Yleinen
1.8.2013

Serkut hoidossa ja neuvola kuulumisia

Serkut hoidossa ja neuvola kuulumisia

Eilen aamulla herätyskelloni pärähti soimaan 6.20 ja samaan aikaan siskoni laittoi viestiä, että hän odottaa lastensa kanssa meidän takapihalla. Selvittyäni pihalle näin tädin kultamuruset pikku reput selässään aivan intona odottamassa pääsyä tädin luokse päivähoitoon. Lapsilta oli unihiekat pyyhitty silmistä, mutta itse yritin vielä saada silmiäni raotettua kokonaan auki. Eemi ja Iida jäivät siis hoitoon siskoni lähtiessä töihin.

Olin kehoittanut lapsia olemaan hiljaa, mutta Amalia heräsi joka tapauksessa välittömästi serkkujen tultua sisälle. Amalia oli riemuissaan nähtyään Eemin ja Iidan ja vielä onnellisemmalta hän näytti kun molemmat serkut antoivat hänelle isot halit.

Leikit alkoi heti

Leikit alkoi heti

IMG_1224

IMG_1227

IMG_1229

Johnnylle ei kelvannut huomenlahja, joten Eemi sen taisi yllättäen viedä

Johnnylle ei kelvannut huomenlahja, joten Eemi sen taisi yllättäen viedä

Olin etukäteen hieman pohtinut kuinka pärjään kolmen pienen lapsen kanssa, Eemi on siis 3-vuotias, Iida 2-vuotias ja Amalia vuoden vanha. Voin vain todeta, että kaikki meni loistavasti. Lapsilla oli seuraa toisistaan eivätkä he tarvinneet minua leikkeihinsä. Pikku tyttöjä tietysti piti pitää silmällä enemmän, jotta ei synny pahempia kissatappeluita.

Ai munamiestä vai?

Ai munamiestä vai?

Tästä se lähtee

Tästä se lähtee

Näin Amalia tanssii munamiestä

Näin Amalia tanssii munamiestä

IMG_1237

Totinen ilme

Totinen ilme

Nyt alkoi hymyilyttää

Nyt alkoi hymyilyttää

Eemi naurattaa Amaliaa

Eemi naurattaa Amaliaa

IMG_1243

Tanssit jatkuu ja nyt parketilla on Amalian lisäksi myös Eemi

Tanssit jatkuu ja nyt parketilla on Amalian lisäksi myös Eemi

Ja taas munamiestä

Ja taas munamiestä

IMG_1247

IMG_1248

Mietiskelijä

Mietiskelijä

Surullisen näköinen pieni

Surullisen näköinen pieni

Tässä menee Eemi Psyn Gangna Eemiä ja Iidaa naurattaa

IMG_1258 Tässä Eemi vetää Psyn Gangnam styleä

IMG_1259

IMG_1270

Amaliakin vetää omalla tyylillä

Amaliakin vetää omalla tyylillä

IMG_1261

IMG_1262

Iida kannustaa

Iida kannustaa

Nuusku näyttää melko kyllästyneeltä

Nuusku näyttää melko kyllästyneeltä

Aamupalan ja Amalian aamupesujen jälkeen lähdimme ulkoilemaan. Leikimme etupihan leikkipaikalla ja lopuksi olimme vielä hetken takapihalla. Ulkoilun jälkeen jokaiselle naperolle maistui ruoka.

Laitoin Amalian jo puoli kahdeltatoista päiväunille, joka on noin puoli tuntia normaalia aikaisemmin. Tähän oli syynä aikainen herätys. Amaliahan on nukkunut jo pidemmän aikaa aamuisin kahdeksaan tai jopa yli kahdeksaan. Serkut saivat jäädä alakertaan katselemaan lastenohjelmaa nimeltä Hirveä Henri, jotta sain Amalian nukkumaan.

Itselläni oli kova nälkä, joten laitoin nuudeleita. Juuri alkaessani syömään Eemi ilmestyi keittiöön, liekkö haistettuaan ruokani tai kuultuaan rapinaa. Hän sanoi haluavansa myös nuudeleita ja noustuani paikaltani pois laittaakseni hänellekin ruokaa istahti poika tuolilleni alkaen syömään ruokaani ja ottaen maitolasistanikin ison kulauksen. On nuo lapset oikeasti kuin omiani. Iidakin tuli apajille ja lopulta laitoin molemmille annokset, jonka jälkeen Eemi pyysi lupaa syödä olohuoneessa, korostaen vielä: me syödään ihan valovaisesti, ei sotketa ja niinhän he saivat tahtonsa läpi.

Kahdeltatoista Iidaa alkoi väsyttää ja hän kömpi sohvalle. Iidalla oli sohvalla mukanaan Amalian nalle, kolme tuttia ja omat alushousut. Iidalle tuli kova hätä Amalian ollessa vielä hereillä kun Amalia yritti ottaa Iidan alushousuja vaihdettuani Iidalle vaipan päiväunien ajaksi, niinpä siinä kävi lopulta niin, että Iida tuhisi sohvalla puristaen alushousujaan samanlailla kuin Amalia omaa nunnuaan.

Sain rentoutua hyvän tovin kunnes Amalia heräsi ja herätti aika pian mekkalallaan myös Iidan. Välipalan jälkeen siskoni tuli jo töistä ja lapset lähtivät iloisina äitinsä matkaan. Amalialla tuli itku serkkujen lähdettyä, mutta ei auttanut itku markkinoilla, sillä meidän oli lähdettävä neuvolaan.

Amalia syö välipalaksi omenanpaloja

Amalia syö välipalaksi omenanpaloja

IMG_1274

Eemi katselee piirrettyä

Eemi katselee piirrettyä

Herättäiskö?

Herättäiskö?

Nuusku Iidan jaloissa

Nuusku Iidan jaloissa

IMG_1280

Amalia täytti eilen 1,5-vuotta ja hänellä oli lääkärineuvola. Lääkäri on ollut jokaiselle kerralla eri, joten valaisin jälleen tätäkin lääkäriä Amalian sairaudesta. Tämäkään lääkäri ei ollut koskaan kuullutkaan Sturge-Weber oireyhtymästä.

Kerroin ennen tutkimuksia Amalian olevan hyvin epäluuloinen lääkäreitä kohtaan, joten neuvolatäti antoi Amalialle palapelin, jotta Amalia saisi keskittyä johonkin muuhun kuin pelkäämiseen. Lääkärin kuunneltua sydämen ja keuhkot siirtyi hän katselemaan silmiä. Lääkäri yritti houkutella Amaliaa katsomaan palapelin palaa, mutta tästähän Amalia ei pitänyt. Näin Amalian ilmeestä, että kohta jotain tapahtuu ja niin hän nappasi palapelinpalan lääkärin kädestä ja heitti sen voimalla maahan. Eipä tässä vielä mitään, lääkäri nosti palan lattialta ja näytti sitä uudemman kerran Amalialle. Tähän Amalia reagoi heittämällä koko palapelilaudan paloineen lattialle kamalan kolinan kera. On tällä lapselle luonnetta ja osaa ainakin näyttää jos ei jostain pidä. Tämän olen kuullut jo liian monen ihmisen suusta, mutta luonnetta lapseni tulee tarvitsemaankin elämänsä varrella.

Tutkimuksissa kaikki oli normaalisti. Pituutta neidillä oli 83,5cm ja painoa oli 12030g. Puoli vuotta sitten eli 1-vuotis neuvolassa Amalia oli pitkä 76,5cm ja painoa oli silloin 10710g. Kasvu oli normaalia käyrien mukaan.
Minkä kokoisia 1,5-vuotiaita Teillä lukijoilla on tai on ollut?

Johnny yllätti minut täydellisesti lähdettyämme neuvolan pihasta. Hän astui lähikaupan ovesta ulos vaikka hänen olisi pitänyt olla vielä töissä. Johnny käveli luoksemme ja sanoi, että aikoo viedä minut syömään. Hän oli sopinut, että viemme Amalian hoitoon hänen äidilleen. Hieman nikottelin vastaan, mutta Amarillon Chicken Pocketti vei voiton. Johnny halusi yllättää minut, koska luuli, että minulla on ollut raskas päivä kolmen tenavan kanssa. Aika ihana aviomies ja tämä ei ihan ole sitä perus Johnnya.

Amalialla jäi levy päälle ja hän heräsi tänäänkin puoli seitsemältä. Äidille se on aivan liian aikaisin ja lisäksi Amalia oli todella kiukkuinen. Huomasin aika pian Amalialla olevan hammaskipuja ja aamupuurolla annoin hänelle Panadolia. Lääke auttoi ja Amalia rauhoittui.

Kummitätini ja hänen koiransa Nana, joka on myös Bichon Frise tulivat kylään meille aamupäiväksi. Heille tuli äkkilähtö ennen puolta kahtatoista, sillä Amalia väsyi aivan totaalisesti. Päiväunilta neiti heräsi jo ennen yhtä ja välipalan jälkeen lähdimme tervehtimään Amalian isomummua eli Johnnyn mummua.

Vierailimme vielä paikassa, jossa oli kylässä Amalian pikkuserkku isin puolelta. Lapset eivät juuri yhdessä leikkineet vaan mennä viipottivat omia menojaan. Autoon päästyämme totesin Johnnyn vanhemmille Amalian olevan melko vilkas tapaus verrattuna samanikäiseen pikku serkkuunsa eivätkä mummu ja vaari voineet kuin yhtyä lauseeseeni.

Tultuamme kotiin laitoin ruuaksi spagettia ja jauhelihakastiketta ja Johnny tulikin töistä sopivasti ruokapöytään. Illalla Amalian mentyä nukkumaan istuimme Johnnyn kanssa saunan lämmössä kaikessa rauhassa tai Johnny istui kun minä jaksan ottaa aina vain muutamat löylyt, jonka jälkeen otan heti hatkat painumalla suihkuhuoneeseen.

Ihanaa pian alkavaa viikonloppua. Lämmintäkin on luvattu! 🙂

Avainsanat

Kommentit

Meillä taitaa oikeasti olla aika mini-typy kun H oli 1,5-vuotiaana 9,1kg ja 74cm 🙂 Ei kyllä uskoisi omien mittojen perusteella :)))

Tai sitten meillä on Amazoni tytär;)

multa oli tuo 🙂

🙂

Poika oli 11kg ja 82cm
Tyttö 85,5cm ja 12kg
Nämä siis 1½- vuotis neuvola mittoja. Oli pakko käydä katsomassa neuvolakorteista. En muistanutkaan verrata sisaruksia aiemmin. Vaikka jokainen kasvaakin omalla käyrällään.

Kiva kun laitoit lastesi mitat 🙂 Me aina vertaillaan siskon kanssa näitä serkuksia keskenään.

Teillä on kyllä ihana puolitoistavuotias! Ja mitkä tanssimuuvit hän omaakaan jo noin nuorena 🙂 Ootko muuten Iltalehden Upein morsian- kisassa, kun selailin niitä kuvia ja mielestäni näin sun kuvas 🙂 Jos oot, niin sulla on ollut aivan ihana häämekko ja muutenkin oot niin luonnonkaunis morsian! Odotan innolla kuvia ja juttua häistänne. T. Vannoutunut lukija

Kiitos kovasti <3 Amalian munamies tanssimuuvit on ihan loistavia 😉 Onhan se minun kuvani minkä Iltalehdestä bongasit!
Häistä tulee iso postaus heti kun saan kuvaajalta valokuvat! 🙂

Moi! Löysin tän blogin muutama päivä sitten, ja luin alusta tähän asti innoissani, postaus postaukselta. Taisipa muutaman kerran nukkumaanmenokin venähtää kun ”vielä se yksi postaus” 😀 Ihanaa kun kirjottelet niin pitkiä ja mielenkiintoisia postauksia, ja kuviakin on niin paljon. Nostan hattua sillekin että ehdit vilkkaan elämän keskellä postailemaan laadukkaita postauksia tosi usein! 🙂 Ihanaa, kun teillä oli ne häätkin. Luin innolla häävalmisteluja ja nyt ootan vielä enemmän innolla kuvia häistä ja sun mekosta varsinkin! 😉 Oot Johanna ihana ihminen, aito ja tosi sulonen. Samoin on Johnny ja Amalia, voi sitä suloisuutta!! <3 Ihanaa että teillä on mennyt Sturge-Weberin kannalta noinkin hyvin. Kaikkea hyvää! <3

Kiitos tosi paljon super ihanista sanoistasi <3 Oli sinulla vähän lukemista 😉
Käyhän tykkäämässä Amalian harvinainen sairaus sivusta Facebookissa niin näet muutamia kuvia hääpäivästä <3

Noi on kyllä parhaita kuvia kun Ampsu tanssii munamiestä ne pitäs saada videolle 🙂 On ikävä Ampsuu kun ei oo pariin päivään nähty kun on vähän lensunen olo 🙁

Mun täytyy ottaa tanssista videokuvaa ja laittaa tänne blogiin 🙂 Paranemisia mummille <3

Ihana oli lukea kuulumisia <3 Ihana Amalia, ihania kuvia oli lapsukaisista <3

Kiitos, kiitos kovasti Merja! <3

Todella kiva ja piristävä blogi!
Ensin ajattelin että Amanda ei ole ihan tavallinen, eihän periaatteessa olekaan mutta aloin miettiä että jos minulle syntyisi tuollainen lapsi rakastaisin sitä vielä enemmän.
Minulla on ollut vauvakuume jo jonkin aikaa mutta ei ole vielä tärpännyt.
Minulla on jo yksi lapsi Jeremia ja hän on 1 vuoden ja 7 kuukautta. Hyvää kesää sinne koko fämilille! 🙂

Voi kiitos Lotta! <3
Heh ei Amanda vaan Amalia 😉 Olen aina ajatellutkin, että Amalia on tosi suloinen tuliluomensa kanssa ja siskonikin on sanonut, että luomi tekee Amaliasta vain suloisemman <3
Onnea yrittämiseen ja toivotaan, että pian tärppäisi! Kaunis nimi pojallasi ja kesänjatkoa myös Teidän poppoolle 🙂

Kaikki kasvavat niin eri vauhtia. Vaikka hällä on painoa, niin on myös pituutta! Pitkä tyttö luultavasti tulossa? Meillä ollaan 1v 2kk vuotias ja on suurin piirtein samoissa mitoissa kuin teillä. 1-vuotis neuvolassa oli 78cm ja hieman alle 11kg, tällä hetkellä luultavasti 11,5kg ja yli 80cm, sillä meillä käytetään jo 86 cm vaatteita. 🙂

Johnny on 190cm pitkä ja minä alle 160cm, joten voi olla, että Amaliasta tulee pitkä tyttö. Ainakin Amalia on kaikkia oma ikäisiään kavereita pidempi.
Kaikki tosiaan kasvavat ja kehittyvät omaan tahtiinsa 🙂

Aika painava puolitoistavuotias jos painaa yli 10000 kiloa :p kirjoitusvirhe vain pomppasi silmään, ei ole tarkoitus loukata tms. 🙂

Hups, melko painava juu 😉 Korjasin pikku kämmini!

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.