Yleinen
18.6.2013

Silmälääkärissä

Silmälääkärissä

Maanantai aamuna ei herätyskello ehtinyt herättää meitä vaan Amalia alkoi itkeä sängyssään vartin yli viisi päästäkseen väliimme nukkumaan. Haettuani hänet viereemme päätti Amalia nukkumisen sijaan nousta istumaan muina miehinä. Turhakai sitä olisi ollut enää yrittää jatkaa nukkumista, sillä herästyskello olisi pärähtänyt soimaan puoli kuusi. Johnny oli kärttyinen avatessani rullaverhoa ja kaihtimia, mutta nousi kuitenkin. Johnny hoiti Amalian aamutoimet, jotta sain naisena laittaa itseni rauhassa. Johnny ärsytti minua heti herättyään aivan tahallaan ja olimmekin toisillemme koko päivän kuin pahimmat vihamiehet konsanaan. Onneksi Johnny oli menossa Amalian Silmälääkärin jälkeen töihin.

Silmälääkärin vastaanotolla lääkäri aloitti tutkimalla Amalian näköä pienen pienien nompparellien avulla. Amalia näki hienosti molemmilla silmillään nompparellit pahvilautasella ja mutusteli jokaikisen. Lääkäriä huvitti ilmiselvästi kun Amalia söi lautasen putipuhtaaksi ja lopulta Amalia osoitti vielä käskevällä kädellään lääkäriä antamaan herkullisen makuisia palloja lisää. Tutkimukset kuitenkin jatkuivat, joten ehkä taas ensikerralla Amalia saa yhtä mukavan näkötestin.

Tämän jälkeen vuorossa oli silmänpaineenmittaus. Lääkärin tullessa Amalian lähelle laitteen kanssa alkoi Amalia samantien parkua aivan hysteerisesti. Lääkäri ja hoitaja yritti vuoronperään näyttää Amalialle erilaisia leluja, mutta parku vain jatkui. Lopulta keksin, että Johnny voisi näyttää Amalialle kännykällään musiikkivideoita. Niinpä Munamiehen Pomppufiiliksen tahtiin lääkäri sai mitattua luotettavat silmänpainetulokset. Lääkäri mittasi monta kertaa painelukemaksi 20 ja yhden kerran 17. Lääkäri sanoi paineen olevan tyydyttävällä tasolla. Silmälääkärin mukaan 20 painearvo ei vielä vaikuta silmään niin, että silmä suurentuisi.

Mittauksen jälkeen hoitaja tiputti Amalian silmiin laajentavat silmätipat ja odottelimme yli tunnin pääsyä uudestaan lääkärin vastaanotolle. Lääkäri otti videokuvan silmistä ja sen mukaan miinusnäkö olisi jopa hieman parantunut sairaassa silmässä. Videokuva on viimeksi otettu puoli vuotta sitten. Lisäksi lääkäri katsoi silmiä peilin avulla ja totesi kaiken olevan hyvin.

Tilanne oli jälleen hyvä, joten jatkamme samoilla silmätipoilla. Seuraavan kerran menemme Silmäklinikalle kolmen-neljän kuukauden päästä.

Olin aivan poikki aikaisesta herätyksestä ja olin jännittänyt kovasti Silmälääkäriä, joten tästä syystä olin hermostunut Johnnylle. Johnny toi meidät kotiin ja lähti ajamaan takaisin Helsinkiin. Laitoin Amalian päiväunille ja päätin mennä itsekin nukkumaan. Nuusku nukkui kainalossani sohvalla viltin alla ja heräsimme vasta vähän ennen kolmea. Olin nukkunut melkein kahden tunnin päiväunet ja Amalia nukkui edelleen. Päiväunieni jälkeen ehdin rentoutua rauhassa, sillä Amalia vetäisi lähes kolmen tunnin tirsat. Uni teki varmasti meille molemmille hyvää.

Amalia sai herättyään syödä päivälliseksi pilttipurkin kun minä valmistin meille aikuisille kanatortilloja. Tortillat olivat hyviä ja Johnnykin kehui niitä kovasti syötyään illalla töiden jälkeen.

Ennen isin tuloa töistä lähdimme ulkoilemaan ja isin tullessa Amalia käyttäytyi kuin ei huomaisikaan isiä. En tiedä mikä hänellä oli, mutta isin ottaessa hänet sitten syliin tyttö vain hymyili. Teimme yhdessä koko perhe Nuuskun kanssa iltalenkin. Amalia matkusti pyörän kyydissä pikku matkan ja lopunmatkaa hän käveli ja vuoroin kulki isin sylissä.

Amalia halusi taluttaa Nuuskua

Amalia halusi taluttaa Nuuskua

Lenkiltä löytyi iso käpy

Lenkiltä löytyi iso käpy

Amalia ja isi

Amalia ja isi

Amalia meni yöunille vasta puoli yhdeksän jälkeen ja Johnny kävi nukkumaan heti Amalian jälkeen. Itse valvoin puoli yhteentoista lukien lehteä.

Viime yönä hain Amalian meidän sänkyyn puoliviiden aikaan. Johnny kömpi sohvalle, jotta nukkuisi paremmin. Amalia kuitenkin nukahti heti viereeni ja heräsimme vasta puoli yhdeksältä tänä aamuna.

Äitini palasi tänään viikon loman jälkeen töihin ja kappas vaan heti alkoi aurinko paistamaan. Tiistai päivämme kului ulkoilun merkeissä, sillä pitkästä aikaa ei satanut lainkaan ja oli lämmintä.

Aamukokkaukset alkakoon

Aamukokkaukset alkakoon

Puuroa lautasella

Puuroa lautasella

Ai vauvalle puuroa vai?

Ai vauvalle puuroa vai?

Näin hienosti Amalia syöttää vauvaa

Näin hienosti Amalia syöttää vauvaa

Ja sitten tiskataan

Ja sitten tiskataan

Nuusku raapi ovea päästäkseen ulos

Nuusku raapi ovea päästäkseen ulos

Päästä nyt

Päästä nyt

Anova ilme, nyt päästät mut pissalle!

Anova ilme, nyt päästät mut pissalle!

Ulkoilun jälkeen maistuu smoothie

Ulkoilun jälkeen maistui smoothie

Ripustaessani pyykkejä kuivumaan kylpyhuoneeseen Johnnyn paidan sisältä tippui ruuvi, sitten boksereista työkalu ja lopulta vielä mitä ilmeisimmin pussi, jossa ruuvit ovat olleet. On se minun tuleva mieheni aivan uskomaton, en voinut kuin nauraa kylpyhuoneen lattian kilahdellessa.

IMG_0076

IMG_0077

IMG_0078

Tänään Amalia ei ottanut yhtä hyviä päiväunia kuin eilen, mutta reilu tunnin verran unta kuitenkin riitti. Valmistin päivälliseksi lihapullia tomaattikastikkeessa, lisäksi tarjolla oli rakettispagettia ja vihersalaattia. Olimme jo eilen sopineet siskoni kanssa, että hän tulee lastensa kera meille lihapullia syömään. Äidilläni oli myös aamuvuoro, joten hänkin pääsi tulemaan. Harmikseni lihapullat jäivät hieman mauttomiksi, mutta näytti ne kauppansa tekevän siitä huolimatta.

IMG_0079

Mä oon tykästynyt vaaleansinisiin ja valkoisiin raita kuoseihin vaatteista

Mä oon tykästynyt vaaleansinisiin ja valkoisiin raita kuoseihin vaatteista

Kova meno päällä

Kova meno päällä

Pikku ilopilleri

Pikku ilopilleri

Illalla hassuttelimme Amalian kanssa kahden kun Johnny meni töistä suoraan elokuviin. Ihana päivä takana ja oli niin mukavaa kun aurinko jälleen paistoi.

Juhannus on ihan pian ja me olemme suunnitelleet lähtevämme Amalian kummejen ja heidän kahden lapsen kanssa heidän mökille. Miten Teillä on sujunut mökkeily pienten lasten kanssa? Ja millaisia juhannussuunnitelmia Teillä on?

Avainsanat

Kommentit

Puolivuotta sitten oltiin mökillä viimeeksi ja suoraan sanottuna sain tarpeeksi vähäksi aikaa. Lapsi heräsi tunnin välein tarkistamaan, että olen yhä olemassa. Vaikka nukuttiin samassa huoneessa ja kotona nukutaan eri huoneissa. Ei kiitos hetkeen! Toivottavasti teillä menee kaikki mukavasti!
Mutta mikä toi keittiö on?! Siis hienoin ikinä! mistä se on??
Oikein hyvää juhannusta koko teidän perheelle 🙂

Toivotaan, että menisi vähän paremmin 😉
Me tilattiin keittiö jostain nettilelukaupasta, en muista enää tarkemmin. Mut löysin sen googlen kautta kun kirjoitin leikkikeittiö ja kuvahaku. Hinnat vaihteli eri lelukaupoilla, mutta pirun kallishan tuo oli siitä huolimatta vaikka halvimmasta kaupasta se tilattiinkin.

Ihanaa juhannusta Teille myös! 🙂

Jotta voisitte koko perhe nukkua hyvin ja yhdesdä niin suosittelen tekemään niin kuin me. Me luovuttiin jo vuoden iässä pinnasängystä, hankittiin junnusänky. Laitettiin se seinän ja oman sängyn väliin ja tadaa, lapsi luuli nukkuvansa samassa sängyssä kun äidin käsi oli vieressä ja äiti ja isi saivat nukkua vierekkäin. Puolen vuoden jälkeen sänky siirtyu omalle seinälle ja tyttö ei kömmi edes viereen enää :)myös päiväunet nukkuu junnussa 🙂

Okei hyvä vinkki, mutta musta on kiva kun Amalia kuitenkin aina nukkuu omassa sängyssä omassa huoneessa ainakin alkuyön. Saas kuitenkin nähdä, ehkä tuota voi kuitenkin jossain vaiheessa testata 🙂

Me ei olla tuon meidän neidin (10kk) oltu vielä toistaiseksi öitä muualla, kuin kotona, joten mökkeilystä en osaa sanoa.
Juhannusta vietämme kotona, mummilassa sekä miehen mummin luona, eli tyttäreni isoisomummin luona(?). Rauhallisissa merkeissä mennään ja tietenkin lapsen ehdoilla. Mummilaan on tulossa myös minun veljeni ja heidän lapsensa, joten tosi kivaa nähdä, miten sielläkin on kasvettu.

Ja täytyypä sanoa, että se on ihan uskomatonta, miten huono muisti miehillä voikaan olla. Siis ei ole kerta tai ensimmäinenkään, kun meilläkin pesusta on löytynyt rahaa, karkki tai puhelimen autolaturi. Ikävin on toistaiseksi ollut nenäliina mustassa pyykissä (sitä nukkaa oli kaikkialla!). Mut on se niin ihme, vaikka monesti sanot, että tyhjää (mä en koskaan niitä enää tutki, vaan laitan ne koneeseen katsomatta, koska itse tyhjään omat taskut ja oletan toisenkin tekevän niin). Toinen rasittava tapa meillä on se, että sukat on pesussa AINA väärin päin. Mies ottaa ne jalastaan ja laittaa koriin. Sitten ihmetellään, kun ei olekkaan peseytynyt kunnolla. Siitäkin sanonut monesti, että jos viitsisi, niin laittaisi ne oikein päin, mut ei.
En tiedä, onko se mun kohdalta laiskuttaa, kun en niitä viitsi kääntää, mutta toisaalta, kuka haluaa OIKEASTI kääntää miehensä likaiset, hikiset (meillä myös kivituhkassa olevat) työsukat? Ei varmaan moni.

Mukavat juhannussuunnitelmat teillä pienen tyttönne kanssa<3
Emmäkään tyhjää aikuisen miehen taskuja enkä myöskään kääntele hikisukkia;) Joskus Johnnylla paidatkin lähtee päältä niin, että kauluspaidan sisälle jää t-paita, tässä tapauksessa ne menee yhtenä myttynä pesukoneeseen ja toisinaan myös kuivaustelineeseen, koska tästäkin asiasti olen sanonut miljoona kertaa!

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.