Yleinen
13.4.2013

Salaisuus paljastuu

Salaisuus paljastuu

Eilen sain korjattua kasvoistani sellaisen alueen, jonka olen itse pilannut murrosikäisenä teininä. Kyse on kulmakarvoista. Olin yläasteella seitsemännellä luokalla kun päätin ottaa isäni partaterän käteeni muotoillakseni tuuheita kulmakarvojani uuteen uskoon.

Tuuheat ja tummat kulmakarvat

Kosmetologi tai pinsetit olivat olleet ehkä hieman parempi ratkaisu. Pikku hiljaa ajelin kulmakarvojani aina vain enemmän ja enemmän ja lopulta ne eivät enää kasvaneet takaisin. Olette ehkä jo kuvissa huomanneet tyngät kulmakarvani, joita joskus harvoin yritän maalata, mutta useimmiten annan niiden olla aivan naturelleina.

Nysät kulmakarvat
Pigmentoidut kulmakarvat

En voi sanoa kärsineeni kulmakarvoistani, mutta aikaisemmin olen piilotellut niitä etuhiusteni alla. Nyt olen jo pidemmän aikaa kasvatellut etuhiuksia pois ja ehkäpä näin vanhemmiten sitä ei enää ole niin tarkka pikkuseikoista. Usein kuitenkin tyngät kulmakarvani tulevat mieleeni uimassa käydessä kun siellä ollaan jo muutenkin ilman meikkiä eikä ihoni ole koskaan ollut mikään siloinen vauvan pylly. Silloin mietin, että olisi edes kiva jos olisi kulmakarvat. Muistan aina kun olin teininä kummitätini perheen kanssa uimahallissa ja hän sanoi minulle, että kulmakarvani ovat kuin ilveksen tupsut. Häpesin niin kulmakarvojani ja kummitätini vain kuvitteli kulmakarva mallin olevan muotia silloin. Johnny on myös nauranut minulle jälkeenpäin, että hän muistaa aina kun olimme rannalla ja hyppäsin laiturilta veteen ja pintaan noustuani minulle ei ollut lainkaan kulmakarvoja kun niihin maalaamani väri lähti pois.

Puhuin alkuvuodestani kulmakarva ongelmastani kampaajalleni ja hän ehdotti kulmakarvojen pigmentointia. Innostuin hieman asiasta ja kävin kampaajani antamilla nettisivuilla katselemassa. Hinta oli kallis ja pelkäsin kovasti kipua mikä siitä aiheutuisi. Jätin asian mietinnän tasolle, mutta nähdessäni ystävääni pitkästä aikaa kysyin häneltä tietääkö hän mitään kulmien pigmentoinnista. Tiesipä hän hyvinkin. Hänelle oli pigmentoitu muutamaa viikkoa aikaisemmin kulmat, silmät ja huulet. Ystäväni suositteli lämpimästi minulle kulmien pigmentointia. Hän järjesti minulle pigmentointiin ajan ja lähti henkiseksi tueksi mukaan.

Minua jännitti pigmentointi todella kovasti. Pelkäsin kipua ja sitä, että pigmentoija pilaisi kulmakarvat. Pigmentointi kestää usein viisi vuotta, joten se on pitkä aika olla kulmilla, jotka olisivat kamalat. Pigmentoijalla oli 16-vuoden kokemus takana, joten luotin itseni ammattilaisen käsiin.

Aluksi hän piirsi kulmakarvani mustalla kynällä, sillä musta ei anna anteeksi mitään virheitä.
Aika pian malli oli mielestäni hyvä ja sitä mieltä olivat muutkin paikalla oliat. Pigmentoija laittoi Emla-puudute rasvaa kulmille ja puolen tunnin vaikutuksen jälkeen alkoi pigmentointi kone surisemaan. Olen ollut äitini mukana hänen laittaessaan tatuointeja ja vehkeet ja surina näyttivät ja kuulostivat aivan samalta. Pigmentointi eroaa tatuoinnista siinä ettei neulaa pistetä niin syvälle ihoon kuin tatuointia tehdessä, joten pigmentointi haalistuu pois. 

Puudute auttoi, sillä pigmentointi tuntui samalta kuin joku kutittaisi. Siirtyessään tekemään toista kulmakarvaa lisäsi pigmentoija puudutetta aikaisemmin tekemäänsä kulmaan. Puudutteen alkaessa lakkaamaan pigmentointi alkoi tuntumaan, muttei kuitenkaan niin kipeästi että olisi pitänyt irvistää tai puristaa jotain. Reilu tunti meni kaiken kaikkiaan aikaa.

Olin tyytyväinen kulmien muotoon. Kulmat voivat kaventua tuosta parantuessaan, mutta eivät välttämättä. Väri ei todellisuudessa jää näin tummaksi kuin tällä hetkellä. Kulmien väri vaalenee huomattavasti muutaman päivän-viikon päästä kun kulmat ovat parantuneet. Pigmentoija ehdotti, että voisin laittaa omia kulmakarvojani kuosiin viiksi vahalla niin ne näyttävät siistimmiltä kun karvat ei harota minne sattuu.

Hinta oli 300 euroa ja siihen sisältyy toinen pigmentointi kerta, jolla lisätään väriä ja silloin on vielä mahdollisuus muokata kulmakarvoja. Hinta kuulostaa kalliilta, mutta itse olen valmis maksamaan jos koen hyödyn olevan minulle tärkeä.

Pigmentoinnin jälkeen kulmakarvoja rasvataan rasvaisella Bebathen voiteella kolme kertaa päivässä tai useammin. Saunaan en saa mennä viikonlopun aikana. Aika samat hoito-ohjeet kuin tatuoinnissakin. 

Kuvia tältä aamulta

Suosittelen pigmentointia kaikille, jotka taistelevat kulmakarvojensa kanssa. 

Kommentit

missä kävit laittamassa? on kyllä tosi kivan näköset 🙂

Kiitos:) Tää oli ystävän tutun tutun kautta tää kulmien laitto;)

Mä olen harkinnut kanssa tuota ja nyt kun katon sun kuvia niin taidanpa ruveta säästämään. Näyttää tosi hyvältä 🙂

Kivat kulmakarvat kyllä kannatti tyttönipieni <3

jos haluaa kulmien pigmentoinnin niin pitääkö olla omia kulmakarvoja että se onnistuu ? itelläni on ihan vaaleat kulmat,niiden värjäys ei oikein onnistu kun niitä on niin vähän :/ joten ainoa vaihtoehto olis kulmien tatuointi ellei tuo onnistu ? (:

pitää alkaa säästää ! kiitti vinkistä (: en ollu ennen kuullukkaan tämmösestä.

Ei tarvii olla omia kulmakarvoja:) Mullakin karvoja on vaan tuossa kulmien keskellä;) Kysyin pigmentoijalta jos olisin nyppinyt nuokin vähät karvani pois, mutta hän oli sitä mieltä että näyttää luonnollisemmalta kun karvoja olisi edes se vähän mitä minulla. Mene ihmeessä pigmentointiin:)

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.