Yleinen
27.1.2013

Sairastelua

Sairastelua

Eilen jäi syntymäpäiville meno välistä, koska Amalian herättyä päiväunilta tunsin hänen olevan tulikuuma. Hänelle oli noussut ensimmäistä kertaa elämänsä aikana kuume. Mittari näytti 38,5 astetta. Annoin Amalialle samantien supon ja kuume alkoikin laskea. Hän jaksoi hieman leikkiä, mutta oli kovin vaisun oloinen. Johnny kävi yksin viemässä lahjat syntymäpäiväsankareille.

Ihan uniset simmut vielä

Kattelee musavideota

Vähän alkaa tanssittaa..
Jaksaa vähän leikkiä

Johnny jäi jumiin Nuuskun nukkumapaikkaan

Viiden aikaan illalla Amalia alkoi kovasti itkeä, koska oli todella väsynyt. Pakkohan minun oli hänet laittaa vielä toisille päiväunille. Amalia nukkui puoli tuntia ja heräsi juuri sopivasti syömään. Olimme juuri ajatelleet Johnnyn kanssa, että saamme syödä rauhassa ruuan.

Johnny oli tehnyt meille lohta ja perunoita. Hän oli jättänyt Amalian kalapalasta suolan pois, joten Amalia pääsi myös maistelemaan isin tekemää ruokaa. Amalialla kuume ei näyttänyt vaikuttavan ruokahaluun, koska hän oli syönyt oman ruokansa jo neljän jälkeen ja nyt hän veteli hirveällä tahdilla kalaa ja perunaa. Ensin kala taisi maistua Amaliasta oudolta, mutta kun makuun tottui niin mitään ei jäänyt lautaselle. Isin piti vielä lisäksi antaa iso kasa raejuustoa, koska Amalia hotki ruokansa nopeammin kuin me. Maitoa hän joi ruuan kanssa kokonaisen nokkamukillisen ja vähän vielä päälle.

Mitäs tää oikein onkaan..

Illalla kuume alkoi taas nousta ja Amalia makoili reilu vartin Johnnyn kainalossa lattialla katsellen Viileä Venla musiikkivideota. Se on nykyään Amalian mieleen ja heti kun laulu alkaa Amalia alkaa heiluttaa toista kättänsä. Isi näytti hieman kyllästyneeltä kun video oli tullut reilusti yli kymmenen kertaa.

Voi kipeetä rassukkaa

Annoin Amalialle iltapesuilla taas supon, koska kuume oli noussut yli 38 asteeseen. Iltapuurolla annoin vielä annoksen Pronaxenia kun tuntui ettei suppo laskenut kuumetta.

Amalia meni yöunille toisista päiväunista huolimatta jo ennen kahdeksaa. Johnny lähti ystävänsä kanssa lähikuppilaan muutamalle kaljalle ja kotiin hän tuli vasta yhdeltä, jolloin Nuusku alkoi haukkumaan ja herätti Amalian. Yö oli tästä alkaen levoton. Hän heräili kahden tunnin välein. Imetin hänet yön aikana kolme kertaa ja muina kertoina hän tyytyi tuttiin.

Tänä aamuna heräsimme kahdeksalta ja Amalia vaikutti oikein pirteältä. Minä aloin heti aamusta siivoamaan ja ennen imurointia lähdin Nuuskun kanssa aamulenkille. Ilma oli ihanan lämmin, pakkasta oli alle 5 astetta. Loppusiivoukseen teimme työnjaon: Johnny imuroi ja minä pesin lattiat.

Aamupalaksi karjalanpiirakkaa ja maitoa

Päiväunille Amalia halusi jo vähän ennen kahtatoista. Sinne hän sänkyyn nukahti ihan itsekseen kun olin syöttänyt hänet.

Nyt otan kupin mansikkateetä ja rentoudun hetken. Laiskaa sunnuntaita kaikille! <3

Kommentit

Anonyymi 12.06: Miksi pitäisi olla antamatta? Ei lääke hidasta taudista paranemista, mutta tekee siitä sen sijaan pikkuiselle hieman siedettävämmän sairasstaa. Turhaa pantata lääkkeen antoa?

Kiitos nyt pikku neiti on jo tervehtynyt:) Mun mielestä lapselle on syytä antaa kuumetta alentavaa lääkettä kun lämpö on yli 38 astetta, yhtälailla tauti hellittää kuumeelääkkeen kanssa tai ilman..Amalia ainakin hieman piristyi ja tuli paremmalle tuulella lääkkeen saatua, mutta kukin tyylillään:)

Pakko kommentoida päivystyksen sairaanhoitajana, että tuo uskomus, että kuumelääkettä ei saa antaa, on täysin vanhanaikainen. Olen lukenut blogisi alusta saakka eilisen ja tämän päivän aikana ja monesti jo miettinyt, miten hienosti hoidat lapsen sairastumisen aikana, toki siis muutenkin 🙂 Ehdottomasti panadolia ja pronaxenia kipeimpinä päivinä ihan säännöllisesti 8h (panadol) ja 12h (pronaxen) välein 🙂 Vaikka ei niin korkea kuume olisikaan, niin lääkitä kannattaa aina. Ja muutenkin kipulääkitys on aina ensisijainen lapsen sairauden hoitoon. Teillä on kaunis koti ja Amalia on niin suloinen neiti 🙂 Kiva lukea elämänmakuista ja konstailematonta blogiasi! Mukavaa loppukesää <3

Mukavaa loppukesää myös sinulle ja paljon kiitoksia aivan ihanasta kommentistasi <3

38 tai 38,5c kuumetta ei korkea,anna nousta ja menis ohi ilman lääkitystä.Tekee hyvää,ajaa pöpöt pois.Pikaisia parantumisia pienelle Neidille.

Palauta villasukkani 😀 Johnny on aikasta porno 🙂 T: Tiedät kyllä kuka?!?

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.