Yleinen
12.3.2013

Silmälääkärissä

Silmälääkärissä

Viikonloppuna Amalia nukkui molemmat yöt todella levottomasti. Johnny oli lupautunut hoitamaan yöheräilyt, joten itse nukuin tyytyväisenä ja molempina aamuina totesin Johnnylle, että takana taisi olla hyvä yö. Johnny katsoi minua ja tokaisi Amalian heränneen perjantai lauantai välisenä yönä viisitoista kertaa jo ennen kello yhtä eikä seuraava yö ollut häävimpi. On se jännä kun tietää ettei itse tarvitse nousta yöllä niin ei myöskään näköjään kuule Amalian itkua.

Amalia nousi jo kuuden jälkeen viikonloppu aamuina ylös ja sunnuntai aamuna Johnny sai jäädä jatkamaan unia. Johnny sai nukkua yhdeksään asti rauhassa kunnes äitini, siskoni ja hänen lapsensa tulivat kylään.
Lapsilla oli hurja meno päällä niin kuin aina. He eivät olleet hetkeen nähneet, joten taisi olla ikävä jokaiselle toisiaan.

Serkut kylässä

Me aikuiset naiset siirryimme aika pian keittiöön ja aloimme miettiä hääkoristeiden valintaa.
Olin edellisenä iltana katsonut valmiiksi yhdeltä hääsivustolta kaiken mitä haluan sieltä tilata.
Halusin vielä kuulla äitini ja siskoni mielipiteen ja yhdessä saimme valittua ihania koristeita tuleviin häihin. Harmikseni toisella kaasollani oli työpäivä, joten hän ei meidän pikku hääpalaveriin päässyt.

Lapset remusivat Johnnyn kanssa ja Johnny pyysi meitä katsomaan Amalian ja Iidan keittiöleikkiä. He höpöttelivät toisilleen. Iida osoitti sormellaan uunia ja sanoi Amalialle poppaa ja Amalia vastasi Iidalle papapapapapa. Näin he kommunikoivat toisilleen ja oli hupaisaa seurata serkusten leikkiä.

Emme päässeet sunnuntai uintiin, koska Amalia oli edelleen räkäinen. Päiväunia Amalia nukkui lähes puolitoista tuntia. Johnny pelasi tietokoneella ja minä lueskelin lehteä sohvalla.

Amalian päiväunien jälkeen oli tarkoitus lähteä siskoni perheen luokse kylään. Eemi lähti meiltä kotiinsa niin surullisen näköisenä, että lupasimme hänelle tulevamme heille kun Amalia on nukkunut. Vierailumme peruuntui, koska siskoni oli tullut kipeäksi.

Vietimme loppupäivän kotona. Leikimme koko perhe yhdessä, kävimme kävelyllä auringon paisteessa ja illalla kävin saunassa ja Amalia pääsi kanssani suihkuun ja hetkeksi lämmittelemään saunaan. Johnny ei voinut vielä saunoa, koska hänen tatuointinsa on vasta parantumassa.

Johnnyn tekemä wokki

Yöunille sunnuntai iltana Amalia meni jo seitsemän aikaan ja heräsi itkemään kymmeneltä jolloin Johnny kävi antamassa hänelle tutin. Aamulla heräsin puoli seitsemältä ja minusta tuntui ettei Amalia ollut herännyt kertaakaan yön aikana. Herätin Johnnyn kysyäkseni häneltä asiasta ja vaistoni oli oikeassa Amalia oli todella nukkunut koko yön.

Amalia heräsi samantien ja hain hänet meidän väliimme köllöttelemään. Jonkin ajan kuluttua lähdin Amalian kanssa aamupesuille ja Johnny jäi vielä nukkumaan. Johnny ei mennyt tänään töihin, koska Amalialla oli Silmäklinikalla aika yhdeltä.

Meidän oli tarkoitus mennä kerhoon aamupäiväksi, jotta Johnny saisi tehdä rauhassa töitä kotona. Amalialla oli nenä vielä sen verran nuhainen etten halunnut lähteä tartuttamaan muita lapsia. Johnny linnottautui yläkertaan meidän makuuhuoneeseen tekemään töitä ja me leikimme alakerrassa.

Nuusku tulossa apajille..

Sinne vaan törkeästi Amalian kipolle

Amalia otti Nuuskusta mallia

Nuhanenä

Nuusku kyttää Amalian kädessä olevaa naksua

Hauvallekin vähän

Naksu korvassa

Amalia on ollut paremmalla tuulella vaikka puhkeamaisillaan oleva hammas ei olekaan vielä puhjennut. Hän ei ole tarvinnut kipulääkettäkään vähään aikaan. Yleensä tällä lailla meillä hampaan puhkeaminen on mennytkin. Ensin kiukkua riittää pitkä aika sekä huonoja öitä ja kipulääkettä kuluu, sitten tilanne rauhoittuu ja ennen hampaantuloa tulee vielä yksi kaikista kiukkuisin päivä ja sitten hammas on läpi.

Maanantai aamupäivä kului odottelun merkeissä. Puoli kahdentoista jälkeen lähdimme Helsinkiin kohti Silmäklinikkaa. Olimme perillä hyvissä ajoin niinkuin aina. Johnnya ärsyttää joka kerta kun haluan lähteä niin paljon etuajassa.

Nukahti jo alkumatkasta

Odotus huoneessa Amalia leikki hyvän tovin ja söi välipalan hyvällä ruokahalulla. Pääsimme Silmälääkärin luo lähes puoli tuntia myöhässä ja lääkäri aloitti samantien mittaamaan silmänpainetta. Amalia istua napotti sylissäni ja lääkäri sai erittäin luotettavat tulokset Amalian silmänpaineista. Terveessä silmässä paine lukema oli 17 ja sairaassa silmässä 18. Silmälääkäri oli ensimmäistä kertaa erittäin tyytyväinen tilanteeseen ja olimme Johnnyn kanssa enemmän kuin helpottuneita. Olin valmistautunut henkisesti siihen, että tällä kerralla tulee silmäleikkaus päätös, mutta tilanne olikin parhain ikinä. Lääkäri katsoi Amalian näköä pienillä murusilla ja vähän isommilla murusilla eikä hän sanonut tutkimuksissa olleen mitään poikkeavaa. Näköhermon hän näki hienosti apuvälineen avulla, joten laajentavia tippoja ei tarvinnut tällä kertaa laittaa. Näköhermon tilanne oli ennallaan. Mikroskoopilla lääkäri katsoi pikaisesti silmiä ja tutkimus oli muutamassa sekunnissa ohi. Tilanne sairaassa silmässä ennallaan. Voi miten onnellisia me olimme kaikki lääkäriä ja hoitajaa myöten. Seuraava käynti kolmen kuukauden päästä ja samoilla silmätipoilla jatketaan.

Silmäklinikalla

Kotiin lähdössä

Tämä oli pikakäynti, koska olimme jo kotiin päin ajelemassa kahden aikaan.

Oma käsilaukku mukana

Ja tietysti myös kännykkä

Kävimme serkkuni luona kylässä. Heille uskalsimme mennä, koska heidänkin lapsilla oli vauvaa lukuunottamatta nuhaa. Amalia sai maistaa ensimmäistä kertaa mehua ja näytti maistuvan hyvin. Yhden vohvelinkin tyttö rohmusi ja yritti varastaa myös pikkuserkkunsa herkkuja. Lopulta lapset alkoivat innoissaan popsia Amalian maissinaksuja. Serkkuni perheellä on kissa ja ollessamme lähtöä tekemässä Amalia näki kissan. Amalia nauroi kovasti kissalle ja lähti ulkovaatteissa konttaamaan kissan perään keittiön pöydän alle. Hän kikatti niin ja huomasi ettei hän ollut ennen nähnyt kissaa. Itse pelkään kissoja, koska minusta kissat ovat jotenkin arvaamattomia. Tämä kissa vaikutti melko lepsulta, puski kuonollaan minunkin jalkaa ja uskalsin rapsuttaa kisua vähän päälaelta. Autolle kävellessämme Johnny kysyi onko Amaliakin ollut joskus oikeasti niin pieni kun serkkuni prinsessa rusina. Niin sitä unohtaa miten ihanan pieni Amalia on joskus ollut.
Täytyy ehdottaa Johnnylle valokuvien katseluprojektia ja verestää hänen muistojaan.

Illalla minulle tuli kipeä olo. Makasin yli tunnin sohvalla viltin alla ja katselelimme kahden viikon takaista Voice of Finland jaksoa. Amalia ja Johnny leikkivät samalla lattialla. Laitoin Amalian yöunille jo seitsemältä, koska hän oli nukkunut vain alle puolen tunnit päiväunet matkalla Silmäklinikalle. Oma oloni koheni ja vietin jonkin aikaa tietokoneella, jonka jälkeen luin vauva lehteä nukkumaan menoon saakka.

Viime yönä oli minun vuoro herätä Amalian kanssa, koska Johnnylla oli tänään työpäivä. Tietenkään Amalia ei nukkunut koko yötä vaan heräsi ehkä noin neljä kertaa. Tuntui vaikeammalta nousta yöllä tuttia antamaan kun oli saanut kolme yötä nukkua. Amalia oli pirteä jo kuudelta, joten oli kammettava itsensä ylös lämpimän peiton alta ja alettava passaamaan jälkikasvua.

Kirjan lukua

ANKKA

Amalia sotkee

Löysin syötävää..

Nyt jo yhdeksältä aamulla väsyttäis

Johnny valitti kurkkukipua herätessään. Siskollani oli ollut vielä viime yönä kuumetta reilu 39 astetta.

Tänään meidän aamupäiväämme tuli piristämään paras ystäväni, joka on myös Amalialle tärkeä. Terhi on Amalian kummitäti ja minun tuleva kaasoni. Terhi uskalsi tulla meille pöpöistä huolimatta ja oli mukava saada seuraa. Höpöttelimme niitä näitä ja keitin Terhille kahvia. Sovimme näkevämme kaikki yhdessä ehkä
sunnuntaina.

Tämän tiistain muskari peruuntuu, koska olemma Amalian kanssa flunssaisia.
Toivotaan, että tauti menisi nopiaan ohi.

🙂

Kommentit

Kiva kun löysit blogin ja ihanaa jos tykkäät! Onhan tuo Amalia aika viehättävä tapaus;)

täällä vahingossa blogisi löytänyt kommentoi ! 😉 ihana blogi, hyvässä suhteessa kuvia ja tekstiä. Täytynee vielä mainita, että Amalia on niiiin suloinen kuvissa ja kuvat muutenkin ovat ihanan valoisia ! 🙂 terkuin , -Nn

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.