

Lauantaina Amalia ja isi loihtivat maailman parhaita mokkapaloja

Amalia ei pitänyt vatkaimen aiheuttamasta melusta

Amalia ei pitänyt vatkaimen aiheuttamasta melusta

Viikonloppuna sain pestyä vauvan vaatteita sekä petivaatteita. Järjestin vaatteet hoitopöydän alla oleviin hyllyihin. Meillä ei ole tilaa vauvan omalle vaatekaapille ja siitä syystä vaatteet löysivät paikkansa hoitopöydän alta. Vielä on hankittava lisää pieniä vaatteita ja odotankin jo innolla, että pääsisin rauhassa kirpputori- ja kauppakierrokselle.

Amalia puhuu edelleen pikkuveljestään todella paljon ja odottaa kovasti hänen syntymää. Yhtenä päivänä Amalia katseli videoita tietokoneelta kun totesin hänelle pöydän toiselta puolelta pikkuveljen heränneen. Amalia katsoi minua silmät suurina hieman huolestuneena ja tokaisi: äiti ei kai ole vain liian meluisaa?

Amalia tapasikin ystävänsä vastasyntyneen pikkusiskon hetki sitten ja ihmetteli silmät tuikkien pientä ihmistä. Amalia oli todella kauniisti vauvan lähellä ja ihan varovaisesti silitti vauvaa.

Raskausviikkoja on nyt 28+6, joten aika pitkällä sitä jo ollaan. Vauvan nimi taitaa todella tulla olemaan se nimi, joka minut unestani taannoin herätti tai ainakin isi sillä nimellä poikaansa jo kutsuu kun olemme iltaisin sängyllä ihmettelemässä pienen kullan menoa.

Tähän väliin täytyy kertoa Johnnystakin hassu juttu kun itsestänikin jo kerroin. Joskus jotkut höpsöt ihanat lukijat haluavat muistaa Amaliaa lahjalla ja olenkin antanut kotiosoitteen sijaan postirestante osoitteen eli lähetys menee postiin ja haen sen sieltä. Pyysin Johnnya kysymään eräänä päivänä postista olisiko sinne jotain lähetetty, niin Johnny oli kysynyt postitädiltä, että onko jotain ristorante kirjettä tai jotain? Ihan hassu mies meillä täällä.

Tämä viikko on mennyt hurjaa vauhtia, vaikka ohjelmaa on ollut normaalia vähemmän. Alkuviikosta kävimme avoimessa päiväkodissa ja keskiviikkona saimme Amalian ystävän äitinsä kera kylään ja olikin mukavaa järjestää pitkästä aikaa treffit meidän luona kun usein olemme nähneet avoimessa päiväkodissa ja muskarissa. Kotioloissa saa jutella rauhallisemmin, vaikka tytöt hieman toisistaan villiintyivätkin ja vaativat aika lailla meidän huomiotamme. Nauratti jossain kohdin kun ystäväni yritti kauniisti sanoa Amalialle, että yrittää kertoa minulle yhtä juttua. Jutusta ei tahtonut tulla mitään kun papupata ei ymmärtänyt vihjettä vaan hölötti ystävälleni taukoamatta.

Tällä viikolla vierailimme myös Amalian kummien luona ja se on yksi Amalian lempi kyläpaikoista.

Eilinen päivä oli ihana. Päätimme pitää kauppapäivän ja tästä Amalia on aina innoissaan. Kesästä jäi tapa, että kauppapäivänä ostetaan jäätelöt ja tämä tapa näyttäisi jääneen. Me käymme vain kerran viikossa ruokakaupassa, joten suon tämän iloisen hetken lapselleni jatkossakin.

Isi osti yhden extra jätskin isän ja tyttären yhteiseltä Citymarket reissulta

Isi osti yhden extra jätskin isän ja tyttären yhteiseltä Citymarket reissulta

IMG_1857

Piipahdimme moikkaamassa myös eläinkaupan eläimiä ja tämän jälkeen hurautimme nopeasti kotiin lounaalle. Päivä meni leikkien ja leikimmekin Amalian tämän hetkistä lempileikkiä eli kioskia. Kioskileikissä siirrämme leikkikeittiön pois seinän vierustalta ja siellä ”sisällä” Amalia hoitaa kioskin työntekijän virkaa ja minä olen ostaja. Amalia kysyy aina mitä haluaisin ostaa ja tällä kerralla tarjolla oli pääkallotikkareita, vaahtokarkkeja ja jäätelöä, ostin tietysti kaikkea eri kerroilla ja jokainen herkku maksoi aina kahdeksan euroa.

Jos kioskileikki on Amalian lempileikki niin äidin lempileikki taitaa olla tällä hetkellä se leikki, jonka Amalia aloittaa sanomalla vaativalla äänellä minulle: nyt sinä olet kipeä ja sinun täytyy mennä petiin peiton alle. Amalia laittaa minulle sohvalle tyynyn ja peittelee viltillä ja siellä sitten hetken saan ihan luvan kanssa makoilla. Aika mainio leikki.

Pikkueläimet ovat ihan lemppareita

Pikkueläimet ovat ihan lemppareita

Höpsö ilme

Höpsö ilme

Iltapäivällä olimme muskarissa, jossa on aina niin mukavaa. Amalia nauttii muskarista todella kovin ja illalla hän lauloikin isille pari muskarista tuttua laulua täysin sujuvasti.

Vauvaorava meidän takapihalla

Vauvaorava meidän takapihalla

Tämä päivä on mennyt pikkuserkkujen luona leikkien, kotona siivoten ja yhdessä lapsosen kanssa touhuten. Illalla Johnny haki meille vanhemmille pizzat, joita mussutimme sängyssä katsellen samalla Vain elämää sarjaa, joka on aivan huikea sarja!

Mukavaa viikonloppua! <3

Kommentit

Haha, ristorantekirje! 😀 Oliko isimies kenties väsynyt tai jotain? 😉 Sehän oliski ku joku lukija lähettäis teille postissa pizzaa! 😀

johanna

Ei se välttis ollut, Johnny on ihan hömppä aina 😉
Hahhaaa pizza maistuiskin 😉

Kivan näköinen sirkusreissu 🙂

Mistä tuo suloinen Hello Kitty-hattu on ostettu?

johanna

Mukavaa tosiaan oli! 🙂 Hattu on ostettu esittelijältä, joka tekee hattuja, hattu on Hatunhelma merkkinen. Ainakin faebookissa heillä on sivut ja sitä kautta varmasti pääsee tilaamaan jos haluat 🙂

Me käytiin kanssa Sirkus Finlandiassa juuri 3 vuotta täyttäneen tyttäremme kanssa, hienosti jaksoi seurata koko ohjelman läpi, eläimistä aina innostui enemmän. Sitten kun jälkikäteen kyseltiin mikä oli paras niin tyttöpä vastasi että ”Bändi! Se soitti korkealla hienosti” 🙂

Mukavaa syksyn jatkoa teille ja onnellista odotusta!

johanna

Amaliakin odotti kovasti eläimiä, ne on varmasti lapsien mieleen <3 Kiva, että teilläkin jaksettiin seurata koko ohjelma! Aivan ihana tuo sinun tyttösi kun bändin sanoi parhaaksi <3 <3
Kiitos ja mukavaa syksyn jatkoa Teille myös! 🙂

Jep, postaus vauvan muistakin tavaroista olisi kiva…esim vaunut jne 🙂

johanna

Kyllä, voin tehdä sellaisen postauksen 🙂

Ootte ihania! 🙂

johanna

Sun kommentti lämmitti niin mieltä, kiitos ihana <3

Meijän tytöllä on ollu mielikuvitushevonen jo 3vuotta eli 2vuotiaasta lähtien, nykysin tää heppa on yhä suuremmassa ja suuremmassa roolissa hänen leikkejä!

johanna

Voi ihana mielikuvitusheppa <3

Kääk en malta odottaa pienokaisen tuloa!!! Ja voi että miten reipas isosisko tälle tulevalle minille on suotu!! Voisitko jossakin postauksessa kertoa vauvan muista tavaroista(ei vain vaatteista) esim sänky kuvana yms:)? Koita jaksaa pikkutytsyn perässä juoksemisesta masusi kanssa, toivottavasti pystyt nauttimaan täysin rinnoin koko loppuraskaudesta:))!

johanna

Kääk en mäkään, vaikka on ihanaa toisaalta vielä kasvatella massua ja tuntea vauva tuolla masussa <3 Amaliasta tulee varmasti ihana isosisko <3 <3
Kyllä voin kertoa vauvan muistakin tavaroista ja kuvia laittaa myös, vielä ei ihan kaikki oli valmista ja mallillaan, mutta pian 😉
Kiitos, pikkuisia vaivoja on tullut kun tuota painoa on kertynyt, mutta niistä lisää omassa postauksessa, mutta vielä mä tytön perässä pysyn, vaikka se vähän vilkas tapaus onkin!

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.